На Закарпатті побільшало автопригод з трагічними наслідками

Останнім часом на Закарпатті почастішали випадки дорожньо-транспортних пригод з тяжкими наслідками. Нерідко горе-водії утікають з місця аварій, залишаючи свої жертви помирати, замість того, щоб доставити їх у лікарню. Бачиться, вже й нам, як у Росії, слід ув’язнувати за пиятику за кермом.

 

ФАТАЛЬНА “ТАВРІЯ”

Неспокійним у  плані аварійності видався для області останній літній місяць -- серпень.  Ось кілька  найсвіжіших  прикладів.

Справді “урожайною”  на автопригоди була  доба 12 серпня. Глибокої ночі, близько першої години, у Рахові 17-річний юнак, рухаючись на скутері, вискочив на смугу зустрічного  руху, де зіткнувся з автомобілем ВАЗ. Внаслідок аварії скутерист потрапив у реанімаційне відділення районної лікарні у досить тяжкому стані.

Ще одна “мотоциклетна” пригода трапилася того дня на Рахівщині. Неподалік с.Розтоки 22-річний водій мотоцикла врізався у бетонно-металеве загородження дороги. Із серйозними травмами голови водій та його 18-річний пасажир опинилися на лікарняному ліжку. У с.Вільхівці на Тячівщині в обідню пору автомобіль ВАЗ-2101, за кермом якого був 31-річний місцевий житель, з’їхав у кювет і вдарився у бетонний бордюр. Як наслідок, водій і три його пасажири, серед яких 7-річна дівчинка, потрапили у лікарню.

Буквально за годину -- нова страшна аварія, цього разу у Виноградові. Іномарка “Ауді-100”, якою керував 36-річний  місцевий приватний підприємець, вискочила на смугу зустрічного руху прямісінько під колеса потужного вантажного авто МАЗ. Від отриманих внаслідок аварії травм водій легковика помер на місці пригоди.

А неподалік с.Сторожниця Ужгородського району робітник одного з фермерських господарств, рухаючись польовою дорогою  трактором,  на підйомі до дамби Ужа перекинувся.  Травми, отримані 24-річним водієм, виявилися несумісними з життям. 

Зранку 11 серпня в селі Білки на Іршавщині місцевий житель не впорався з керуванням своєї “Таврії”,   здавалося б, далеко не швидкісного авто,  і смертельно травмував пішохода -- місцеву 70-річну жительку. Потерпіла від отриманих ушкоджень померла в кареті швидкої допомоги дорогою в лікарню. Автомобіль доставлено на штрафмайданчик.

10 серпня аналогічна аварія трапилася у Сваляві, з тією лиш різницею, що там потерпіла загинула не  відразу.  Близько 23-ї години водій автомобіля ВАЗ-21101, не впоравшись з керуванням, здійснив наїзд на 20-річну жінку-пішохода. Потерпілу у важкому стані доставили в реанімацію, а “Жигулі” -- на штрафмайданчик. Найцікавіше ж у тій сумній історії те, що 32-річний водій -- медик за фахом, лікар однієї з районних лікарень. А  потерпіла -- теж медик,  медсестра одного з санаторіїв Свалявщини. Отака ось суто “медична” ДТП...

Тієї ж доби в області трапилися ще дві дорожні пригоди з тяжкими наслідками. У Тячеві на вул.Червоноармійській міліціонери виявили понівечене тіло людини з травмами, характерними для ДТП. Зясувалося, що 20-річного хлопця, місцевого жителя, смертельно травмував невідомий автомобіль, водій якого утік з місця пригоди. Розшук негідника триває. Того ж дня у міліцію надійшло повідомлення з Тячівської районної лікарні про те, що до них доставили ще одну людину, травмовану в ДТП. Як  встановили міліціонери, 38-річного жителя  села Вонігово збив невстановлений водій, який зник з місця пригоди. У потерпілого -- закритий  перелом кісток правої гомілки зі зміщенням. Винуватця аварії розшукують.

На Свалявщині 21-річний студент вузу не впорався з керуванням мікроавтобуса “Фольксваген” і скоїв наїзд на двох пішоходок, 54 та 82-річних  місцевих жительок.  Від отриманих травм потерпілі померли на місці пригоди. Автомобіль  доставлено на штрафмайданчик.

ВОДІЯ-ВБИВЦЮ ЗАТРИМАНО

Пізно ввечері 7 серпня у Свалявський райвідділ міліції звернувся оператор служби таксі, який повідомив про ДТП в селі Стройне. Слідчо-оперативна група встановила,  що близько 23-ї годи водій  невідомого  автомобіля збив 42-річного  пішохода,  який від отриманих травм помер на місці пригоди. Водій-убивця втік з місця трагедії, але  його розшукали і затримали.  Ним виявився місцевий 44-річний  приватний підприємець, який того  вечора перебував за кермом автомобіля “Нива”. Авто доставлено на штрафмайданчик.

5 серпня у селищі Буштино Тячівського району водій автомобіля “Дейво”, 41-річний житель Солотвина, смертельно травмував пішохода, 17-річну дівчину з Вишкова. Нещасна померла дорогою в лікарню.

Не менш трагічною видалася й доба 3 серпня. Обідньої пори на автодорозі Київ-Чоп біля села Латірка на Воловеччині (це місце має сумну славу)  зіткнулися дві іномарки. Водій “БМВ”, 57-річний  іршавець,  не впорався з керуванням та допустив зіткнення з вантажним автомобілем “Мерседес”, за кермом якого був 43-річний громадянин Росії.  Водій “БМВ” помер на місці пригоди, а його 52-річну пасажирку з переломами госпіталізовано в районну лікарню.

Летальні наслідки мала аварія у  Міжгірї, де  перекинувся на швидкості в потічок мікроавтобус “Фольксваген”. 

93 ЗАГИБЛИХ, 577 ТРАВМОВАНИХ

За інформацією УДАІ УМВС краю,  упродовж січня-липня на автошляхах області зареєстровано 489 дорожньо-транспортних пригод,  в яких 93  особи загинули та 577 отримали поранення.  Кількість аварій збільшилась  у шести районах області. З вини нетверезих водіїв скоєно 29 ДТП, в яких 3  особи загинули та 39 травмовано. Найбільш поширеними автопригодами  в області  залишаються наїзди на пішоходів та велосипедистів. За  сім місяців їх було 191.  Але протяжність велосипедних доріжок на дорогах краю  становить всього  33,5 км, освітлення на них відсутнє, що змушує велосипедистів виїжджати у темряві на проїжджу частину, наражаючись на небезпеку потрапити під колеса машини. 

ВЗГ УМВС України в Закарпатській області

Володимир Павлюх, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області
16 серпня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

10:03
У Мукачеві в готелі загорівся матрац в номері
17:31
На ужгородській об'їзній водійка Subaru вилетіла через бордюр на газон і збила дорожній знак
11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
» Всі новини