Державна служба охорони святкує 56 років

Державна служба охорони при МВС України – єдина в Україні структура, яка надає озброєну охорону і має відповідні законодавчо визначені права і повноваження її працівників на здійснення владних функцій щодо порушників.

Державна служба охорони святкує 56 років

Власну безпеку саме цій службі довірили левова частка кредитно-фінансових установ Закарпаття, обласна державна адміністрація та інші органи державної влади Срібного Краю, закарпатські музеї та інші підприємства усіх форм власності, установи й організації. Слід відмітити, що силами Державної служби охорони краю охороняється магістральний нафтопровід міжнародного значення "Дружба".
Свою історію Державна служба охорони розпочала ще у 1952 р., коли ЦК Компартії України та Радою Міністрів УРСР було прийнято постанову “Про створення служби позавідомчої охорони при міськрайвідділах внутрішніх справ”. На цю службу покладалися обов’язки охороняти всі об’єкти народного господарства і їй було підпорядковано всю сторожову охорону.
У 1953 р. було затверджено “Положення про позавідомчу охорону”. До складу останньої ввійшли й формування воєнізованої охорони за винятком спецоб’єктів Міністерства оборони та залізниці.
У 1966 р. з’явилися пункти централізованої охорони (ПЦО), а з 1967 р. сторожову охорону на окремих об’єктах заміняла міліцейська.
У 1975 р. були створені відділи та відділення позавідомчої охорони при всіх міськрайвідділах внутрішніх справ. До складу цих підрозділів входили міліцейська, сторожова та воєнізована охорони. А 10 серпня 1993 р. Постановою Кабінету Міністрів України № 615 затверджено “Положення про Державну службу охорони при Міністерстві внутрішніх справ.
На керівних посадах в Закарпатській області впродовж цих років перебували підполковник міліції Ілля Палагута, підполковник міліції Василь Чикало, підполковник міліції Микола Дацюк, полковник міліції Іван Маркуш, підполковник міліції Михайло Булеца, підполковник міліції Василь Ребрей, полковник міліції Михайло Куцкір, полковник міліції Веніамін Дорошук, полковник міліції Костянтин Бігарь та полковник міліції Іван Швед.
Сьогодні Державною службою охорони Закарпаття керує полковник міліції Олександр Конюшок, який очолює відділ, а згодом – Управління ДСО при УМВСУ регіону, з 2001 року. На відміну від днів минулих, нині закарпатський підрозділ ДСО – це великий і цілісний організм, що нараховує 613 працівників, із яких частина носить міліцейські погони, а інші співробітники трудяться на посадах вільнонайманого складу.
Наразі пункти централізованого спостереження підрозділів ДСО охороняють понад 2500 об'єктів та 700 приміщень з особистим майном громадян. Воднораз, протягом цього року працівниками служби прийнято під охорону 342 об'єкти та 147 квартир та будинків. Всього закарпатський підрозділ ДСО охороняє понад три тисячі об'єктів різних форм власності, з них фізичною охороною – близько ста об'єктів. Разом з тим здійснюється супроводження вантажів, касирів та інкасація грошових коштів.
У Держслужбі охорони працівники трудяться на совість, адже лише за 9 місяців поточного року план доходів та видатків підрозділами ДСО краю перевиконаний на 505,1 тис. грн. або на 103,1%. Нарахований валовий прибуток, який є найважливішим показником діяльності служби склав 16769,8 тис. грн.
Окрім того Управління Державної служби охорони Закарпаття є справним платником податків і до професійного свята тут підготувалися ґрунтовно: до державного бюджету та соціальних фондів сплачено податків на суму 6543,3 тис. грн.
Тож цього святкового дня щиро бажаємо усім колегам найперше: з радістю йти на роботу і з радістю повертатися з роботи. Щоб десятою дорогою їх оминали всілякі негаразди. А ще карпатського здоров'я, безмежного щастя, натхнення, непересічних здобутків у нелегкій, але почесній службі; та Господньої благодаті!

Прес-служба УДСО при УМВС України в Закарпатській області
30 жовтня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 5
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини