Закарпаття: Сила життя - у джерелах Карпат

Свалявщина з давніх часів славиться унікальними джерелами цілющої мінеральної води. Тут їх близько ста, що складає майже одну третю частину джерел Закарпаття. На їх базі стабільно нині працюють 35 санаторних та туристичних об’єктів. У районі є п’ять діючих гірськолижних витягів тощо.

Закарпаття: Сила життя - у джерелах Карпат

Нині до послуг відпочиваючих пропонуються нові комфортабельні готельні комплекси та бази відпочинку. Тут реалізується великий інвестиційний проект ТОВ „Сузір’я” з будівництва санаторно-курортного комплексу на 250 місць при санаторії „Квітка Полонини”.  Вже освоєно робіт на 13,5 мільйона доларів США та створено 210 нових робочих місць. Введено в експлуатацію два комфортабельні корпуси. У минулому і нинішньому році запрацювало 11 туристично-готельних об’єктів. Зараз туристів та відпочиваючих готові гостинно прийняти більше 40 власників сільських садиб району.

Невдовзі у районі завершиться будівництво першої черги пансіонату „Плосківський”, що у с. Плоске, лікувального корпусу на 200 місць у с. Поляна та оздоровчого центру „Купель” та інші. Розпочато будівництво санаторію „Батьки і діти” на 250 місць у с. Сусково та розважально-оздоровчого комплексу на тисячу місць у с. Поляна. Здійснюється будівництво та реконструкція ряду об’єктів, які перебувають у стадії проектування.

Туристичний потенціал Свалявщини щорічно представляється на міжнародних виставках „Тур’євроцентр Закарпаття”, „Барвиста Україна”  м. Київ та туристичному фестивалі „Євро Карпати”.  

Звісно, що з розвитком туристично-рекреаційної галузі в районі, дедалі гостріше відчувається потреба у професійних кадрах, які не тільки володіють спеціальними знаннями, а й певними особистісними якостями, які забезпечать їх конкурентоспроможність на ринку праці. До таких якостей, зауважує директор Свалявського районного центру зайнятості Василь Тимчик, слід віднести професійну мобільність, уміння швидко переключатися з одного виду діяльності на інший та поєднувати різні трудові функції, готовність до неперервної освіти. Зазначені характеристики впливають не тільки на самореалізацію особистості, а й на розвиток підприємства, району та України у цілому. На сьогодні у час фінансової кризи - проблема нестачі вакансій перетворилася на проблему невідповідності їм якісних, кваліфікованих кадрів.

Шляхи подолання дисбалансу між попитом та пропозицією на ринку праці, можливість випереджувального навчання, або навчання на робочому місці, стажування, поточна та перспективна підготовка кадрів, підвищення кваліфікації на базі існуючих готельних комплексів, профорієнтаційна робота з учнівською молоддю. Ці та інші проблеми систематично обговорюються на засіданні за „круглим столом” на тему: „Професійна орієнтація як засіб укомпле6ктування кваліфікованими кадрами об’єктів туристично – готельного бізнесу”.

Цікавим і змістовним було, зокрема, проведення районним центром зайнятості такого „круглого столу” на базі комплексу відпочинку „Квеле Поляна” в с. Поляна.

 У його засіданні взяли участь представники органів місцевого самоврядування, районної ради, роботодавців та навчальних закладів. Присутні  у доброзичливій, невимушеній атмосфері обговорили проблеми сьогодення та  шляхи їх вирішення, а також поділилися набутим досвідом.

 Як правило, за підсумками розглядів даних питань виробляються відповідні рекомендації та пропозиції щодо вдосконалення цієї роботи.

Г.Івановчик,
заступник директора Свалявського районного центру зайнятості     

05 грудня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
» Всі новини