Податківці Закарпаття стали на один день помічниками Святого Миколая

Наближаються новорічні та різдвяні свята - чи не найулюбленіші для дітей. Зазвичай їх відзначають у родинному колі. Однак є й такі дітки, хто позбавлений можливості відчути тепло і затишок родинного кола. Мова йде про дітей, які з тих чи інших причин проживають в інтернатах.

Податківці Закарпаття стали на один день помічниками Святого Миколая

У Нижньобистрівській загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІ ступенів, що у Хустському районі Закарпаття, виховується 160 дітей-сиріт та напівсиріт, а також дітей з малозабезпечених сімей трьох районів – Хустського, Міжгірського та Виноградівського. Подарувати цим діткам хоча б краплину турботи, прикрасити їх непросте життя увагою та турботою, подарувати гостинці вважають своїм моральним обов’язком податківці Закарпаття. Тому навідуються до них, як тільки випадає нагода, і безперечно, у переддень свят – День захисту дітей, 1 вересня, на новорічні свята.

День Святого Миколая – це день, коли всі діти вірять в казки, вірять у те, що мрії збуваються. В ролі помічників Миколи-Чудотворця вже традиційно завітали 18 грудня до вихованців Нижньобистрівської школи-інтернату представники ДПА у Закарпатській області та Хустської ОДПІ. Вітання та подарунки від працівників апарату облДПА дітлахам привезли заступник голови облДПА Еріка Васкова та член профкому Надія Теличко.

Еріка Васкова щиро привітала школярів та їх педагогів з наступаючими святами, побажала здоров’я, радості, успіхів, любові, щоб ніколи в їхніх душах не згасав вогонь надії і добра. Еріка Золтанівна нагадала діткам історію святкування 19 грудня Дня Миколи Чудотворця, ким був цей святий, чому він допомагав людям і чому нам, сучасним українцям слід пам’ятати цю традицію. Бажання допомогти тому, кому потрібна любов і підтримка, має йти від душі і не зникати ніколи. Адже образ Святого Миколая є прикладом для наслідування, він вчить усіх милосердю та щирості.

На добровільні внески всіх без винятку працівників апарату ДПА у Закарпатській області (а було зібрано майже 4,5 тисячі гривень) було закуплено подарунки вихованцям Нижньобистрівської школи. Дітки отримали дитячі санки, шахи, футбольні та баскетбольні м’ячі, бадмінтон, магнітні дошки, м’ячі гімнастичні, конструктори, дартс, ялинкові прикраси, різні розвиваючі ігри, канцелярське приладдя, ну і, звісно, солодощі та фрукти.

Того ж дня до Нижньобистрівської школи-інтернату у гості навідались і податківці Хустини разом з представниками бізнесу. На свято завітали начальник Хустської ОДПІ Михайло Русняк та член Громадської ради при Хустській ОДПІ Михайло Мандрик. Начальник Хустської ОДПІ привітав усіх вихованців інтернату з святом Миколая, наступаючими новорічними святами та від імені всіх хустських податківців вручив кожному учню подарунки, що були закуплені за кошти, які зібрали працівники інспекції.

До благодійної акції долучились і представники бізнесу з ініціативи голови Громадської ради при Хустській ОДПІ Василя Кузьми. Від членів Громадської ради при Хустській ОДПІ поздоровив учнів інтернату приватний підприємець Михайло Мандрик, який вручив директору школи Мирославу Голубу солодощі, тенісний стіл та 9 комплектів сучасного лижного спорядження, щоб діти росли фізично здоровими та загартованими.

Вихованці інтернату підготували гостям виставу, у якій розповіли про історію виникнення цього свята та його традиції. На завершення свята директор Нижньобистрівської школи-інтернату Мирослав Голуб подякував гостям за те, що у складний час та попри всі економічні негаразди вони знайшли можливість приїхати, привітати дітей, посіяти у їхніх сердечках зерна добра та надії на краще майбутнє.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян
ДПА України в Закарпатській області

22 грудня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини