Вибори, лісосічний фонд та землі для забудови релігійним організаціям стали темами обговорення на засіданні колегії ОДА

Сьогодні в облдержадміністрації відбулося розширене засідання колегії, на якій розглянули важливі для області питання. Серед них – про стан матеріально-технічного забезпечення окружних та дільничних виборчих комісій, про виділення і стан лісосічного фонду основними користувачами області та порядок ведення лісовідновлюваних робіт та про виділення земельних ділянок релігійним організаціям для будівництва культових споруд. Очолив засідання голова облдержадміністрації Олег Гаваші, доповідали та вносили пропозиції і зауваження заступники голови ОДА, голови райдержадміністрацій та районних рад, представники окружних та дільничних виборчих комісій.


Чи готове Закарпаття до проведення виборів?

З розгляду такого питання розпочалося засідання колегії. За словами в.о. заступника голови облдержадміністрації Михайла Поповича, найбільш проблемним залишається: забезпечення комісій телефонними апаратами та подекуди проведенням ліній зв’язку, встановленням сейфів, в яких зберігатимуться бюлетені, помилки та неточності у списках виборців. Щодо останнього, то найгірша ситуація в Ужгороді та Рахові. Крім того, як би дивно це не звучало, але на декотрих дільницях навіть виникають питання щодо кількості стільців, яких не вистачає на всіх членів комісій.

Однак більшість окружних комісій, за словами Михайла Поповича, забезпечені в повному обсязі комп’ютерною технікою, відповідним програмним забезпеченням, телекомунікаційною технікою та засобами зв’язку. В результаті домовилися, що всі проблемні питання будуть зняті до вівторка. У той час голова облдержадміністрації наголосив, що влада не повинна втручатися чи занурюватися у політичні аспекти виборчого процесу, а повинна займатися власне організаційними питаннями.
Перший заступник начальника УМВС України в Закарпатській області Михайло Туряниця, доповідаючи про рівень підготовки правоохоронців, зазначив, що існує певний план забезпечення спокою та порядку 26 березня, що всі службовці склали відповідні заліки і повністю готові до виконання своїх службових обов’язків.

Нагадаємо, що в Закарпатській області діє п’ять окружних виборчих комісій територіальних виборчих округів №№ 66 – 70. За інформацією на 14 березня 2006 року в області сформовано 777 дільничних виборчих комісій, в тому числі 760 звичайних та 17 спеціальних виборчих дільниць. Органами виконавчої влади виділено 1060 приміщень для роботи дільничних комісій та 777 приміщень для голосування, площа яких відповідає встановленим нормам.

Передача виборчих бюлетенів окружним виборчим комісіям розпочнеться вже 21-22 березня.



Лісове господарство

Основні завдання розвитку лісового господарства на 2006 рік окреслив присутнім на засіданні начальник обласного управління лісового господарства Валерій Мурга. За його словами, серед них: удосконалення роботи з реалізації необробленої деревини на внутрішньому ринку для забезпечення потреб вітчизняних переробних підприємств в лісосировині – реалізація деревини через аукціон; надання послуг постійним лісокористувачам із заготівлі деревини підрядними організаціями на конкурсній основі; поступова заміна похідних ялинників у поясі букових та дубових лісів на корінні типи деревостанів; забезпечення державного контролю за станом дотримання природоохоронного законодавства у лісах та реалізація положень Закону України "Про мораторій на проведення суцільних рубок на гірських схилах в ялицево-букових лісах Карпатського регіону".

Валерій Мурга також розповів, що обсяг реалізованої минулого року продукції зріс на 16,1%, приріст сплати до цільових фондів – на 27,5%, середньомісячна заробітна плата – на 29% і склала 574 грн. При цьому ж витрати на ведення лісового господарства держлісгоспами у порівнянні з минулим роком зросли на 20%.
З метою забезпечення вітчизняних деревообробних підприємств лісосировинними ресурсами, їх реалізація здійснюється з нижніх або проміжних складів, а високоякісних сортиментів через аукціони, на яких було реалізовано 37,8 тис.кбм. деревини на загальну суму понад 12 млн грн..
Заготівля деревини здійснюється власними силами, а при необхідності – із залученням на конкурсній основі підрядних лісозаготівельних структур.


Земельні ділянки релігійним організаціям під забудову

Сьогодні в області нараховується 1012 релігійних організацій, які мають в користуванні майже 400 гектарів землі. Майже всі ці землі є забудованими. У 2005 році відповідними органами місцевого самоврядування або виконавчої влади та територіальними органами земельних ресурсів прийнято на розгляд 60 звернень релігійних організацій. Найбільше звернень по містах Ужгород (14), Мукачево (7), Свалявському (7) та Мукачівському (5) районах.
Прес-служба ОДА
17 березня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини