Різак знову фальшиво затяг давню есдеківську пісню

Екс-губернатор Закарпаття Іван Різак звинуватив мера Мукачеве Петьовку у здирництві, мовляв, той вимагав від нього хабар у розмірі 10 мільйонів доларів. Про це Різак розповів 24 жовтня на прес-конференції в Інтерфаксі.

Різак знову фальшиво затяг давню есдеківську піснюЯк заявив Різак, Петьовка це робив два місяці тому, з відома Балоги, який був Міністром з надзвичайних ситуацій. «Зустріч з Петьовкою відбулася два місяці тому на тротуарі біля мінтрансу. Він мені розповів, що всі мої справи не коштують виїденого яйця, і якщо я заплачу гроші – вони будуть закриті», - розповів Різак. За його словами опального екс-губернатора, він відповів Петьовці, що не має таких грошей, адже не має відношення до жодної бізнес-структури, тому що прийшов у владу з наукової роботи. Разом з тим, ніяких підтверджень даного факту аудіо- чи відеозаписів Різак не має.

На прес-конференції він заявив, що зараз в органи влади Закарпаття прийшли справжні кримінальні авторитети під помаранчевими знаменами. На прохання уточними конкретно, Різак відмовився називати прізвища, сказавши, що назве лише прізвиська. Таким чином, якщо вірити Різаку, відомий на Закарпатті кримінальний авторитет Блюк прийшов у списках БЮТ, авторитет «Осел», який також підтримував стосунки з людьми з БЮТу, програв вибори в Сваляві, але все одно впливає там на політичну ситуацію. Ще один кримінальний авторитет, прізвиська якого Різак не назвав, очолив фракцію соціалістів у Сваляві.

Також Різак звинуватив голову Секретаріату Балогу в тому, що політичний штаб «Нашої України», який він очолював на президентських виборах, організував провокації на стадіоні «Авангард».

Нагадаємо, 26 листопада 2004 року спецпідрозділ «Беркут» Закарпатського УМВС на стадіоні «Авангард» в Ужгороді затримав 36 осіб з арсеналом зброї, 35 з яких потім були відпущені.

Під час операції було вилучено близько 100 одиниць холодної і 3 одиниці стрілецької зброї, 75 бейсбольних бит. Крім того, при додатковому огляді автомобілів міліція знайшла також гранату РГД-5, 200 грамів вибухівки і детонатор до неї.

В автомобілі, який належить президенту футбольного клубу "Закарпаття" Володимиру Паульо, було виявлено автомат Калашникова і пістолет. В одному з автомобілів знайшли список людей, на яких бандити збиралися напасти, - представники виборчих комісій від Віктора Ющенка.

Ющенко заявив, що за даними джерел, банда збилалася здійснити провокацію: захопити школу і висунути вимогу владі визнати Віктора Ющенка Президентом. У випадку невиконання цих вимог бандити повинні були погрожувати регулярно вбивати вчителів і дітей.

Різак пояснив на прес-конференції, що не має жодного відношення до цих подій, а провокацію насправді організували «помаранчеві». На це, за його словами, вказує той факт, що до початку спецоперації правоохоронців про неї вже оголосили на «помаранчевому» мітингу і закликали людей підтягуватися до стадіону. Також, за словами Різака, саму операцію дозволили знімати лише телеканалу, який близький до Балоги. На переконання Різака, у затриманих не було зброї – лише у президента футбольного клубу і віце-президента – дві зареєстровані рушниці. Також одного з прихильників Януковича на «Авангарді» знайшли пістолет. Різак наполягає, що ніякого пластиду та інших вибухових речовин у затриманих не було.

Екс-губернатор Закарпаття запевняє, що не віддавав накази звільнити затриманих. Хоча в кримінальній справі, яку 25 жовтня розгляне Апеляційний суд Івано-Франківська, серед пунктів обвинувачення є покази людини, яку арештували на стадіоні «Авангард» і за наказом губернатора області звільнили за кілька днів.

Різак відкидає обвинувачення ще по одному пункту обвинувачення – щодо організації масових заворушень в Сваляві. В матеріалах справи йдеться, начебто Різак дав вказівку президе6нту і віце-президенту футбольного клубу організувати масові заворушення. До речі, за словами фігуранта справи, віце-президент ФК «Закарпаття» дав свідчення, нібито саме Різак посилав в Сваляву бандитів бити студентів.

Нарешті, останній з пунктів звинувачення, по якому висловився Різак, – доведення до самогубства ректора ужгородського університету Сливки. Різак заперечує причетність до цього епізоду і сумнівається в тому, що це було самогубство. На його думу, Сливку вбили.

Різак розповів, що у нього були хороші стосунки з ректором, вони були співавторами кількох наукових праць. «За рекомендацією Сливки я навіть вступив в КПСС, отож мені дуже дивно, чому його дружина дає свідчення проти мене», - дивувався Різак на прес-конференції.
Оглядач
24 жовтня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини