Міжгір’я: Соціальні послуги служби зайнятості - безкоштовні

З часу створення Державної служби зайнятості у січні 1991 року в Міжгір’ї почав діяти районний центр зайнятості. Його працівники за цей період доклали чимало зусиль, аби не лише приборкати масштабне безробіття, а й виробити дієву систему захисту громадян, які втратили роботу. Фінансово-економічна криза не обійшла і мальовничу Міжгірщину. Однак працівники служби зайнятості докладають усіх зусиль, аби мінімізувати її вплив.

Міжгір’я: Соціальні послуги служби зайнятості - безкоштовні

Відрадно, що саме у профінформаційному секторі районного центру зайнятості нещодавно відбулося засідання “круглого столу” за участю сільських голів територіальних громад. Директор центру зайнятості Михайло Штелень проаналізував стан ринку праці Міжгірського району в умовах поглиблення фінансової кризи, поінформував про завдання служби зайнятості та органів місцевого самоврядування щодо мініманізації її наслідків. Він підкреслив, що зайнятість населення та його соціальний захист  здійснюються згідно з розробленою на 2008-2009 роки районною програмою зайнятості. Формування та збереження трудового потенціалу району, ріст рівня зайнятості, скорочення показника безробіття, встановлення та розвиток цивілізованого ринку праці, утримання на ньому сталої та прогнозованої ситуації перебуває під контролем райдержадміністрації та райради.

Упродовж 11 місяців поточного року на обліку в центрі зайнятості перебували 4730 громадян, у тому числі зареєстрованих з початку року — 2972 особи, з яких 897 громадян належать до категорій, які потребують додаткового соціального захисту. За цей же період за сприяння служби зайнятості працевлаштовано 1990 громадян, 462 безробітні пройшли професійне навчання, а 496 осіб брали участь в оплачуваних громадських роботах. Ще 53 колишні безробітні стали підприємця за сприяння служби зайнятості. Укладено договори про надання дотацій на створення додаткових робочих місць для працевлаштування з 52 суб'єктами підприємницької діяльності, згідно з якими працевлаштовано 74 безробітних громадян. Загальна виплачена сума компенсації заробітної плати прийнятих на дотаційні робочі місця працівників за 11 місяців склала 576,75 тис. грн.

На Міжгірщині споконвіку була надлишкова робоча сила і люди завжди шукали кращих заробітків у чужих краях. Звичайно, за кризової ситуації безробіття у якійсь мірі зростатиме, а люди в першу чергу звертатимуться за допомогою до служби зайнятості. Різких змін на зареєстрованому ринку праці не відчуваємо, хоча вже традиційно у зимовий період багато громадян повертаються додому із сезонних заробітків і певною мірою поповнюють лави безробітних. До них приєдналися і ті заробітчани, котрі через світову фінансову кризу в європейських країнах приїжджають до рідного краю і навряд чи зможуть знову потрапити туди на роботу.

Працівники районного центру зайнятості і надалі продовжуватимуть роботу з працевлаштування безробітних, організовуватимуть їхнє професійне навчання,  шукатимуть можливості для укладання договорів про надання дотацій на створення додаткових робочих місць, організації громадських робіт тощо.

Особливо актуально наразі стоїть питання організації оплачуваних громадських робіт у 2009 році з урахуванням потреб та соціального розвитку конкретної територіальної громади, підвищення мотивації населення до участі в цих роботах, а також подолання дисбалансу на ринку праці та можливості малого і середнього бізнесу в сільській місцевості. Про це йшлося у виступах начальників відділів Олени Чепари та Івана Барана. В обговоренні взяли участь сільські голови Ганна Головка, Василь Криванич, Володимир Сенькович, Іван Ярема.

Георгій Чернишук,
заступник директора
Міжгірського районного центру зайнятості

16 січня 2009р.

Теги:

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини