ЗАКАРПАТТЯ: ЛУЦЕНКО ПОМІНЯВ ТАБЛИЧКУ "ЗЕМЛЯ ШУФРИЧА" НА "ЗЕМЛЯ НЕ ШУФРИЧА"

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко під час свого вчорашнього візиту на Закарпаття поміняв табличку "Земля Шуфрича" на Закарпатті на "Земля НЕ Шуфрича". Про це повідомили у департаменті зв'язків з громадськістю Міністерства внутрішніх справ України

ЗАКАРПАТТЯ: ЛУЦЕНКО ПОМІНЯВ ТАБЛИЧКУ "ЗЕМЛЯ ШУФРИЧА" НА "ЗЕМЛЯ НЕ ШУФРИЧА"За інформацією департаменту, міліціонери задокументували численні порушення під час приватизації мисливських угідь та колишньої адміністративної території Ужгородського державного лісового господарства.

"4 гектари цих розкішних земель "прихватизувала" приватна фірма, контрольний пакет якої належав матері народного депутата України Нестора Шуфрича, а згодом і йому самому. Потім комерсанти взяли в довгострокову оренду ще 30 тисяч гектарів землі у заповідниках Воловецького, Ужгородського та Свалявського районів. Сесія Закарпатської облради нещодавно визнала неправомірною передачу 30 тисяч га ТОВ "Кремінка" і повернула заповідні землі державі. Апеляцію Нестора Шуфрича Господарський суд Києва не задовольнив. Відтак міністр Юрій Луценко поміняв табличку "Землі Шуфрича" на "Землі НЕ Шуфрича"", зазначає департамент зв'язків з громадськістю МВС.

За його інформацією, розслідування справи щодо незаконної приватизації решти земель та колишніх адмінбудинків держлісгоспу триває. Серед звинувачених – депутати місцевих рад. Питання про їхнє притягнення до кримінальної відповідальності незабаром розглядатиме сесія Ужгородської райради.

Загалом Юрій Луценко, який вчора перебував з робочим візитом на Закарпатті, повідомив, що в Україні торік працівниками органів внутрішніх справ України викрито майже 1,5 тисячі злочинів у сфері приватизації землі та використання земельних ресурсів. Об'єктами злочинних посягань стали 52 тисячі гектарів землі. Найбільше таких зловживань виявлено у Закарпатській області.
Департамент зв'язків з громадськістю МВС також повідомляє, що за два місяці 2006 року працівники Держслужби боротьби з економічною злочинністю МВС викрили ще 233 злочини у сфері земельних відносин. До кримінальної відповідальності притягається 110 посадовців, в тому числі 58 представників органів влади та управління. Загальна сума завданих збитків перевищує 180 млн. гривень, з яких понад 150 млн. вже відшкодовано.

У червні минулого року прес-служба прокуратури Закарпатської області повідомила про встановлення фактів незаконного придбання великої кількості нерухомості, яка належала державі, мамою народного депутата України Нестора Шуфрича.

Зокрема, було з'ясовано, що було створено фіктивне підприємство, яке незаконно придбало держмайно, "яке згодом було безоплатно передано громадянці Марії Шуфрич, внаслідок чого державним інтересам була заподіяна велика матеріальна шкода".

Зокрема, за інформацією прес-служби, Марії Шуфрич було передано "об'єкти нерухомості Ужгородського держлісгоспу (адмінбудинку, будинків лісників, рекреаційного комплексу тощо в урочищі "Дубки"), а також мисливського будинку та мисливської вежі та кордонного будинку в урочищі "Великодобронська дача" загальною площею майже 970 кв. м.".

Крім того, у березні 2005 року за фактом незаконного заволодіння об'єктами нерухомості Ужгородського держлісгоспу шляхом зловживання службовим становищем порушено кримінальну справу за ознаками ст. 364 ч.2, ст.366 ч.2 та ст. 205 ч. 2 Кримінального кодексу України".
Досудовим слідством було з'ясовано, що відповідно до Закону України "Про оренду державного та комунального майна" ці об'єкти не могли бути об'єктами оренди і не підлягали приватизації взагалі.

У зв'язку з цим прокуратура Закарпаття заявила цивільний позов про розірвання угоди, згідно з якою було продано загальнодержавне майно.

Справу розслідувала Генпрокуратура України.
15 березня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

22:39
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 6
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 11
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
11:45
/ 6
Водій "смертельної" Audi Q5 у 2022 році був позбавлений прав через рух п'яним за кермом по зустрічній смузі руху
20:59
"Ухилянт", що прямував у Румунію, 6 днів бродив засніженими горами, зустрів рись, а по ночах чув вовків
» Всі новини