З нагоди свого професійного свята закарпатська міліція нагородила журналістів краю

Українська міліція святкує своє професійне свято. З цієї нагоди керівництво ГУМВС зустрілося у четвер з журналістами краю, аби підбити підсумки творчого конкурсу на краще висвітлення роботи ОВС, поспілкуватися за кавою з мас-медійниками й нагородити переможців.

З нагоди свого професійного свята закарпатська міліція нагородила журналістів краю
НА ЗАКАРПАТТІ -- НАЙНИЖЧИЙ РІВЕНЬ ЗЛОЧИННОСТІ
 
У своєму вступному слові керівник закарпатської міліції полковник Павло Кононенко охарактеризував криміногенну ситуацію в краї, здобутки правоохоронців.  Зокрема, як зауважив очільник обласного головного управління ОВС, на 3% знизився  рівень загальнокримінальної злочинності, на 11 відсотків --  особливо тяжких злочинів.  Поменшало  в цьому році вбивств, тяжких тілесних ушкоджень, розбійних нападів, пограбувань, крадіжок, викрадень автотранспорту тощо. Завдяки дієвій профілактиці маємо на 19%  зменшення  кількості  злочинів, скоєних групою, на 18% менше злочинів, скоєних неповнолітніми, на 9% менше побутових злочинів.
Закарпаття -- спокійна в криміногенному плані область. Базовий показник --рівень злочинності на 10 тисяч  населення становить у нас 37,7 злочинів при загальнодержавному  – 76,6. Це другий найнижчий показник в державі.  Щодо  ранжування загальної злочинності, то  область перебуває на 12-му місці.
Міліція розкрила  цьогоріч 3603 злочини, з них 1069 тяжких та особливо тяжких. Зокрема,  доведено до логічного завершення  25 вбивств, 69 тяжких тілесних ушкоджень, в тому числі  20 зі смертельними наслідками, 16 згвалтувань, 25 розбійних нападів, 160 грабежів, 80 шахрайств, 509 крадіжок тощо. Практично за два останні місяці викрито  чотири  особливо небезпечні злочинні групи. Так, 15 жовтня  під час проведення  операції працівники карного розшуку спільно з “Беркутом” затримали на гарячому п’ять злодіїв, усі -- раніше засуджені, які проникли на територію товариства “Діамант-сервіс” і намагалися скоїти крадіжку.  Зловмисники чинили опір, але завдяки вмілим професійним діям міліції були затримані.  Їм  доведено скоєння п’яти злочинів.
 
РОЗКРИТО 288 ЗЛОЧИНІВ ПОПЕРЕДНІХ  РОКІВ
 
У цьому році вдалося розкрити і 288 злочинів з  попередніх років. Одне з розкритих убивств сталося ще в 1997 році. Тоді в лісовому масиві села Ганьковиця на Тячівщині було виявлено скелетований труп громадянина Б. з ознаками насильницької смерті. Убивцю затримали, як і 308 злочинців, які перебували в розшуку. Задокументовано 218 фактів  незаконного обігу зброї та 304 фактів незаконного обігу наркотиків.
Підрозділи  боротьби з організованою злочинністю в цьому році задокументували діяльність  шести особливо небезпечних організованих груп, кримінальні справи  щодо яких направлено  в суд. Підрозділ  боротьби з торгівлею людьми перекрили 20 каналів переправлення нелегальних мігрантів.
Відповідно до вимог чинного законодавства  підрозділи  УБОЗ та ДСБЕЗ склали  61 протокол про корупційні дії, в тому числі 46 на держслужбовців 1-4 категорії.
-- Як бачимо, закарпатська міліція виконала непогану  роботу, але нам рано почивати на лаврах, -- підсумував полковник Кононенко. – Попереду --   тяжкий 2009 рік. Він буде  складнішим як у політичному,  соціально-економічному, так і в криміногенному плані. Але хочу сказати з повною відповідальністю, що міліція Закарпаття готова до боротьби зі злочинністю, до зустрічі з транснаціональним криміналістом, який властивий  для Закарпаття і для всіх прикордонних областей.
Готові правоохоронці краю і до  напливу  корисливих злочинів, в першу чергу крадіжок, пограбунків, шахрайств, які вже принесла нам економічна криза в державі. Під кінець року  маємо тенденцію до росту майнових злочинів.
Керівник міліції наголосив принагідно і  на  можливості у передноворічні дні  збільшення випадків дитячого травматизму від піротехнічних засобів. Маємо такі факти по всій Україні. Тому батькам слід звернути увагу на цю проблему.  “Якщо хочете добре відсвяткувати,  то краще самі запускайте ці салюти й петарди, а дітей до цього не допускайте!” -- наголосив Павло Кононенко. Міліція зі свого боку  проводитиме відпрацювання ринків, магазинів, виявляючи та вилучаючи з  незаконного обігу  піротехнічну техніку. До слова, на базарах ці засоби продавати категорично заборонено. Це можуть робити лише ті нечисленні в області магазини, які мають на цей вид діяльності відповідну ліцензію. Всіх інших міліція штрафуватиме й вилучатиме незаконну піротехніку. У святкові дні міліція  працюватиме у посиленому режимі. 
 
СЕРЕД ПЕРЕМОЖЦІВ -- І “ВІДОМОСТІ МІЛІЦІЇ”
 
На завершення прес-конференції начальник ГУМВС нагородив переможців цьогорічного творчого конкурсу на краще висвітлення діяльності органів внутрішніх справ. Перше місце виборола газета “Неділя”, нагороду було вручено головному редактору видання Михайлові Носі. Дві другі премії одержали головний редактор редакції інформаційних програм ЗОДТРК “Тиса” Тетяна Вашаргелі та колектив газети “Відомості міліції”. Третє місце поділили між собою творчі колективи ТРК “Даніо” (директор -- Алла Петрова), редактор редакції інформаційних радіопрограм ЗОДТРК Микола Дерев’янко та колектив міжгірської районної газети “Верховина” (редактор -- Василь Пилипчинець). Преміями та почесними грамотами ГУМВС нагороджено також голову обласної організації Національної спілки журналістів Дмитра Воробця, кореспондента газети “Старий Замок” Ларису Подоляк, головних редакторів обласних газет “Новини Закарпаття” Віталія Ящищака та “Європи-Центр” Володимира Кривошапку, власного кореспондента “Укрінформу” Ярослава Ядловського та інших відомих журналістів краю.
Керівник закарпатської міліції привітав усіх нагороджених із відзнаками, подякував журналістам за увагу, яку вони приділяють  роботі міліції.
-- Я вдячний також і за критичні публікації про роботу ОВС, --  сказав  Павло Кононенко. -- Я за те, щоб таких публікацій було більше, але щоби вони були об’єктивними.  Обіцяю журналістам проводити подібні зустрічі щомісяця, де я разом зі своїми заступниками звітуватиму про зроблене,  проблеми, які турбують закарпатську міліцію. Ми продовжуватимемо плідно співпрацювати.
Володимир Павлюх, ВЗГ ГУ МВС України в Закарпатській області
19 грудня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини