"Народне віче" на підтримку спорудження в Ужгороді аквапарку виявилося звичайним фарсом

Так зване народне віче, скликане на вчора, 8 сепня, в Ужгороді, як і прогнозувалося наперед, стало цирком, де головним клоуном виступив мер Ужгорода Сергій Ратушняк. У кращих традиціях «вуличного популізму», з образами і, перепрошуємо, тупими жартами він покрасувався на сцені «ПАДІЮНу» і дав волю емоціям та давно (але невміло) прихованим комплексам. Найімовірніше, жодного значення, крім збурення хвилі емоцій змучених після робочого дня і загнаних за вказівкою мера на “віче“ освітян і працівників культури, цей фарс не матиме.

"Народне віче" на підтримку спорудження в Ужгороді аквапарку виявилося звичайним фарсом

Знайомі бібліотекарки, котрих зустріли за десять на четверту біля входу в «ПАДІЮН», одразу спитали, що тут відбуватиметься? Почувши, що планується провести віче, на якому говоритимуть про аквапарк, здивовано перепитали: «А яке відношення мають бібліотеки до аквапарку?» Одначе, не перечити ж керівництву — зайшли до зали. Навіть одного погляду на аудиторію так до кінця і не заповненого залу було достатньо, аби зрозуміти, кого сюди зібрали — 90% усіх присутніх становили жінки (а це, зрозуміло, підпорядковані міській владі садочки-школи-бібліотеки). Решта — навчені як говорити представники кількох громадських організацій, депутати, освітяни і заінтриговані журналісти.

Однак сподівання побачити щось нове у виконанні пана Ратушняка не виправдалося. Щойно мер, добре засмаглий після чергового відпочинку (на роботу, кажуть, вийшов напередодні) опинився на сцені, як, мов зі старої скрипучої платівки полилася заїжджена пісня. Навіть цитувати бруд Ратушняка вважаємо негідною справою, тому своїми словами передамо суть. Традиційно почавши з того, що обласна влада не дає мерії Ужгорода ніякої можливості працювати, він перейшов до образ на адресу Віктора Балоги, потім першого заступника голови ОДА Івана Балоги, далі злим і нетихим словом згадав про свого попередника Віктора Погорєлова, його сина Андрія, котрий нині очолює Держуправління екології і природних ресурсів, і завершив “промову“ наїздами на депутатів обласної ради. Найбільше “компліментів“ на свою адресу почули присутні на “віче“ Антон Зелінський та Володимир Чубірко.

Звинувачення Ратушняка наступне: мовляв обласна рада на передостанній сесії проголосувала проти будівництва в Ужгороді аквапарку, який принесе радість ужгородським дітям і величезні доходи міській скарбниці. У той же час, виступаючи згодом від імені депутатів обласної ради, Володимир Чубірко пояснив, що ніхто проти аквапарку не голосував, рада своїм рішенням тільки розширила площу парку відпочинку «Боздоський». І на самому віче запропонував створити комісію, до якої б увійшли депутати обласної та міської ради та представники громадських організацій. Депутати обласної ради пропонують спільно вивчити всі нюанси справи, розібратися в ситуації і знайти розумний компроміс.

Однак це не вихід для Сергія Ратушняка. Бо про що ж тоді він буде кричати, на чому зароблятиме крихти давно розгубленого авторитету? Ратушняк “озвірів“, почувши виступ Володимира Чубірка, в пориві ярості перейшов на російську мову, і з саркастичного, але спокійного захисника інтересів ужгородців перетворився на звичайного агресивного представника уже нетипових для нинішніх часів бандюків з великої дороги.

Народ у залі все менше сміявся і все більше ловився за голову. Зрештою, закінчилося все ухваленням резолюції наступного змісту: розпочати в Ужгороді збір підписів за проведення референдуму. Абсолютна безглуздість такого рішення дивує, бо на яке питання відповідатимуть мешканці обласного центру? Виявляється — чи потрібен місту аквапарк? Так давно ж усі, в тому числі й депутати обласної ради, серед яких багато ужгородців, говорять, що він потрібен. Тільки спочатку хай міська влада покаже проект майбутнього аквапарку, матеріали, де він буде розміщуватися, яка його площа, що там буде усередині. Нічого цього нема. Є лише бажання урвати 23 гектари землі, невдало замасковане за гарними словами про радість дітям і доходи міському бюджету.
Без сумніву, якщо питання на референдумі стоятиме саме так, то позитивно на нього дадуть відповідь 95% містян. Тільки що далі? Ратушняк укотре скаже, що він хотів, а йому не дали. На цьому заробить кілька сотень прихильників. А місто без конструктивного підходу мерії до вирішення проблеми і без здатності йти на компроміс заради благополуччя громади, якою Ратушняк так опікується, залишатиметься без аквапарку ще довго. Хоча і в цьому випадку буде позитивний момент: бодай 23 гектари ужгородської землі таки “не роздерибанять“.

Ужгород.нет
09 серпня 2008р.

Теги:

Коментарі

Комунальник 2008-08-11 / 22:02:00
для SL_3000:



а Вы сначала договор на вывоз муссора заключите и платите регулярно!!!

Бульдог 2008-08-10 / 14:49:00
Подивіться на підпис до статті і вам все стане ясно.


УЖГОРОД.НЕТ

SL_3000 2008-08-10 / 12:31:00
Хай мер краще прибере сміття, яке не вивозять уже 3-тій тиждень поспіль.

anonim 2008-08-10 / 11:08:00
Molodec,Szergej!!! Bej jix-vorov u vlaszti! tex ,kto krome "csornobrevciv i pofarbovanex derev"nicsego ne szdelali dlya Uzsgoroda! Peretyanuli vszakix mukacsevszkix v Uzsgorod,dali im kvartire /na Kievszkoj nab. /tolyko potomu cso te pomogali im v bankax sszudami nabivaty karmane ,zanimatyszya kontrabandoj,i takim putem, v szvojo vrema,nazsevaty "KAPITAL" . Bej jix,lyuboj cenoj! Te molodec,szenok!

Бібліотекар 2008-08-09 / 23:21:00
Бібліотекарі за аквапарк біля Боздоського парку!

Русин 2008-08-09 / 22:25:00
Балогівці все готові перетворити в фарс. Та прийде час виборів і ужгородці нагадають мукачівцям де Мукачево а де Ужгород.

А фарсом є "турбота" мукачівського клану про Ужгород.

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини