Особовий склад гірничорятувального взводу Закарпатського зведеного воєнізованого загону постійної готовності б’є на сполох

Цими днями голова Закарпатської облради Михайло Кічковський прийняв групу представників Солотвинського підрозділу Закарпатського зведеного воєнізованого загону постійної готовності, який очолює В.Галаговець.

Особовий склад гірничорятувального взводу Закарпатського зведеного воєнізованого загону постійної готовності б’є на сполох

У розмові гірничорятувальники висловили подяку депутатам облради У скликання та особисто її керівнику за уболівання щодо подальшої долі Солотвинського родовища кам’яної солі. Ми, казали вони – знаємо, що саме президія облради ініціювала виїзне пленарне засідання депутатського корпусу нашої області, де були прийняті відповідні рішення про критичну ситуацію, що склалася на Солотвинському родовищі кам’яної солі та державному підприємстві стратегічного значення «Солотвинський солерудник», і шляхи виходу з неї та направлені листи–клопотання у вищі державні органи влади.


Сьогодні на сполох б’ють уже й самі рятувальники.

Суть така.

Як відомо, гірничорятувальне обслуговування Солотвинського родовища кам’яної солі здійснює Солотвинський воєнізований гірничорятувальний взвод Закарпатського зведеного воєнізованого (аварійно-рятувального) загону постійної готовності (далі-Закарпатський ЗЗПГ) відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від З0 березня 1998р. № 386 «Про передачу до сфери управління Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи воєнізованих гірничорятувальних формувань» на повній госпрозрахунковій основі за рахунок договорів з підприємствами за постійне та обов’язкове аварійно-рятувальне обслуговування, незалежно від форми власності гірничопромислових об’єктів України, та згідно з вимогами Гірничого Закону України від 6 жовтня 1999 року №H27-XIV, від 14 грудня 1999 року №1281-XIV «Про аварійно-рятувальні служби», Постанови КМУ від 04.08.2000 року №1214 «Про затвердження переліку об’єктів та окремих територій, які підлягають постійному та обов’язковому обслуговуванню державними аварійно-рятувальними службами».

Особовий склад гірничорятувального взводу Закарпатського зведеного воєнізованого загону постійної готовності б’є на сполох 1То ж від 1 січня 2007 року укладено договір № 2 «Про аварійно-рятувальне обслуговування» між Закарпатським ЗЗПГ та Солотвинським солерудником. Кошти, які надходять за постійне та обов’язкове аварійно-рятувальне обслуговування гірничого підприємства Солотвинський солерудник – це складова заробітної плати особового складу Солотвинського підрозділу Закарпатського ЗЗПГ, прямі матеріальні витрати на утримання в готовності аварійно-рятувального оснащення, транспорту та інших засобів, необхідних для забезпечення термінового реагування на надзвичайні ситуації, здійснення профілактичних попереджувальних заходів тощо. Інші джерела фінансуванню для забезпечення готовності реагування Солотвинського ВГРВ – відсутні.

Станом на 1 листопада 2008 року гірничовидобувне підприємство «Солотвинський солерудник», згідно договору, боргує Закарпатському ЗЗПГ 767тис.825грн.72коп. Незважаючи на проведену претензійну роботу щодо погашення заборгованості Солотвинським солерудником перед Закарпатським ЗЗПГ, позитивних результатів нуль.

Як результат, у Закарпатському ЗЗПГ суттєво погіршився фінансовий стан та виникла заборгованість з заробітної плати.

На підставі вище наведеного та на виконання відповідного листа МНС (№03-15060/202 від 05.11.2008 р.), інформуємо Вас, – казали заявники, – договір на аварійно-рятувальне обслуговування Солотвинського солерудника буде розірвано з 10 грудня 2008 року.

Голова облради невідкладно направив телеграму на адресу Прем’єр–міністра України про те, що не виконується доручення ( № 36558/21/ 1-07 від 12.01.08 та № 4034211-08 від 11.08.08) першого віце–прем’єр міністра щодо ліквідації заборгованості, фінансування ВГРВ з державного бюджету у 2008 році. Адже вступив у силу лист МНС ( № 03-15060/ 202 від 5.11.08), яким попереджено керівництво Солерудника про розірвання з 10 грудня ц.р. угоди на аварійно–рятувальне обслуговування. Це, у свою чергу, унеможливлює спуск хворих у підземні приміщення унікальної оздоровниці обласної алергологічної лікарні. Республіканська оздоровниця на сьогодні не працює.

Анна Романенчук, Закарпатська обласна рада
18 листопада 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини