Закарпаття: На Берегівщині за кошти гранту "Сечені" придбано необхідну апаратуру для райради

Апаратура має забезпечити синхронний переклад виступів депутатів і доповідачів.

Про це дізналися днями районні парламентарі Берегівщини на пленарному засіданні 12 сесії райради V скликання, яку очолює Бейло Чізмар.

     У його роботі взяли участь: 62 депутати райради, депутати обласної ради, а це – Степан Медвідь та Чаба Пейтер, сільські голови, голова райдержадміністрації Володимир Трикур, керівники окремих служб і відділів РДА, підприємств й організацій району, представники ЗМІ.
Своє засідання депутати райради розпочали із затвердження порядку денного та регламенту роботи сесії. Як підкреслив головуючий Бейла Бейлович, усі проекти рішень ретельно розглянуті відповідними профільними комісіями та депутатами. Зауваження, висловлені при обговоренні, – враховані в поданих на розгляд сесії проектах.
На засіданні президії ради, – далі мовив Бейла Бейлович, – знято з розгляду питання „Про районний бюджет на 2009 рік“ , позаяк ще не прийнято загальнодержавний бюджет на 2009 рік. Враховуючи таку ситуацію, депутати вирішили сесію райради розділити на два пленарні засідання. То ж розгляд окремих питань, у тому числі й щодо звіту про надходження коштів до районного бюджету від плати за землю та стосовно звіту про використання райдержадміністрацією та сільськими радами коштів, які були заплановані на ремонт доріг, охорону земель та охорону природного середовища, відкладено на наступне пленарне засідання.

Обговорюючи порядок денний першого пленарного засідання, депутати внесли на розгляд додатково ще 4 питання.

При розгляді кожного проекту рішення з метою визначення позиції постійних комісій щодо проектів рішень райради, винесених на розгляд сесії, виступили голови цих профільних комісій.

Дотримуючись регламенту роботи, депутати ради прийняли за основу і в цілому заплановані проекти рішень, за винятком питання щодо погодження ЗАТ „Укрполмет“ клопотання про отримання спеціального дозволу на проведення геолого-розвідувальних робіт із дослідно-промисловою розробкою Біганського баритополіметалічного родовища.
Розглядаючи питання стосовно продажу земельних ділянок у 2008 році, депутати отримали вичерпну інформацію щодо проведеної роботи з зазначеного питання у всіх сільрадах району.

Особливо активно обговорювали районні парламентарі питання прийняття соціального спрямування програм, а саме: „Про Програму допомоги соціально незахищеним верствам населення району „Турбота“ на 2009 рік“, „Про районну Програму забезпечення діяльності районного товариства інвалідів вазомоторної системи на 2009 рік“, „ Про Програму фінансової підтримки громадських організацій інвалідів та ветеранів району на 2009 рік“ та ін.

Заслухали депутати і інформацію та прийняли відповідні рішення й щодо питання „Про виконання Програми допомоги соціально-незахищеним верствам населення району на 2007 рік“, „ Про хід виконання Програми комплексного протипаводкового захисту в басейні р.Тиса у Берегівському районі на 2006-2015 рр.“.

На цьому засіданні ухвалено й ряд інших рішень: «Про звернення депутатів районної ради до Президента України та Прем’єр-Міністра України з приводу ситуації, яка склалася внаслідок діяльності ТОВ „Закарпатполіметали“, „Про звернення депутатів районної ради до Закарпатської обласної ради та Закарпатської обласної державної адміністрації з приводу завершення будівництва нового корпусу Берегівської угорської гімназії“, „Про вступ Берегівської райради до Закарпатської асоціації органів місцевого самоврядування (районних рад)“ та ін.

Розглядаючи розділ „Різне“, головуючий озвучив лист-відповідь на депутатський запит, який надійшов з Міністерства економіки України та Державного комітету України з державного матеріального резерву щодо покращення фінансового стану державного підприємства „Батьовський комбінат хлібопродуктів“.

Разом із тим депутати звернули увагу на те, що донині нема відповіді від Міністерства освіти України на їх звернення стосовно тестування учнів.
Знову ( уже вкотре) не обійшли увагою й питання будівництва в районі обласної туберкульозної лікарні, про що ширяться чутки на теренах Берегівщини. Про це йшлося й на попередніх засіданнях ради, під час яких депутати направляли свої запити на адресу відповідних управлінь РДА. Цього разу вони прийняли рішення винести це питання на розгляд наступного пленарного засідання райради, а також запросити на сесію (для інформування) начальника управління охорони здоров’я ОДА. Повернулися депутати і до питання створення комунальної аптеки для забезпечення медикаментами соціально незахищених верств населення. Було прийнято рішення продовжити роботу спеціальної тимчасової комісії райради з метою визначення шляхів вирішення зазначеного питання.

Голова РДА В. Трикур, звертаючись до депутатського корпусу району, порадив достеменно вивчити питання щодо створення аптеки для обслуговування малозабезпечених громадян в районній лікарні та повідомив, що до кінця року мають бути газифіковані всі населені пункти району –залишилося підключи 7 ГРП.

Завершив роботу засідання голова райради приємною новиною. За кошти гранту „Сечені“ вперше в Україні придбано для потреб Брегівської райради апаратуру, яка забезпечить синхронний переклад виступів депутатів і доповідачів. То ж у скорім часі кожний депутат, при бажанні, зможе висловлювати свої думки та сприймати інформацію на рідній мові.
У роботі засідання сесії взяв участь консультант відділу організаційної роботи та взаємодії з органами місцевого самоврядування виконавчого апарату обласної ради Борис Лаба.

Анна Романенчук, Закарпатська обласна рада
17 грудня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини