Закарпатські депутати готуються до сесії обласної ради

Сьогодні, 2 грудня ц.р. продовжили роботу постійні депутатські комісії облради. Спільне засідання провели комісії: з питань розвитку туризму і рекреації, яку очолює Василь Швардак, та з питань транскордонного співробітництва під керівництвом Елемира Кевсегі.

Закарпатські депутати готуються до сесії обласної ради

Попередньо розглянуто матеріали порядку денного 21 сесії облради У скликання, яка відбудеться 4 грудня ц.р. Зокрема, „Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за ІІІ кв. 2008 р.“, „Про стан відшкодування податку на додану вартість суб’єктам господарювання в Закарпатській області“, „Про ліквідацію Закарпатського обласного підприємства теплових мереж „Закарпаттятеплокомуненерго“, про внесення змін і доповнень до низки Програм обласного рівня та про орієнтовний план роботи облради на 2009 рік.

     Інформували членів згаданих комісій начальники відповідних управлінь та відділів ОДА.

     Було вивчено матеріали у порядку контролю за виконанням рішень ради, серед яких – „Про хід виконання Програми розвитку туризму і рекреації в Закарпатській області на 2002-2010 рр.“, „Звіт про діяльність у сфері європейської інтеграції та розвитку транскордонного співробітництва у 2008 р.“ та ін. Обговорено пропозиції щодо участі у конкурсі „7 чудесних туристичних маршрутів України“ Нагадаємо: в Україні оголошено початок проведення третього етапу акції „7 чудес України“ – „7 чудесних туристичних маршрутів України“. Як відомо, у 2007 році відбулася всеукраїнська акція „7 чудес України“, де обиралися найкращі історико-архітектурні пам’ятки нашої держави. У 2007-2008 рр. був проведений другий етап цієї акції – „7 природних чудес України“. За словами представників Оргкомітету, метою проведення третього етапу акції є визначення найбільш привабливих туристичних маршрутів вихідного дня та найкращої туристичної інфраструктури України. Особливо актуально це напередодні підготовки і проведення у нашій державі фіналу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Тому ця акція дозволить визначити туристичні маршрути, які займуть гостей України на 1-2 дні. Окрім того, вона сприятиме укріпленню іміджу України як цікавої туристичної держави. Сам конкурс пройде в 3 етапи.

Зокрема, до 1 лютого 2009 року будуть прийматися заявки на участь, з березня по липень 2009 року - регіони України представлятимуть своїх номінантів, зокрема шляхом організації прес-турів, внаслідок чого буде визначено 21 фіналіст. У вересні 2009 року шляхом експертного і Інтернет-голосування буде визначено 7 маршрутів-переможців. А 27 вересня 2009 року, у Всесвітній день туризму і День туризму оголосять переможців Всеукраїнського конкурсу „7 чудесних туристичних маршрутів України“. То ж закарпатські парламентарі відтепер відбиратимуть найцікавіші і найперспективніші крайові туристичні маршрути з тим, аби поборотися за вихід у фінал. Йдеться про Закарпатський туристичний шлях (головна нитка якого проходить територією Закарпаття через Бескиди, Боржавські полонини, Свидовецький хребет, Чорногору, Мараморошський масив), Закарпатський винний шлях (маршрут туру пронизує райони, що спеціалізуються на виноградарстві та виноробстві), Закарпатський гастрономічний туристичний шлях „Закарпатські страви“ ( угорська, словацька, чеська, польська, румунська, німецька, єврейська, ромська та інші кухні етнічних груп, які проживають на теренах краю). Остаточно визначатимуться в цьому плані – фахівці головного управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму ОДА. Члени обох комісій презентували орієнтовні плани своєї роботи на 2009 рік.

     А тим часом своє засідання провела й постійна депутатська комісія з питань законності та правопорядку, котру очолює Антон Зелінський, яка також попрацювала плідно.

     Більшість питань визнано комісіями за доцільне винести на розгляд президії, яка засідатиме завтра, 3 грудня ц.р., з подальшим розглядом на пленарному засіданні, окремі з них – повернуто на доопрацювання.

     У роботі постійних комісій взяли участь заступники голови облради Михайло Мартин та Василь Брензович.

     – Успішна робота постійних депутатських комісій залежить від багатьох чинників, – зазначив Василь Брензович, – це – і правильний розподіл обов’язків між членами комісій, і відповідне планування її роботи, і діловитість, та найголовніше – свідоме, відповідальне ставлення членів комісій до виконання своїх повноважень, активна позиція у здійсненні намічених планів, наполегливість у виконанні рішень, прийнятих радою на задоволення потреб простих закарпатців.

    Михайло Мартин відзначив, що і на вчорашніх, і на сьогоднішніх засіданнях постійних комісій облради панують саме діловитість, конструктивізм і відповідальність перед виборцями.

Анна Романенчук, Закарпатська обласна рада
02 грудня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини