На Закарпатті засідала Громадська рада при ДПІ у Рахівському районі

Днями відбулося засідання Громадської ради при Державній податковій інспекції у Рахівському районі за тематичним напрямком: виконання завдання з наповнення доходної частини бюджету за 8 місяців 2008 року, стан розгляду звернень громадян та проведення особистих прийомів громадян.

У засіданні взяли участь начальник інспекції Владислав Кич, перший заступник начальника інспекції Дмитро Шишвак, члени Громадської ради.
Начальник інспекції В.Кич повідомив присутніх, що за підсумками роботи за 8 місяців 2008 року ДПІ у Рахівському районі забезпечено виконання зі збору податків до Зведеного бюджету в обсязі 31550,8 тис.грн., або на 102,9 %. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 20,5% більше. У своєму виступі начальник інспекції також звернув увагу присутніх на подальше зміцнення партнерських взаємовідносин між платниками податків та податківцями, на недопущення заборгованості із платежів до бюджету, активізації роботи щодо легалізації найманої праці.
Головний державний податковий інспектор з масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Ганна Дерда проінформувала присутніх про те, що з початку року на розгляд до інспекції надійшло 13 письмових звернень громадян, що на 35 звернень (на 37%) менше, ніж у відповідному періоді минулого року (48 звернень).
Щодо тематики звернень, то найбільш актуальними були питання податку на додану вартість, надання податкової соціальної пільги, оподаткування субвенцій та трансфертів, оподаткування доходів підприємницької діяльності, відмови від ідентифікаційного номера. Питання роботи із зверненнями громадян щомісячно розглядаються на виробничих нарадах. Скарг на неправомірні дії працівників інспекції або на недоліки в роботі працівників податкової служби та на корупційні дії працівників до інспекції не надходило.
Далі Г.Дерда повідомила, що посадовими особами інспекції проведено 34 прийоми громадян, в тому числі 5 виїзних. У звітному періоді здійснено на 15 прийомів менше, ніж за аналогічний період минулого року (49 прийомів). Це свідчить про оперативне вирішення питань, з якими звертаються громадяни у телефонному режимі, та проведення на належному рівні попередньої роз’яснювальної роботи. Загалом посадовими особами інспекції під час особистих прийомів громадянам надано вичерпні усні роз’яснення та прийняті відповідні рішення для розв’язання порушених громадянами питань у межах чинного законодавства.
Всі присутні взяли участь в обговоренні питань, винесених на порядок денний, і зазначили, що податкова інспекція забезпечує своєчасне вирішення проблемних питань та належний рівень роботи із зверненнями громадян з урахуванням вимог Указу Президента України від 7 лютого 2008 року “Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування”.

За матеріалами ДПІ у Рахівському районі
26 вересня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини