У Мукачеві працює вернісаж талановитого художника Аттіли Коприви

У Мукачівській міській картинній галереї відбулося відкриття персональної виставки полотен Аттіли Коприви. Мукачівський живописець і мистецтвознавець після закінчення Ужгородського училища прикладного та декоративного мистецтва навчався у Львівській академії мистецтв.

У Мукачеві працює вернісаж талановитого художника Аттіли Коприви

З 1997 року - викладач Мукачівського технологічного інституту, засновник школи моделювання і дизайну - одягу, а у 2004 році став ініціатором створення музею прикладного мистецтва Закарпаття при МТІ. З 2005 року - завідувач кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Закарпатського художнього інституту, кандидат мистецтвознавства. З 2006 року -член Національної спілки художників України, а у 2007 році став членом Угорської академії наук.
На відкритті виставки секретар Мукачівської міської ради Золтан Ленд'єл відзначив внесок митця у виховання молодого покоління художників. Його багатогранний талант та високий професійний рівень достойні великої шани.
- Як художник, він має свій власний почерк. Композитор із семи нот створює гамму звуків і від того, як цю композицію створено, ці звуки полонять душу людини, викликають високі почуття. Із семи кольорів веселки художник, підбираючи їх, створює відповідні полотна і від того, на якому духовному та професійному рівні він може це зробити - ці полотна нас вражають більше або менше. Аттіла Тиберійович має вже свій власний стиль в образотворчому мистецтві. Він знайшов ті кольори веселки, які притаманні тільки йому і які радують нас, палких поціно-вувачів живопису. Я бачу велике майбутнє цієї людини, яка дуже творчо і науково підходить до вибору свого напрямку в галузі мистецтва, і тому мені залишається єдине - побажати цій молодій людині великих творчих успіхів, щоб прославляв наше місто та державу далеко за їх межами, щоб його творчість надихала інших людей, щоб він сповна використав талант, дарований йому Богом, - підкреслив Золтан Золтанович.
Великий шанувальник творчості Аттіли Коприви Олександр Галай підкреслив самобутність молодого мукачівського митця, його постійний пошук:
- Найбільше ціную в Аттілі, що він, як митець, не зупинився на досягнутому. Він і далі продовжує розвиватися, постійно удосконалювати свою техніку. Додаючи нових граней та штрихів, які відрізняють його від інших майстрів пензля, Аттіла Коприва впевнено досягає вершин у мистецтві. Він постійно у пошуку, а це зна-чить, що нас кожного разу чекає щось нове у його творчості. Приємно, що роботи художника є в багатьох серйозних колекціонерів, його знають не тільки в нашій країні, але й за кордоном. І це не дивно, адже він активний учасник всеукраїнських та міжнародних виставок, пленерів.
Багато теплих слів пролунало на адресу мукачівського живописця та мистецтвознавця від колег, зокрема від голови Закарпатської організації Національної спілки художників України, заслуженого художника України Бориса Кузьми, академіка Національної академії мистецтв України, народного художника України, лауреата премії ім.Т.Г.Шевченка Володимира Микити, який, до речі, давав рекомендації Аттілі Коприві для вступу до Національної спілки художників України, а також від проректора Закарпатського художнього інституту, кандидата мистецтвознавства Михайла Приймича та народного художника України Золтана Мічки.
Присутні на відкритті виставки отримали велику насолоду від творчості митця. А всі бажаючі збагатитися духовно і творчо, мають чудову нагоду зробити це, відвідавши міську картинну галерею.

Іван Лендьєл, Мукачево
13 листопада 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини