Українські команди не хочуть виступати на популярному будапештському фестивалі Sziget на третіх ролях

Із 11 до 18 серпня відбудеться наймасштабніший східно–європейський культурно–музичний «Сігет фестиваль». Він проходитиме на звичному місці — острові Hajogari (Obudai) на річці Дунай, де музиканти й меломани окупують 620 000 кв. м. Головною наживкою фестивалю є не кількість сцен, хоча це теж важливий фактор, а те, хто буде хедлайнером на головній сцені.

Українські команди не хочуть виступати на популярному будапештському фестивалі Sziget на третіх ролях

Сігетська тавтологія
Другий рік поспіль «Сігет» закінчиться концертом сильної, стадіонного рівня, групи американських сінті–рокерів The Killers. Небаченими на острові, але досить відомими і притягуючими для меломанів залишаються англійці The Cribs, які виступатимуть у п’ятницю, 15 серпня. Як зауважують організатори, ці групи мають підкорити публіку — цього року вони сподіваються на найбільшу аудиторію за всю історію «Сігету».
Британці, у свою чергу, підкорили списки хедлайнерів. Молодий англійський гурт The Kooks серед фаворитів буде першого дня. Багато хто також в очікуванні концерту групи The Presidents of the United States of America. Від Росії на «Сігеті» виступатимуть групи «Ленінград», «Діти Пікассо» і пітерці Markscheider Kunst. Останні співатимуть на сцені А 38, де влаштують шоу «Карибський пляж». Представники України — дніпропетровці «...И Друг Мой Грузовик» — виступатимуть на тій самій сцені о 21.30. На А 38 за програмою будуть представлені учасники з Центральної та Східної Європи, крім Білорусі.
Не обійдеться «Сігет фестиваль» без нововведень: запланована потужна театральна сцена, куди запрошені здебільшого будапештські колективи.
Не такий крутий «Сігет», як його малюють
Ватажок гурту «...И Друг Мой Грузовик» Антон Антонов каже, що п’ять–шість років тому вони витратили купу зусиль, щоб організатори «Сігету» звернули на них увагу. «Закидали їх e–mail’ами, а на одному з «Сігетів» наш хороший друг подарував кожному зустрічному організатору і координатору фестивалю альбом «грузовиків». Та все марно. Розчарувавшись, ми й забули про це життєве свято. Оголосили відпустку, займалися іншими справами, як раптом група отримала персональне запрошення, що зовсім несподівано, і приємно», — ділиться враженнями Антон.
«На «Сігет» «Гайдамакам» пропонували їхати ще кілька років тому. Відмовились. «Дамо згоду лише тоді, коли виступатимемо серед їхніх зірок. Не так, як наші виступають на 25–й сцені о 14.00 і кажуть: «О, ми круті, бо ми були на «Сігеті», — кажуть «Гайдамаки».
Будапешт трохи засмутив музикантів із групи «От вінта». «Ми подавали заявку на участь у фестивалі, але не пройшли. Відібрали дніпропетровський гурт «...И Друг Мой Грузовик». Організатори не в курсі, хто рулить на українських сценах, а вибрали своїх друзів, яких знають із московських клубів. Нас там недооцінюють. Українські гурти заслуговують на кращу сцену, а не десь на закамарках, про яку знають 50 українців і кілька роззяв. Наступного року знову пробиватимемося туди і сподіваємося, що будемо на великій вечірній сцені, як цього літа в Чехії», — каже Юрко Журавель із «От вінта».

Мукачево.net з посиланням на "Україну молоду"
06 серпня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини