Рятувальники Закарпаття підбили підсумки оперативно-службової діяльності за 9 місяців

Як розповів начальник ГУ МНС України в Закарпатській області Іван ГЕЦЯНИН, з початку року підрозділи МНС ліквідували 11 надзвичайних ситуацій різного рівня, 582 пожежі, а також долучилися до ліквідації 173-х надзвичайних подій.

Рятувальники Закарпаття підбили підсумки оперативно-службової діяльності за 9 місяцівВпродовж цього періоду під час пошуково-рятувальних робіт в горах було врятовано 35 туристів, знешкоджено 95 вибухонебезпечних предметів, взято участь у ліквідації наслідків дев’яти аварій в системах життєзабезпечення населених пунктів. 23 рази оперативно-рятувальна служба виїжджала на дорожньо-транспортні пригоди, де була потрібна допомога рятувальників. Дев’ять разів підрозділи МНС залучалися до подолання наслідків екзогенних процесів (лавин, зсувів, проваль).

Рятувальниками області здійснено 7 виїздів на демеркуризацію приміщень та ліквідовано наслідки чотирьох випадків підтоплення житлових будинків. Впродовж купального сезону водолазне відділення Закарпатського загону постійної готовності здійснило 35 виїздів на пошуки утоплеників. Загалом, на ліквідацію різноманітних надзвичайних подій підрозділи області здійснили майже 1000 виїздів, завдяки яким тільки на пожежах було врятовано 105 наших краян.

- Ця статистика була б неповною, - продовжує Іван ГЕЦЯНИН, - без інших цифр. За дев’ять місяців поточного року на пожежах загинуло 40 дорослих і 1 дитина, у водоймах втопилося 40 людей – все це не вельми втішні цифри, особливо, що стосується вогняного лиха. Бо якщо завдяки нашій співпраці із ЗМІ, кількість потопельників у 2006 році знизилася, то у вогні загинуло набагато більше людей ніж у минулому році.

Впродовж третього кварталу ми здійснили ряд заходів, які б, на нашу думку, могли сприяти більшій захищеності рідного краю від пожеж, окрім упереджувальної роботи у ЗМІ, зокрема, провели воєнізацію двох колишніх професійних частин у Рахові та Волівці. Однак тут проявився і інший бік медалі – частину людей, вік яких, згідно існуючого положення про проходження служби не відповідає певним вимогам, ми не в змозі атестувати (воєнізувати). Але цих людей, ми ні в якому разі не збираємося полишити, як кажуть „росіяни” на „произвол судьбы”. Зараз ми шукаємо вихід з цієї ситуації і сподіваємося, що незабаром знайдемо його.

Також хочу відзначити, що самих тільки зусиль рятувальників на ниві попередження пожеж буде замало. У суспільстві склалася хибна думка, що проблема попередження пожеж, загибелі та травмування на них людей, справа власне пожежників, тоді як над вирішенням даних наболілих питань повинні працювати всі, і особливо, органи місцевого самоврядування.

В головному управлінні триває процес реформування. На базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення створено Медичний центр, який на разі доукомплектовується кадрами. За рахунок професійних лікарів – продовжує Іван ГЕЦЯНИН, - ми плануємо створити службу надання екстреної допомоги при особливо важких дорожньо-транспортних аваріях чи різних надзвичайних ситуаціях з можливістю розгорнути мобільний госпіталь у будь-якій точці Закарпаття.

Визначалися 13 жовтня рятувальники і з завданнями на наступний квартал. „З огляду на аналітичні узагальнення наших служб”, - розповідає Іван ГЕЦЯНИН, - „ми намітили чіткі пріоритети. Передусім – захистити людину від пожеж, і в побуті і на робочому місці. Окрім цього дуже важливо подбати про безпечний відпочинок туристів у горах під час зимового відпочинку. Також слід забезпечити можливість реагування наших підрозділів на будь-які надзвичайні ситуації, що можуть трапитися під час осінньо-зимового періоду. І, останнє, й напевно головне – жоден дзвінок на „01” не повинен залишитися без уваги з боку нашої служби, яка за 10 років існування вже здобула право називатися народною службою порятунку”.
Центр пропаганди ГУ МНС України в Закарпатській області
16 жовтня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

10:03
У Мукачеві в готелі загорівся матрац в номері
17:31
На ужгородській об'їзній водійка Subaru вилетіла через бордюр на газон і збила дорожній знак
11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
» Всі новини