Ющенко назвав Тимошенко авантюристкою, яка лише бореться за владу (ДОПОВНЕНО)

Президент України Віктор Ющенко називає прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко авантюристкою, яка лише бореться за владу.

Ющенко назвав Тимошенко авантюристкою, яка лише бореться за владу (ДОПОВНЕНО)

Про це він заявив в інтерв`ю телеканалу «Інтер» у неділю.

За словами Президента, ще під час виборчої президентської кампанії у 2004 році, коли він їздив по країні агітувати, люди питали: «Чому ця воровка біля вас?». В.Ющенко відповів, що просив тоді не чинити самосуд, не тлумачити, чому вона краде газ, чому вона краде бюджет, оскільки винести вирок людині може лише суд.

«І стояла вона за спиною у мене на Майдані не через боротьбу за українські ідеали. Вона стояла за себе. І не було такого дня, щоб вона стояла за народ, чи за Україну, це авантюрист у політиці, який буде топити всіх, бо їй потрібно одне – безмежна влада», - наголосив В.Ющенко.

Віктор Ющенко відкидає звинувачення прем’єр - міністра України Юлії Тимошенко у валютних махінаціях.

Глава держави пов’язує ці заяви Ю.Тимошенко з тим, що таким чином вона намагається перекласти відповідальність за провали в своїй роботі на інших. «Але цього разу в неї не вийде», - наголосив Президент

«Це треба просто не мати ніякої, навіть середньої освіти, щоб знаєте, маніпулювати речами, я так думаю, що вона не може сформулювати навіть значення цієї термінології», - сказав В.Ющенко.

Він наголосив, що НБУ не встановлює, а фіксує валютний курс.

«Курс національних грошей буде стабільним, тільки в тому випадку, коли буде збалансована торгівельна політика, буде торгівельний баланс», - зауважив В.Ющенко. Він повідомив, що в цьому році країна має 14 млрд. торгівельного дефіциту.

На його думку, це пов’язано з непродуманими діями прем’єра: "Ю.Тимошенко заборонила вивезти 5 млн. тонн надлишкового зерна з січня по травень. Країна не отримана 2,5 млн. торговельної виручки. Ю.Тимошенко завезла небачену в історії кількість м`яса - 550 тисяч тонн, вірніше, заморожених обрізків. Країна втратила від цього 1,5 млрд. валюти. Якщо йдемо до газу, уряд закачав газ, по якому не здійснив проплату більше 2 млрд. Жоден уряд такого не робив».

Президент не планує поки розпускати парламент, оскільки вважає недоречним проведення одночасних парламентських и президентських виборів.

Зокрема, В.Ющенко висловив переконання, що в парламенті на сьогодні відсутня коаліція, але на сьогоднішній він не хоче розпускати парламент з ряду причин.

По-перше, цьому заважає економічна ситуація. Зокрема, досі не ухвалений бюджет на наступний рік, не ухвалений паркет антикризових законів.

Другою причиною, В.Ющенко назвав те, що через шість місяців в Україні стартують президентські вибори. „Чи варто сьогодні говорити про систему двох виборів – одночасно й парламенту, й президента, чи це піде на користь зараз країні. Я переконаний, що зараз це питання, на яке у мене особисто сформована негативна відповідь”, - наголосив Президент, зауваживши, що подібні настрої відчуваються й в суспільстві.

Президент заявляє, що коаліція у Верховній Раді сформувалася на основі «політичної корупції».

Президент назвав авантюрою формування коаліції блоку Юлії Тимошенко, НУ-НС та Блоку Литвина: «Ця авантюра, яка була проведена, призвела до того, що через підкуп, через політичну корупцію три політичні сили проголосували за створення цієї коаліції. Я підкреслюю, що через політичну корупцію було досягнуто прийняття такого рішення».

В.Ющенконаголосив, що сьогодні немає публічної угоди, яку б підписало більше 226 народних депутатів, необхідних для існування більшості.

«Таким чином, ми можемо сказати, що в парламенті сьогодні немає коаліції, яка б мала 226 голосів. І ця ситуація сформульована лише для одного – для того, щоб продовжити стагнацію прем’єра Тимошенко і цієї політики, яку вона проводить», - зауважив Глава держави.

Водночас В.Ющенко підкреслив, що завжди підтримуватиме працюючий парламент, а працюючим, на його думку, він може бути лише в одному випадку – якщо «більше 226 депутатів об’єднаються і візьмуть на себе відповідальність за курс в країні».

21 грудня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини