Ужгород: Подвійне свято Марії Вовканець

Завтра свій день народження святкуватиме начальник канцелярії Ужгородського МВ УМВС старший прапорщик міліції Марія Вовканець. Втім, мало хто знає, що серпень є для Марії Іванівни ювілейним у професійному плані. Вона єдина у міськвідділі, яка може похвалитися тридцятирічним стажем роботи, причому, на одному місці.

Марії Вовканець
Марії Вовканець

Народилася Марія Іванівна в 1960 році у селі Жорнава, що на Великоберезнянщині, у сім’ї робітників.  Але у 1969-му  її  батьки переїхали в обласний центр.  Закінчивши десятирічку,  вирішила піти працювати в міліцію. Перша посада пані Марії була “друкарка міськвідділу внутрішніх справ при Ужгородському міськвиконкомі” (так тоді називалася ужгородська міліція і знаходилася вона на теперішній вулиці Ракоці, де обласне управління внутрішніх справ). За чотири роки Марія Вовканець стала однією з найкращих діловодів  у  закарпатській міліції. Тож коли  виникло питання, кого призначати на нововведену посаду начальника канцелярії, тодішній очільник ужгородської міліції Василь  Метенько,  не вагаючись,  надав перевагу Марії. На цій посаді Марія Іванівна працює і понині. Пропозицій перейти  в інші підрозділи у неї, звичайно, було багато. Однак робота в канцелярії, зізнається Марія Вовканець, завжди їй дуже подобалася.  Це і не дивно. Бо навряд чи  знайдеться  у міськвідділі людина з такою посидючістю та акуратністю в роботі, як Марія Іванівна. На її робочому столі  ніколи не лежать  документи або якийсь зайвий папірець. Усе в неї акуратно підшито у папках і складено на полицях, завжди вчасно оброблена пошта, не прострочені терміни виконання документів (так звані контролі).  Такий підхід до роботи цінували усі десять начальників ужгородської міліції, під керівництвом яких довелося працювати Марії Вовканець. За сумлінну службу Марія Іванівна неодноразово була нагороджена грамотами та грошовими преміями.
Високо оцінив досвід та професіоналізм Марії Іванівни і нинішній керівник Ужгородського МВ УМВС генерал-майор міліції Віталій Глуховеря. За чесну, добросовісну роботу в органах внутрішніх справ, вагомий особистий внесок у боротьбу зі злочинністю, забезпечення захисту прав, свобод і законних інтересів громадян, високий професіоналізм та компетентність,  а також з нагоди дня народження старший прапорщик міліції Марія Вовканець нагороджена цінним подарунком.
…Під час бесіди з Марією Іванівною я попросила її пригадати щось  цікаве з життя. Загадково посміхнувшись, вона розповіла мені  одну історію.  Полковник Василь Метенько   завжди цінував Марійку за її старанність у роботі. Тому й вирішив знайти їй...  чоловіка.
У 1978 році у міськвідділ прийшов працювати молодий, стрункий смаглявець на ім’я Іванко. Попервах працював шофером у Василя Метенька. Через якийсь час  юнак підходить до  Марічки  і каже:  начальник наказав йому відвезти її на вулицю Мукачівську, де знаходиться фельд’єгерська служба зв’язку, аби відправити таємну пошту. Раніше Марійку з документами завжди возив міліціонер-водій на черговій машині. І лише після того, як Іван з Марійкою одружилися, стало відомо, що Василь Георгійович навмисне посилав свого шофера, аби молоді люди, часто зустрічаючись та спілкуючись, закохалися один в одного. Струнка Марічка з блакитними очима, яка ж до того була активним учасником вокально-інструментально ансамблю УМВС “Закарпатські візерунки”, не могла не сподобатися Іванкові. Через чотири роки молоді люди одружилися.
З тих пір спливло багато років. Нині ветеран органів внутрішніх справ полковник міліції Іван  Вовканець --  на заслуженому відпочинку. Службі в ОВС віддав 26 років свого життя. Марія Іванівна продовжує працювати.
У переддень  гарного свята -- дня народження увесь дружній колектив Ужгородського міськвідділу  вітає  іменинницю і бажає їй  щастя рясного та здоров’я міцного. Оскільки її будні завжди наповнені копіткою, відповідальною працею, вимагають чимало сил, енергії та людяності, бажаємо, аби Господь послав їй твердості, витримки, добра й упевненості у своїх силах, кохання та вірності близьких.

Катерина Кийович, майор міліції, Ужгородський МВ УМВС України
30 серпня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини