Мінтрансзв'язку працює над відновленням транспортної інфраструктури в постраждалих від повені областях Західної України

За дорученням Міністра транспорту та зв’язку України Йосипа Вінського при Мінтрансзв’язку створена Робоча група з ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося в результаті зливи в Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях.

Мінтрансзв'язку працює над відновленням транспортної інфраструктури в постраждалих від повені областях Західної України

Відтак контролювати хід виконання організаційно-технічних заходів на транспортному комплексі, спрямованих на усунення наслідків стихійного лиха, будуть заступники Міністра транспорту та зв’язку України Володимир Бадагов (голова Робочої групи) та Катерина Фоменко, Генеральний директор Укрзалізниці Василь Мельничук, Голова Укравтодору Петро Кравчук, Голова Державної спеціальної служби транспорту Микола Мальков та Директор Департаменту безпеки у галузі Юрій Гержод.
Голова Укравтодору зазначив, що за оперативними даними у постраждалих областях пошкоджено 122,7 км доріг. За повідомленнями  Служб автомобільних доріг у Закарпатській області зруйновано 1 км земляного полотна, Івано-Франківській – 74 км, Львівській – 9 км та Чернівецькій -28,7 км. Зруйновано 39 мостових споруд, у тому числі в Закарпатській області – 2, Івано-Франківській – 15, Львівській – 11 та Чернівецькій – 11 мостових споруд, ще 71 автомобільний міст знаходиться в аварійному стані: 7 – у Закарпатській області, 32 – в Івано-Франківській, 18 - у Львівській, 14 – в Чернівецькій і 3 – в Тернопільській області. “Орієнтовна вартість збитків становить більше 755 млн. грн.”, - сказав Петро Кравчук.
 Внаслідок стихії залишилися без зв’язку 610 населених пункти, вийшло із ладу 355 АТС, зазнали руйнування кабельні лінії зв’язку, опори.
За повідомленням Генерального директора Укрзалізниці, станом на ранок 28 липня виявлено 59 небезпечних місць з пошкодженням земляного полотна та штучних споруд, у тому числі, затоплення колії водою, розмиви та зсуви земляного полотна, руйнування мосту та підпірних стінок, просідання колії. Більш за все постраждали ділянки Самбір-Сянки Львівської області у напрямку Львів-Самбір-Сянки-Ужгород, Чернівці-Вижниця, Королево-Солотвино та Коломия-Делятин.
“На даному етапі потрібно приблизно 400 млн. грн. на ліквідацію наслідків пошкоджень на Львівській залізниці – виключно на залізнично складову”, - сказав Василь Мельничук. За словами Гендиректора Укрзалізниці, для повного відновлення руху поїздів і приведення залізничної інфраструктури до ладу відновлювальні роботи здійснюватимуться в три етапи. “На першому етапі – щоб тільки відновити рух поїздів на пошкоджених ділянках - потрібно орієнтовно 60-70 млн. грн. На другому етапі – щоб забезпечити безпеку руху поїздів, побудувати огородження – ще 130 млн. грн., - сказав Василь Мельничук. – Декілька років потрібно для капітального відновлення та реконструкції інженерних споруд і приведення їх до вимог будівельних норм. Ці роботи ми визначили як третій етап, попередня їх вартість становить 240 млн. грн.”. 180 млн. грн. з цих коштів планується отримати з Резервного фонду Кабінету Міністрів України вже цього року, іншу суму - з державного бюджету в 2009 році.
Як Львівською залізницею, так і Службами автомобільних доріг вживаються всі необхідні заходи для відновлення руху транспортних засобів, ведуться роботи з усунення наслідків руйнувань, розмивів, підтоплення, прибирання зсувного ґрунту, відновлення контактної мережі, земляного полотна та водопровідних споруд. Здійснюється цілодобовий обхід і патрулювання на залізничних коліях, інженерних спорудах та інших об’єктах залізничної інфраструктури. Із спадом води відновлюється рух на автомобільних дорогах, залізничних коліях.
З доповіддю щодо подолання наслідків стихійного лиха у транспортному секторі Міністр транспорту та зв’язку України Йосип Вінський виступить сьогодні, 28 липня, під час позачергового засідання Кабінету Міністрів України.

Прес-служба МТЗУ
28 липня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
11:12
/ 1
У Сваляві 21-річний водій мікроавтобуса Ford, рухаючись задом, смертельно травмував 76-річну жінку
10:53
/ 2
Курсант-прикордонник врятував закарпатця, що намагався уночі переплисти Тису, інший потонув
» Всі новини