На прохання бутафорного "прем'єр-міністра русинів" Росія вирішила таки втрутитися у внутрішні справи України?

Судячи з усього, "русинське" питання на Закарпатті продовжує розвиватися за розробленим російськими спецслужбами сценарієм дестабілізації ситуації в Україні. Про це свідчить, зокрема, миттєва реакція російської влади, а точніше персонально її головного "фахівця" по Україні, ярого україноненависника Константіна Затуліна на неіснуюче, але широко розрекламоване в російських ЗМІ звернення не відомого на Закарпатті, бутафорного "прем'єр-міністра" прокремлівської Підкарпатської Русі Петра Гецка про визнання незалежності цієї неіснуючої держави.

Ось як про це пише російська газета "Взгляд":

На прохання бутафорного "прем'єр-міністра русинів" Росія вирішила таки втрутитися у внутрішні справи України?

"В ответ на обращение закарпатских русинов с просьбой признать независимость Подкарпатской Руси от Украины Госдума РФ решила обсудить этот вопрос на парламентских слушаниях.

Первый зампред комитета Госдумы по делам СНГ Константин Затулин в интервью газете ВЗГЛЯД подтвердил, что русины обращаются и к России и к Белоруссии с просьбой признать независимость от Украины.

«Мы решили откликнуться на эти просьбы через обсуждение. Мы хотим выслушать все за и против, привлечь внимание к этой проблеме. Комитет Госдумы по делам СНГ, рассматривая в целом соблюдение прав человека на Украине, отдельным пунктом в своем решении предложил провести в рамках весенней сессии будущего года парламентские слушания по проблеме национального самоопределения русинского народа», - сообщил депутат.

«Этот вопрос достаточно назрел, если не перезрел. Нужно признать за русинами право на самоопределение. В каких формах – должны, конечно, решать сами русины вместе с государством пребывания. Украина же противится любому обсуждению. Терпеть это до бесконечности невозможно», - добавил Затулин.

Напомним, премьер-министр Подкарпатской Руси Петр Гецко в интервью «Российской газете» заявил, что Закарпатские русины обратились к России с просьбой признать независимость своей республики от Украины. По его словам, на этот шаг русины решили пойти после того, как официальный Киев в очередной раз проигнорировал их требование о предоставлении автономии в составе Украины."

23 грудня 2008р.

Теги:

Коментарі

Andrew 2009-01-22 / 22:53:00
я вважаю що Росія нічого спільного з нашими Русинами немає і не може мати, так як Русини — етнічнографічна група українців, представники якої проживають на територіях так званої Підкарпатської Руси (теперішньої Закарпатської області), східної частини Словаччини крайньому південному заході Польщі і ніякої Росії...

sigfree 2009-01-21 / 23:38:00
прохожий


Что Не получилось привлечь внимание, гребАная ГеБня?

Только мы не дремлем. Вали в солнечный магадан - укрепляй оборону восточных границ и учи китайский. Привет ФСБ

прохожий 2009-01-08 / 19:11:00
да не надо россии ничего признавать


нахер они нужны пускай падлы денонсируют в одностороннем порядке договор от 1945 года подписанный молотовым и фактически недееспособным бенешом об анексии Подкарпатской Руси из состава ЧСР и тогда хахлы остануться у разбитого корыта потому что на сегоднешний день эти уроды с пребольшим удовольствием пользуються дарами кремлевской экспансии и в благодарность плюют старшему брату в рыло

вадУ 2009-01-05 / 23:51:00
СБУ, ты куда смотришь?Как Кирпу и Кравченко убрать нашлись спецы,а как отца Дмитрия и Петрика,так не кому по голове топором погладить. Или хотите еще одну "Осетию" на Закарпатье получить?

Чук 2009-01-05 / 15:22:00
Нечему удивляться - обычная хамская циничная политика Кремля.Вот только с ними также нужно и поступать.а то братья навеки.Ниодной украинской школы при миллионах украинцев в Рассее и т.д. о чем речь-москаль и есть москаль-сам не живет так и другому не дает.Слава Украине.

міклуш 2008-12-27 / 20:31:00
Вы члены Зваричської школы а не Русинської PR(Учiтся Русинському хохлята писати)

Заява Шкільної ради 2008-12-27 / 19:34:00


Ми, члени Шкільної ради русинських недільних шкіл, обурені брехнею, яку дозволив собі в інтерв’ю Е.Попову Д.Сидор, який заявив: "У нас действует 40 русинских классов – финансируем мы их сами, никакой помощи от Москвы, как я уже сказал, мы не получаем".

Див.: http://www.odnarodyna.ru/topics/2/123.html#c3822




І це не перший раз цей чоловік дозволяє собі брехню.



Три роки тому меценат русинських шкіл Стівен Чепа подарував на Різдво кожному учню (500 учнів) компакт-диск з записом концерта русинської народної музики. Загальна вартість подарунка 2000 дол. США. С.Чепа просив Д.Сидора привезти коробку з дисками з Пряшева до Ужгорода та окремо заплатив йому за цю послугу. Але Д.Сидор передав школам тільки 20 CD-дисків. Коли з часом про це дізнався Чепа, то змушений був категорично вимагати, щоб Сидор віддав вкрадені 480 CD-дисків. Що той і зробив, але свідками цього були всі активісти русинського руху.



Д.Сидор ніколи не фінансував русинські школи. Їхнє фінансування визначене, воно прозоре. Школи фінансує, переважно, С.Чепа з Канади та русинська громада в США. Але протягом кількох років Д.Сидор (у своїх статтях у пресі) позиціонував себе, безгрішного, та Сойм як Патрона русинських шкіл. Тобто і патрона, і такого, хто фінансує школи. Два роки тому члени Шкільної ради русинських недільних шкіл змушені були написати офіційну заяву-протест газеті "Підкарпатський русин", яка тиражувала цю брехню, та чітко заявили, що жодної копійки від Д.Сидора школа не отримувала та на його кошти не розраховувала.



Сьогодні в інтерв’ю Д.Сидор знов брехливо прикривається русинськими школами. Але школи діють (як і діяли всі шість попередніх років!) під егідою Світової ради русинів, і школи не мають нічого спільного з Д.Сидором, ніколи не підпорядковувалися ні Д.Сидору, ні Сойму. Ніякої допомоги від Д.Сидора не отримували й не чекають. Також русинські школи не мають нічого спільного з коштами з Росії, які нібито (через Сидора) йдуть на фінансування русинських шкіл.



Всі школи на Закарпатті закладені стараннями Світової ради русинів (голова проф. П.Маґочій), протягом тривалого часу вони забезпечені самим необхідним, видано серію підручників, які учні отримали безкоштовно, забезпечено учбовий процес, проводяться позашкільні заходи, кращі випускники з 1 вересня отримають ґрант на навчання в європейських вузах, а вчителі влітку проходитимуть тритижнёві курси підвищення кваліфікації на базі Інституту русинської мови Пряшівського університету.




Так сталося, що кілька шкіл у травні 2008 року піддалися галасливій агітації Д.Сидора та М.Алмашія та вийшли з Програми русинських шкіл. Це всього кілька шкіл у Свалявському районі, але не сорок шкіл, як про це згадує Д.Сидор. Та навіть тих кілька шкіл, які нібито фінансує Д.Сидор, й нині працюють на матеріальній базі, яка була закладена Світовим конгресом русинів – підручники, шкільна бібліотечка, музичні центри тощо. Та й вчителі там сьогодні вже не в захваті від Д.Сидора.



То ж виходить, що Д.Сидор увесь час прикривається русинськими школами, до заснування яких не доклав жодних зусиль та жодної копійки. Ми, Шкільна рада русинських шкіл, заявляємо рішучій протест Д.Сидору. Перестаньте спекулювати та заробляти собі політичний капітал на цьому питанні. Брехнею авторитета не заробиш.



27.12.2008

112 2008-12-26 / 17:31:00
москалі взагалі знахабніли!!!

Унгвар 2008-12-25 / 11:54:00
Шо страшно да ? Почуєте про Петьку коли вас до стінки поставить. А винуватими в цьому буде СБУ так як нич не робить.

lvv 2008-12-24 / 22:19:00
Дивно якось.Понад 30 років живу на Закарпатті і чомусь не зустрічала ні одного русина.Звідки вони взялись?Чому у містах і селах Закарпаття про них не знають і їх не чують, а лише у Москві?

Підскажіть, в яких селах вони живуть?

pfr 2008-12-24 / 14:45:00
вопрос назрел, перезрел и уже даже совсем сгнил...

Гость 2008-12-24 / 09:13:00
Если следовать логике то получается интересная картина.

Согласно решения конгресса то исполнительная власть Подкарпатской Руси должна делится 5050.

Между "Соймом" и НРРЗ выходит если "Сойм" выбрал должность премьера то НРРЗ должна


выбирать президента.

май русин 2008-12-24 / 01:01:00
Сись фатюв вже зовсім охренів. Де СБУ?

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини