Михайло Кічковський: Депутати зробили свій вибір

Як уже повідомляло "Закарпаття online", серед резонансних питань, які розглянула облрада У скликання на своїй ХХ позачерговій сесії було декілька: критичний стан розрахунків підприємства ВАТ „Закарпатгаз“ за отриманий природний газ перед ДК „Газ України“, так звана, з подачі Міністра внутрішніх справ Луценка, криміногенна ситуації в області та харчове отруєння дітей у селі Голятин Міжгірського району і, звичайно, будівництво аквапарку „Водний світ“ у м. Ужгороді.
Про це – у бліц–інтерв’ю з головою облради Михайлом КІЧКОВСЬКИМ.

Михайло Кічковський
Михайло Кічковський

М.Кічковський: Питання будівництва аквапарку „Водний світ“ у м. Ужгороді назвав би найгострішим, адже воно стало майже, як кажуть, притчею во язицях.
Про аквапарк в Ужгороді заговорили вперше на рівні обласної ради депутати на 18 сесії, яка відбулася 25 липня ц.р.. Тоді й було прийнято рішення включити питання „Про розширення площі об’єктів природно–заповідного фонду місцевого значення“ ( № 614) в порядок денний сесії. Під час голосування цей проект рішення підтримало 67 депутатів із 72 присутніх. У перелік об’єктів природно–заповідного фонду місцевого значення увійшов і парк відпочинку „Боздоський“, що в обласному центрі, площа якого збільшилася з 50,0 га до 73,7569 га. Але на сторінках окремих обласних ЗМІ розпалилася дискусія про те, що, мовляв, обласне керівництво та депутатський корпус переслідують меркантильні цілі і не дозволяють розбудовувати надто престижний об’єкт, який може стати гордістю не лише міста, а й усієї України. Варто нагадати, що під час обговорення в комісіях та на засіданні президії облради критичних зауважень щодо проекту рішення не було, у т.ч. й від членів фракції „Народна“. Хоча всі депутати мали змогу познайомитись із проектом рішення заздалегідь, як і вимагає того Регламент.
Депутат облради Олександр Антал зініціював внесення змін до вище згаданого рішення облради від 25 липня 2008 р. № 614 , беручи до уваги те, що у ньому нібито порушено права територіальної громади м. Ужгорода на розпорядження її земельними ресурсами. Проект рішення, який подав Олександр Антал було опрацьовано в постійних комісіях та на засіданні президії облради. До слова, відповідно до чинного законодавства України природно–заповідні території та об’єкти місцевого значення створюються рішенням облради, а загальнодержавного значення – Указом Президента України. Перед голосуванням Олександру Анталу була надана можливість звернутися до колег. Однак із 82 присутніх депутатів на сесії „за“ проголосувало тільки 38. Таким чином, проект рішення не було прийнято за основу.
     Проте, оскільки питання – надто актуальне, животрепетне, то керівник найбільшої фракції в облраді за дорученням керівників кількох інших фракцій запропонував зустрічний варіант вирішення питання „Про аквапарк у м. Ужгороді“, в якому йдеться: „Підтримати проект будівництва аквапарку в обласному центрі, запропонувати Ужгородській міській раді подати на розгляд генеральний план забудови території, проектно–кошторисну документацію, макет будівництва умови надання земельної ділянки та інформацію про джерела фінансування, зобов’язання про початок і закінчення будівництва. Цим проектом доручено керівнику управлінню з питань європейської інтеграції, загальноекономічних зв’язків та туризму ОДА Ернесту Нусеру провести зустріч з інвесторами з метою оформлення відповідного інвестиційного проекту. Питання в такому варіанті було включено в порядок денний і за його прийняття проголосувало 60 депутатів облради.
     Кор.: Як зреагували на це ініціатори відміни попереднього рішення облради, яке не пройшло?
     М.К.: Ініціатори проекту рішення, яке не пройшло, сприйняли це як особисту образу, амбіційно, про що вони заявляли в сесійній залі. У зв’язку з цим можу сказати наступне: в облраді У скликання – люди, які справді уболівають за інтереси краю Вони не раз доводили це, ухвалюючи ті рішення, які спрямовані на користь Закарпаття та його жителів. Цього разу вони вчинили так само Адже подана керівником найбільшої депутатської фракції пропозиція – чітка, конкретна та найголовніше, в рамках чинного законодавства. Сьогодні ніхто не може винуватити обласних депутатів у тому, що вони нібито проти спорудження аквапарку у м.Ужгороді. Адже з рішення випливає: чим скоріше міська влада подасть відповідні документи, тим скоріше сесія облради ухвалить відповідне рішення з цього питання. Щоправда, багатьох дивувала позиція під час обговорення питання у сесійній залі тих, хто так палко ініціював відміну попереднього рішення облради. Коли зайшлося про діловий бік питання, то вони чомусь далі провадили своєї. Насправді, обласні парламентарі щиро прагнуть, аби в обласному центрі був „Водний світ“, причому такий, що став би окрасою всього Закарпаття.

Іван Чоповдя, сайт Закарпатської обласної ради
12 жовтня 2008р.

Теги:

Коментарі

Іван 2008-10-12 / 08:54:00
Чоповда вірить у те, шо пише?

НОВИНИ: Соціо

22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
/ 1
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
09:12
У Тереблі Буштинської громади попрощаються з Анатолієм Несухом, що помер через поранення
» Всі новини