Юлія Тимошенко: "Люди високо оцінюють роботу МНС, військових, місцевої влади Закарпаття"

Прем’єр пообіцяла, що уряд стовідсотково профінансує протипаводкові заходи в області

Юлія Тимошенко: "Люди високо оцінюють роботу МНС, військових, місцевої влади Закарпаття"

У суботу Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко відвідала з робочою поїздкою Закарпатську область, ознайомившись із ходом ліквідації наслідків паводку в Тячівському районі..

Прем’єр-міністр побувала в селищі Тересва, у якому ще в суботу залишались підтоплені будинки. Голова облдержадміністрації Олег Гаваші доповів керівнику уряду про ситуацію, що склалася в області в результаті паводку, а також про заходи, що вживаються для ліквідації її наслідків.

Юлія Володимирівна особисто спілкувалась з мешканцями селища, аби переконатись в дієвості допомоги, яку надають потерпілим. Відтак Юлія Тимошенко, міністр з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Володимир Шандра, голова Держводгоспу Василь Сташук та голова Закарпатської облдержадміністрації Олег Гаваші вертольотом здійснили обліт деяких територій, що потерпіли від паводку, та ознайомилися із системою протипаводкового захисту області.

Дуже довго чекали Юлію Тимошенко, відповідно до пообіцяного графіку поїздки, люди та представники ЗМІ на Рахівщині – в Ясінях та Лазещині. Однак їхати туди прем’єр чомусь не захотіла.

Пізніше, під час прес-конференції для представників засобів масової інформації, керівник уряду підвела підсумок робочої поїздки:
– У Закарпатті не залишилось населеного пункту, де б людям не була надана допомога, практично повністю потерпілим видана матеріальна допомога. Люди високо оцінюють роботу МНС, військових, місцевої влади. Багато теплих слів було сказано на адресу голови облдержадміністрації та загалом команди, які разом із людьми боролись зі стихією і ліквідовують її наслідки. Тому я дуже задоволена поїздкою.

З головою облдержадміністрації ми обговорили декілька ключових для області проблем. Передусім – це будівництво дамб. Зараз змінами до бюджету ми виправимо цю ситуацію. Уряд планує не тільки виділити кошти на подолання наслідків стихії, а також і на фінансування всіх заходів, щоб ми були захищені від паводків. І одними із перших плануємо видатки на реалізацію протипаводкових програм, – пообіцяла керівник уряду.

Олег Гаваші у свою чергу аргументовано довів, наскільки важливим для області є протипаводковий захист, адже за останні десятиріччя через паводки Закарпаття вже вчетверте визнають територією, де сталася надзвичайна ситуація державного рівня. Прийнята державна програма протипаводкового захисту, однак лише у 2006 році вона фінансувалась стовідсотково, протягом інших років – у середньому на 20 відсотків.
– У 2008 році програма профінансована на 40 відсотків – із 204,3 мільйона заплановано лише 80,9 мільйона, з яких на сьогодні надійшло всього 39 мільйонів, – констатував керівник області. – Але навіть при цьому обмеженому фінансуванні вдалось багато зробити, що дозволили мінімізувати завдані стихією збитки.

На завершення Прем’єр-міністр сказала:
– Ми домовились, що цього року протипаводкові роботи в Закарпатті будуть профінансовані у повному обсязі – рівно стільки, скільки область зможе освоїти до кінця року.

Як зазначив Олег Гаваші, тепер важливо, щоб ці слова Юлії Володимирівни набули реального змісту, адже досі уряд тільки декларував виділення коштів регіонам. Численні звернення області в уряд з багатьох важливих проблем, зокрема і фінансування протипаводкових та протизсувних програм, залишались без реакції. Останній паводок засвідчив: легше і дешевше попереджувати лихо, адже стихія не чекає, коли уряд знайде необхідні кошти…

03 серпня 2008р.

Теги:

Коментарі

Култпроф 2008-08-10 / 08:34:00
ЮЛЬКУ в Президенти УКраїни !

Snajper 2008-08-10 / 01:01:00
Юля діє так, як має діяти будь який Глава Уряду в країні, де сталося стихійне лихо. Коментарі.... Не принижуйте себе люди.

гламур 2008-08-07 / 17:18:00
Юля ж не знала , що на Закарпатті у складі МЧС під керівництвом ОДА, діє група ілюзіоністів, які вішают народу і урядовцям лапшу на вуха. Але вийшла неувязочка -Томенко і Кеменяш їх розкусили

Кмить 2008-08-06 / 10:41:00
Юлька їздить по Західних областях України, щоб оперативно впливати на ліквідацію наслідків повені.І ось жаба задавила Ющенка, який після відпочивши в Криму, зараз їздть по слідах Тимошенко , щоб піаритись, створювати інформаціфйні приводи та давати всілякі абсурдні "ЦУ". НУ, просто клоун, це саме толерантне слово, яке залишилось для цієї людини

Мерлін 2008-08-05 / 09:51:00
Юлька молодець ! Це уже стало зрозуміло всім.

Історик 2008-08-04 / 15:30:00
Це така конюктура:) і ще фактор того що питання дуже серйозне, вода не вибирає людей за їх політичними уподобаннями, і тому будувати дамби дійсно треба. Я думаю що після цієї поїздки ЮВТ проблема поче вирішуватися, бо вона слів на вітер не кидає.

SL_3000 2008-08-04 / 13:21:00
Що я бачу?..

На цьому сайті Тимошенко лише й брудом обливали, а після того, як вона похвалила паршиву закарпатську владу, уже їй оди почали співати?..


Не ганьбитеся?!!

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

17:31
На ужгородській об'їзній водійка Subaru вилетіла через бордюр на газон і збила дорожній знак
11:29
По дорозі між Сімером і Ворочовом Перечинської громади згорів Mercedes, що їхав на ремонт (РОЗШИРЕНО)
11:01
У середу у Ясіні на Рахівщині горіла "дев'ятка", а у Ворочові на Ужгородщині – Mercedes
10:43
На пожежі в Нижніх Воротах на Мукачівщині отримала опіки власниця будинку
10:34
Уночі в Чопській міській лікарні вигоріла надвірна споруда
11:37
У Буштині, поки власники спали, загорілася надвірна споруда з 2 тоннами сіна
16:57
У Синевирі на Хустщині вигорів мансардний поверх дерев'яного будинку
10:58
На Ужгородщині бобри норами пошкодили дамбу Латориці
11:22
У Буштині вогонь з підпаленого сухостою ледь не перекинувся на житлові будинки
11:09
В Ужгороді через саморобну піч горіла споруда, пристосована під житло
10:48
У пожежі в літній кухні у Вишкові загинув 68-річний чоловік
11:08
Спалюючи сміття на кладовищі, ужгородець спалив розташовану поруч надвірну споруду з сіном
21:56
Неподалік села Карпати внаслідок ДТП перекинувся Mercedes Sprinter
11:52
/ 2
Біля Горінчова на Хустщині Skoda вилетіла в кювет і перекинулася. Водій загинув, пасажирка травмована
10:26
У Синевирській Поляні горіла дровітня, від вогню довелося рятувати два будинки поруч
11:17
У Руському Полі на Тячівщині гасили пожежу в надвірній споруді
10:56
В Ужгороді горіло в місці "щільної забудови" на Гранітній
15:47
/ 1
43-річний житель Рахова з необережності впав з моста у річку і загинув (РОЗШИРЕНО)
14:15
/ 1
На Закарпатті в Тисі виявили тіло 22-го потопельника-"ухилянта" – 33-річного харків’янина
12:36
/ 13
Закарпатський ОТЦК: "ухилянт-суїцидник" Хабаров лише незначно "подряпав" руки, подряпини на обличчі "симулював", а при ньому знайшли транквілізатор
11:22
У Рахові вночі на неділю чоловік впав у Тису і втопився
10:47
В Ужгороді горіла квартира багатоповерхівки
13:41
У Руській Мокрій на Тячівщині Ford злетів у річку, загинули водій та пасажир
11:36
У Текові Королівської громади врятували будинок, в якому загорівся дах
10:45
У Кричові Буштинської громади донька, випадково проходячи повз, врятувала свою 77-річну матір з пожежі
» Всі новини