Балога нарахував чотири зради Тимошенко

Глава Секретаріату Президента України Віктор Балога звинувачує БЮТ у декількох зрадах блоку “Наша Україна – Народна самооборона”, виборцям і принципам демократії.

Про це йдеться у коментарі В.Балоги, текст якого обнародуваний на офіційному сайті Президента України.

Балога нарахував чотири зради Тимошенко

На його думку, розпад демократичної більшості у Верховній Раді, який розпочався 2 вересня внаслідок фактичного оформлення союзу БЮТ, Партії регіонів і комуністів, відкрив серію політичних зрад «біло-сердечних» стосовно їхніх виборців і демократичного вибору країни загалом.

За його словами, зараз народні депутати від БЮТ і його лідер Юлія Тимошенко на всі лади запевняють, що коаліція розпалася після оголошення про вихід блоку «Наша Україна - Народна самооборона». «Однак цілком очевидно, що це сталося у день, коли БЮТ свідомо пішов на зрадницький альянс із непримиренними політичними суперниками. В основі цього аномального утворення, яке поєднало недавніх антагоністів, є змова з метою досягнення цілей, які суперечать національним інтересам. Прагнення БЮТ приховати справжню мету своїх останніх кроків викликало хвилю цинічної неправди, дезінформації та перекручувань, якими команда Ю.Тимошенко намагається заретушувати плями зради на своїх білих шатах», зазначив В.Балога.

Він зауважив, що «залишається неспростовним факт постійного голосування фракцій БЮТ, Партії регіонів і комуністів щодо законопроектів, які не належать до пріоритетів розвитку суспільства і країни, зате відкривають шлях до перерозподілу влади на користь двох політичних сил. Це - зрада номер один, адже виборці чекали від БЮТ зовсім не законів, які перетворюють Кабінет міністрів на орган влади з безмежними повноваженнями, звільненим від будь-якого контролю».

Зрадою номер два, на думку В.Балоги, стало одностайне голосування фракції БЮТ за законопроект щодо імпічменту Президента. «У цьому випадку «тимошенківці» виступили вправними асистентами комуністів, які давно проголосили своєю головною метою скасування інституту глави держави. Отже, у цьому сценарії, який за вказівкою з Москви намагаються втілити комуністи, з`явився ще один дієвий персонаж - БЮТ, прихильники якого у 2004 році зробили все можливе для перемоги демократичного Президента», - сказав глава Секретаріату Президента.

Третьою зрадою він вважає невиконання коаліційної угоди, під якою стоїть підпис Ю.Тимошенко. «Перекинувшись до «регіоналів» і комуністів, БЮТ одразу ж забув про взяті передвиборчі зобов`язання, які закріплені в цьому документі. Нині блок готовий утворити коаліцію з Партією регіонів, що вимагає формалізації нових домовленостей. Це означає, що БЮТ візьме на себе наступні зобов`язання, не дотримавшись попередніх», - вважає В.Балога.

На його думку, Ю.Тимошенко має пояснити своїм виборцям, чому вона легко відмовляється виконувати свої обіцянки і чи можна вважати її відповідальним політиком. «Чому, наприклад, у проголосованому проекті державного бюджету наступного року не передбачено достатні видатки на військову реформу, хоча перехід на контрактну армія був одним із передвиборчих гасел БЮТ. Зрештою, чому прем`єр-міністр Ю.Тимошенко відмовляється йти у відставку після розпаду коаліції, хоча це зобов`язання скріплене її власним автографом. Напевно, відтепер підпис Ю.Тимошенко нічого не вартий, що створює ризик для укладення та виконання майбутніх домовленостей за участю БЮТ. Зате зрозуміло, що саме «біло-сердечні» викинули на смітник коаліційну угоду», - зауважив глава Секретаріату Президента.

Ще однією зрадою, на яку на догоду владним амбіціям пішов БЮТ, В.Балога назвав голосування за законопроект про державну службу, який зобов`язує чиновників добре володіти російською мовою. Таким чином, на думку В.Балоги, у союзі з Партією регіонів і комуністами БЮТ законодавчо закріплює новий статус російської мови як офіційної мови спілкування в органах і установах влади. «Прагнучи будь-що залишитися на посаді прем`єра, Ю.Тимошенко сприяє своїм новим союзникам в руйнуванні ціннісних засад існування України як незалежної держави. Як тільки Партія регіонів забажала протягти через Верховну Раду, по суті, офіційний статус російської мови, БЮТ одразу ж узяв під козирок. Ймовірно, невдовзі суспільство стане свідками чергової порції антиукраїнських поступок з боку БЮТ», - сказав В.Балога.

Глава Секретаріату зазначив, що через три тижні після зрадницького об`єднання БЮТ із Партією регіонів і комуністами демократична громадськість так і не одержала від Ю.Тимошенко пояснень щодо справжніх мотивів цього кроку. Її наполегливі спроби перекинути відповідальність за розпад коаліції на Президента лише посилюють недовіру до неї самої, адже спільні дії БЮТ із «регіоналами» і комуністами не припиняються, тоді як блок НУ-НС вже оголосив про свою опозиційність. «Показовими є заяви керівництва Партії регіонів про відсутність серйозних розбіжностей із комуністами. Якщо виходити з твердження, що друг мого друга - мій друг, то в БЮТ також знайшли багато спільного з носіями комуністичних ідей. Це означає, що Ю.Тимошенко готова до нових зрад», - переконаний В.Балога.

УНІАН
22 вересня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини