Повеневий самопіар від Юлії Тимошенко

Як інколи цинічно кажуть політтехнологи: був би інформаційний привід, а кого і як пропіарити – завжди буде можливість. Ще донедавна такими інформаційними приводами для українських політиків у міжвиборчий період були свята, коли кожен із них уважав за потрібне виступити перед народом із заздалегідь підготовленими полум’яними промовами, причому не суттєво що святкується: Пасха, Новий Рік чи День приладобудівника.

Повеневий самопіар від Юлії Тимошенко

У принципі, всі до цього звикли й мало звертали уваги. Однак новий час приніс і нові віяння в політичний рекламі, що пов’язані насамперед із Прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко, і, правду сказати, відчутно тхнуть цинізмом.
З одного боку, як кажуть на Закарпатті, калап долу. Це в першу чергу стосується політтехнологів Юлії Володимирівни, які навіть із незначущої інформації можуть улаштувати подію загальноукраїнського масштабу, а із незручної та неприємної ситуації для їхнього клієнта, майже завжди вийти переможцями, причому змалювавши опонентів у найнепривабливішому світлі. Однак що не день, то відчутніше стає, що Юлія Тимошенко разом зі своїм оточенням уже настільки глибоко занурилися в море популізму, що якоїсь миті не відчули, як втратили почуття розумної міри. Якщо ролики із висвітлення досягнень уряду ще несли в собі хоч якесь змістове навантаження, хоч і висвітлювалися однобоко, вихоплюючи із загального контексту економічного розвитку окремі успішні цифри, то остання «політична реклама» Юлії Тимошенко, де вона зі скорботою на виду несе народові жахливу звістку про повінь, інакше як глумлінням над людською бідою не назвеш. Бо це не що інше, як спроба використати інформаційний привід під назвою «повінь» для власних політичних дивідендів.
Те, що високий чиновник так глибоко проникся людською бідою й уважає за потрібне всіма можливими й неможливими способами допомогти постраждалим – факт, звичайно ж, вартий поваги, особливо на тлі загального ставлення української влади до проблем простого українця. Однак, з іншого боку, усе вищенаведене є й обов’язком цього чиновника, а коли мова йде про Прем’єр-міністра України, то й поготів. У нас же з приходом Юлії Володимирівни на посаду глави уряду складається враження, що вона робить якісь надзвичайні речі, які просто змушена афішувати на всю країну, нібито до неї цього ніхто не робив: не долав інфляцію, не збільшував ВВП, не ліквідовував повені тощо. Це те саме, якби в телевізорі демонстрували ролики сантехніка, де той вихвалявся б, як він професійно відремонтував унітаз. Вибачте, але Юлію Володимирівну на роботу Прем’єра наймав народ, і саме він має дати оцінку її роботи, але не за наслідками побаченого в телевізорі, а відчувши на власному добробуті роботу уряду чи результат подолання наслідків повені.
У принципі, так воно й буде на наступних – чергових чи позачергових – виборах, за результатами яких українське суспільство дасть оцінку роботі кожної політичної сили. Загалом, так відбувається в усьому світі. Лише західна цивілізація вже давно виробила правила гри навіть в інформаційній сфері – тут ніхто не дозволить застосовувати геббельсівську пропаганду навіть найблагіших учинків влади. Ну хіба що в Америці, де не так давно після урагану «Катрін» тамтешній Президент Джорш Буш, використовуючи «найкращі» взірці української влади, пройшовся по зруйнованому Новому Орлеані, поносив на руках переляканих негритянських дітей, пообіцяв, що вже за кілька тижнів життя тут повернеться у звичне русло, та й повернувся до Білого дому. А тим часом постраждалі від урагану ще довго потерпали через брак води й даху над головою. Є надія, що в нашому випадку український уряд спрацює ефективніше. Тільки досить самопіару, ми й так усе побачимо...

Андрій Ганусич, "Старий Замок "Паланок"
07 серпня 2008р.

Теги:

Коментарі

SL_3000 2008-08-07 / 14:04:00
Яка дешева, примітивна, бездарно написана замовна стаття!!! Я від неї в захопленні. Думаю, її навіть можна показати студентам-журналістам як приклад того, як не треба писати, щоб не вбити своє чесне ім`я :)

НОВИНИ: Політика

11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 18
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини