У закарпатському Мукачеві відбулася 39-та позачергова сесія міської ради

На 39-й позачерговій сесії Мукачівської міської ради 5 скликання було розглянуто організаційні питання. Голова Мукачівської територіальної виборчої комісії Сергій Продан поінформував депутатів про підсумки позачергових виборів 30 листопада міського голови та визнання його повноважень.

У закарпатському Мукачеві відбулася 39-та позачергова сесія міської ради

Приємно було почути, що на цих виборах чи не вперше за останні десятиліття не було подано жодної скарги на порушення.
Новий міський голова Мукачева Золтан Ленд'ел, відповідно до чинного законодавства, склав із себе повноваження депутата міської ради. Його депутатське місце посів згідно з списком виборчого блоку «Нашої України» Іван Кукушкін.

Міський голова Золтан Ленд'єл запропонував на посаду секретаря міської ради кандидатуру Івана Маняка. Таємним голосуванням депутати міськради переконливою більшістю голосів обрали Івана Георгійовича секретарем міськради. Обговорити понад двадцять питань порядку денного і прийняти відповідні рішення, погодьмося, річ не проста. Однак - реальна.

Щоби підтвердити це і переконатись, я був посвячений заздалегідь у процес підготовки питань на чергове засідання сесії Мукачівської районної ради. Телефонна розмова із заступником голови райради Василем Бігунцем була спрямована на знайомство з методикою підготовки питань на двадцять першу сесію п'ятого скликання. Таким чином, я став заздалегідь свідком підготовки питань на чергову сесію працівниками апарату райради, спеціалістами, начальниками відділів, депутатами. А відтак скористався і нагодою бути присутнім на засіданні комісій при райраді. Заради справедливості, скажу, що це справді демократичний „форум", на якому мав змогу висловитись кожен, задати питання, уточнити, зауважити, підказати чи запропонувати. Вів засідання комісії голова райради Іван Петрович Михайло, усі присутні отримали пахет документів для вивчення, тут же учасники - провідні працівники апарату відповідали на запитання, аргументували визначені програми, погоджувались чи заперечували доповнення.

І так - по кожному питанню. Атмосфера ділова, партнерська, і, я би сказав, відповідальна. Тут навіть ведучі і присутні працювали за одним столом. Кожен по своїй компетенції вникав у суть питання, погоджувався з проектом рішення, зауважував чи доповнював. Усі думки враховувались колективно, без тиску, справді - на демократичних засадах. І так - за порядком від питання до питання, - усі 26.

Попередня підготовка питань дала змогу провести чергову сесію районної ради оперативно, по-діловому, у визначений регламентом час.
Питання, до речі, - життєві, необхідні і різноманітні - бо ж і район різнопрофільний і різнога-лузевий. Серед них - затвердження звіту про виконання районного бюджету за 9 місяців 2008 року, програми соціально-економічного розвитку району на 2009 рік, матеріальної підтримки районної ради ветеранів України, районної організації Товариства добровольців Закарпаття - учасників війни, Товариства інвалідів вазомоторної системи „Криниця", санаторного лікування ветеранів праці та інвалідів різних категорій, реформування системи закладів для дггей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, формування позитивного інвенстиційного іміджу району на 2009-2011 роки, підтримки шефських зв'язків з військовими частинами, розвитку та забезпечення безпеки дорожнього руху, благоустрою населених пунктів району, поводження з твердими побутовими відходами, оздоровлення та відпочинок дітей, розвиток дошкільної освіти, архівної справи, сприяння розвитку малого і середнього підприємництва, про орієнтований план роботи районної ради на 2009 рік і інші.

Сесія розпочалася організовано і своєчасно.

Головуючий Михайло І. П. і члени президіїТокар II., Бігунець В. П. чітко виконували свої обов'язки: оголошували порядок денний для затвердження, надавали слово бажаючим висловитись, слідкували за процедурою голосування, фіксували і погоджували усі зауваження і пропозиції.

Самий початок сесії був вельми приємним -вручення Почесних Грамот найбільш активним депутатам та керівникам комісій районної ради в зв'язку з відзначенням Дня місцевого самоврядування. Почесні грамоти одержали Василь Васюта, Іван Медвідь, Михайло Лендєл. Грамотами районної ради та держадміністрації відзначені Іштван Фодор, Іван Граб, Остап Рейті, Іван Лазар, Іван Левицький, Юлій Матей.

Ювілейні вітання виголосив голова райради І. П. Михайло і вручив букети квітів іменинникам Павлу Дешку, Михайлові Кішу та Тетяні Булеці.
Відтак депутати і президія поринули у питання порядку денного. Усі, оскільки їх розглянуто на засіданнях комісій і колегії, представлено для прийняття рішень. Процедура чітко витримана у свідомому підході до проблем з боку депутатів, а тому активність у голосуванні була одностайною.

В кінці засідання сесії заступник голови райради Василь Бігунець поінформував депутатів про виконання рішень попередніх скликань.

Василь Гарагонич
12 грудня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
10:45
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Михайлом Козаком
10:35
/ 3
Сьогодні, в четвер, у Буштині попрощаються з Героєм Іваном Рущаком
11:29
/ 7
Державний "Ощадбанк" долучиться до приватного нищення унікального високогір'я Карпат вітряками
23:14
/ 4
Рік Августина Волошина
» Всі новини