"Селиська співанка" і велика політика

Фестиваль автентичної музики «Селиська співанка», на якому категорично заборонено використовувати фонограму, за традицією проводиться 12 липня у Нижньому Селищі в Хустському районі. Цього разу його почесним гостем став народний депутат України Володимир Литвин.

"Селиська співанка" і велика політика

У приміщенні сільської бібліотеки відбулася прес-конференція. На запитання «Голосу України», чому його вибір випав на Нижнє Селище, Володимир Михайлович відповів:
— Хоч як прикро, нині навіть державні свята дехто з державних мужів прагне відзначати окремо, ніби прагнучи приватизувати навіть свята. Дізнавшись, як у Нижньому Селищі люди самі собі роблять свято, приїхав сюди.
Народний депутат поділився, що кожного тижня намагається побувати у двох-трьох областях, щоб на власні очі подивитись, як живуть люди, побачити їхні проблеми, відчути біль... «Стає боляче, коли в деяких з них доводиться бачити одну-однісіньку череду. Разом з тим м’ясо в Україну завозимо. Якої якості? Хто і за якою ціною?», — зазначив він, додавши, що треба насамперед підтримувати вітчизняне сільське господарство. А кажучи про місцеву сироварню — столицю закарпатсько-швейцарського сиру, Володимир Литвин наголосив: такі мали б бути не лише в Нижньому Селищі, тоді селянин не пускатиме череду під ніж.
На прес-конференції Володимира Литвина йшлося і про сотні тисяч дітей, у тому числі й закарпатських, котрі на період, допоки батьки змушені виїжджати на заробітки в закордоння, фактично залишаються бездоглядними, й про те, що в українських умовах нині діє правило «Друзям — усе, ворогам — закон».
Відповідаючи на запитання про політичну ситуацію на Закарпатті, Володимир Литвин погодився, що вона напружена. Це засвідчили і спроби «автономізації» області, і навіть нещодавня історія із призначеннями в обласному управлінні МВС.
— Олігархи ділять державу між собою, звинувачують один одного в розколі, закликаючи при цьому до її об’єднання. Такого владного цинізму в Україні ще не було, — наголосив Володимир Литвин.
Він також переконаний, що слід відмінити вибори за партійними списками, бо за таких умов «кожен нарізає шматок для себе, щоб потім на ньому царювати». А місцева влада, за словами Володимира Литвина, нині опинилася під тим чи іншим партійним пресом.
А водночас, зазначив лідер Блоку Литвина, прийняття ста соціальних законів на 140 мільярдів гривень гальмується. «Інфляція зростає, життя людей настільки складне, що аж кричить. Усі клянуться в любові до українського народу, а він чомусь живе дедалі гірше», — переконаний парламентарій.
Щодо останніх подій у парламенті й голосування за відставку Кабміну, то Володимир Литвин вважає, що треба думати, яким буде наступний крок. Нехай уряд доведе, що виконує свої обіцянки і прозвітує не всілякими графіками про те, що все у державі піднімається, а аргументами.
Стосовно бюджету, то «Блок Литвина» голосуватиме за умови, що бюджет приймається на розв’язання соціальних проблем в Україні. А під час підготовки до Євро-2012, додав народний депутат, не можна надавати абсолютних пільг іноземним компаніям, а дати їх і нашим будівельникам.

Іван Гудзоватий, "Голос України"
15 липня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини