Андрій Хливнюк («Бумбокс»): вбиває всіх критиків і їсть на сніданок

Минулого тижня ужгородські меломани нарешті дочекалися візиту гурту, в якого за плечима вже три альбоми, але котрих усе ще не відразу впізнають на вулиці, у яких щонайменше три хіти у кожному з альбомів і котрі вже п’ять років за збігом обставин «джемують» разом. Лише цього року хлопці побували у 104 містах із концертами. Їхня географія вже давно поширилася на країни СНД. Мова йде про гурт «Бумбокс» (Андрій «Графить» Хливнюк — основний автор текстів, Андрій «Муха» Самойло — гітарист і методист, Валентин «Dj Валік» Матіюк — майстер спец­ефектів).

До речі, ужгородським фанам цієї банди повезло, бо з 15 міст, які планував об’їхати «Бумбокс» в Україні, в списку залишилося лише 5. І хоча до Ужгорода хлопці приїхали з запізненням і до початку концерту залишалося менше години, соліст гурту і основний автор пісень Андрій Хливнюк погодився дати інтерв’ю для «РІО».

...40 хв. до початку концерту, гримерна облмуздрамтеатру, Андрій тре від холоду руки біля пересувного обігрівача, на батареях сохнуть чиїсь шкарпетки (!)... «Заходьте до «зіркової гримерної», шкарпетки на батареях не мої», — одразу попередив Андрій Хливнюк.

— Андрію, розкажіть трохи про свій останній альбом, що спільного і відмінного з попередніми альбомами? Чому така назва?
— Альбом «ІІІ» від попередніх відрізняється всім: там інші пісні, інший настрій, інший звук, інша студія. Спільне те, що, як і в попередніх, у «трьошці» 11 пісень, над альбомом так само працювали ті ж люди. Пісні різні, про кохання, соціальні, розмови зі самим собою. В третьому альбомі ми більше часу витратили саме на операції зі звуком. Назва спочатку планувалася інша, але так вийшло, що трійка цілий рік за нами бігала і гоцала. Альбом «ІІІ», тому що нас троє, тому що альбом третій, тому що ми ще пам’ятаємо, що можна було купити за «трьошку» та й таке інше.
— Як ви ставитеся до того, що ваш третій альбом порівнюють із наближенням до альбомів «5nizza»? Ваше ставлення до критики загалом!
— Я вбиваю всіх критиків і їм їх на сніданок :). А те, що порівнюють, то ми якраз з цього приводу нещодавно сміялися з Сергієм Бабкіним (учасник гурту «5nizza». — Авт.) на майданчику. Ну, якщо хтось знаходить щось схоже, то це круто. Справді приємно, ми не сваримося через це.
— У такому разі чи не плануєте з цим гуртом записати щось спільне?
— Поки що мені вистачає їхнього спілкування. А планувати щось спільне з «трушними» виконавцями це все одно, що планувати, що ти будеш робити через 20 років. Тому це або стається, або ні. Або ви «джемуєте» десь разом, бо у вас є час і так складаються обставини, і як результат — створюєте щось справжнє. Або ви не джемуєте, а пересилаєте електронкою тексти пісень, музику і зустрічаєтеся лише під час запису. А я проти не дуже справжніх пісень.
— Якщо організатори міста, до якого вас запрошують, не можуть заплатити вам визначену суму за концерт, чи виступатимете ви в ньому за меншу ціну?
— Ми говоримо про витрату часу на роботу і відповідно отримання за неї грошей чи про ентузіазм і альтруїзм? Якщо про друге, то я влаштовую і буду влаштовувати безкоштовні концерти, але тоді, коли мені це заманеться, і для того, для кого мені заманеться. Приклади тому «квартирники», про які ніхто не знає, концерти на пляжах, де люди, просто проходячи повз, зупиняються, щоб послухати нашу музику. Але є така річ, як робота і це не можна плутати. Я не люблю, коли на мені заробляють інші люди і коли це видається за якусь дружбу. Річ не в грошах, а у ставленні. Я, наприклад, нещодавно не потрапив на бомбовий концерт Агілери. Хоча я не великий її фан. Але мені було цікаво подивитися, бо в неї дуже професійна команда. І у мене не виникло питання, чому квиток коштує так дорого. Я знаю, що я або можу собі це дозволити, або ні. Інший бік медалі, що за таку вартість квитка, в тому числі й якоїсь української банди, люди не отримують тієї можливої якості. Тому і ціна за концерти це своєрідна боротьба з організаторами: щоб не сохли чиїсь шкарпетки в гримерці, щоб у виконавців був чай, щоб звук був поставлений нормально, щоб сцена була в нормальному стані. Коли в наших мізках станеться маленька зміна і люди зрозуміють, що якщо інші люблять свою роботу, то це ще не означає, що їм не треба їсти, тоді відповідність ціни і якості роботи буде однакова.
— Андрію, відомо, що одну зі своїх пісень ви написали в плацкартному вагоні. Подорожі це взагалі окрема історія, чи сталася якась історія цього разу в поїзді Київ—Ужгород?
— Було й таке. Так, подорожі це щось особливе, але перші кілька років, однак потім подорож стає частиною життя. ...А що, ви вже все знаєте? Як швидко чутки ширяться. Насправді те, що сталося,... ми не хотіли і це не наша провина. Ну, трохи випили... Ми обов’язково все відшкодуємо залізниці.

P. S. Чомусь, як і під час інтерв’ю з Андрієм Хливнюком, так і під час написання його, відчувалося страшенне хвилювання, можливо, тому, що, як Андрій не любить не дуже справжніх пісень, автор не любить не дуже справжніх розмов, інтерв’ю і матеріалів загалом... А це вийшло справжнє…

Людмила Федоришина
05 грудня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини