На Закарпатті ліквідовано 8 пожеж

З 31 грудня 2008 по 1 січня 2009 року вогнеборцями Закарпаття було ліквідовано 8 пожеж, економічні втрати від яких склали 205 тисяч гривень. Вогонь пошкодив 2 житлових будинки, 2 копиці сіна, м’ясо в коптильні та 3 споруди господарського призначення. Зафіксовано 4 неправдивих виклики підрозділів МНС.

На Закарпатті ліквідовано 8 пожеж

Найбільш складна пожежна обстановка у Рахівському районі, де виникло 29 відсотків всіх обласних загорань минулого тижня. Найчастіше пожежі стають наслідком коротких замкнень та несправних електромереж, від цієї причини сталося 32 відсотки всіх загорянь минулого тижня.

У 2008 році у нашому краї сталося 719 пожеж, тільки прямі матеріальні збитки від яких склали 5 мільйонів 597 тисяч гривень. На пожежах загинуло 52 людей, ще 25 дорослих та 1 дитину було травмовано. Під час гасіння пожеж врятовано 45 дорослих та одну дитину.

Головне управління МНС України в Закарпатській області звертається до мешканців нашої області бути обачними у поводженні з вогнем та дотримуватися правил пожежної безпеки.

Пожежі:

31 грудня о 05:57 з міста Рахів надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку, який на час виявлення загоряння був майже повністю охоплений вогнем. Незважаючи на спроби рахівського гарнізону пожежної охорони, полум’я завдало суттєвої шкоди будинку та знищило більшу частину речей господарів. Тільки попередні економічні втрати від вогню склали 92 тисячі гривень.

31 грудня о 11:15 до оперативно-координаційного центру ГУ МНС України в Закарпатській області надійшло повідомлення про пожежу у копні із сіном в одному з дворогосподарств села Катівці Ужгородського району. Вогонь знищив 3 тонни сіна, завдавши господарям збитків на 3 тисячі гривень. Загоряння ліквідоване ужгородським гарнізоном пожежної охорони. За попередніми висновками фахівців у галузі пожежної безпеки копиця спалахнула через дитячі пустощі з вогнем.

31 грудня о 11:35 на обійсті пенсіонера з села Середнє Водяне Рахівського району спалахнули м’ясопродукти, які коптилися у коптильні. Вогонь знищив м’ясо, та пошкодив коптильню. Прямі матеріальні збитки господаря склали близько 600 гривень, а до появи вогню призвело порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електромережі.

31 грудня о 17:21 з міста Іршави надійшло повідомлення про загоряння в споруді господарського призначення. До місця події було направлено іршавських пожежників, які спинили розповсюдження вогню та врятували будівлю від полум’я. До його появи призвело неправильне влаштування димаря господарями, серед імовірних причин розглядається відсутність протипожежної розділки між дерев’яним перекриттям і димарем. Окрім пошкодженого перекриття, вогню вдалося пошкодити й дещо з речей господарів. Прямі матеріальні збитки від пожежі скали близько 500 гривень.

У боротьбі з полум’ям зустріли Новий рік вогнеборці Рахівського гарнізону пожежної охорони. У селі Росішка, повідомлення про пожежу з якого надійшло о 23:23 31 грудня. Вогонь суттєво пошкодив житловий будинок, завдавши втрат на 72 тисячі гривень. Чому саме загорілася оселя наразі з’ясовується.

Ліквідовуючи вогонь зустріли Новий рік і виноградівські пожежники, які гасили вогонь у селі Н. Село. Телефонний дзвінок про пожежу надійшов звідти о 23:27 31 грудня. Полум’я охопило копну з сіном та залишило господарів без 4 тонн сіна. За попередніми висновками до загоряння призвело необережне поводження власника з вогнем, що коштувало йому майже 4 тисяч гривень.

Лік пожежам Нового 2009 року розпочали мешканці Хустського району. О 00:08 1 січня 2009 року до оперативно-координаційного центру ГУ МНС України в Закарпатській області надійшло повідомлення про загоряння у селищі Вишково, де вогонь охопив споруди господарського призначення, що належить місцевій пенсіонерці. Осередок пожежі знаходився на горищі будівлі, де господарі зберігали дві тонни сіна. Появу полум’я спричинило необережне поводження з вогнем при користуванні піротехнічними засобами, один з яких потрапив на горище споруди та спровокував горіння. Збитки власників склали майже 2 тисячі гривень.

За поки нез’ясованих обставин горіло сьогодні і у селі Завидово Мукачівського району. Повідомлення про вогонь надійшло мукачівським пожежникам 1 січня о 01:05. Тут спалахнула споруда господарського призначення, у якої вогонь пошкодив перекриття та покрівлю. Причина пожежі встановлюється.

Центр пропаганди ГУ МНС в Закарпатській області
02 січня 2009р.

Теги:

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини