Працівники УДСБЕЗ УМВС в Закарпатській області виявили найбільший хабар року

Наступальні дії працівників управління боротьби з економічною злочинністю дедалі більше набирають обертів. Днями в одному з гірських районів відбулося чергове затримання липкорукого чиновника. Сума отриманої кримінальної винагороди виявилася й справді рекордною. Але все по-порядку...

Працівники УДСБЕЗ УМВС в Закарпатській області виявили найбільший хабар року

Що не кажіть, а Олександр (ім'я змінено), котрий працює начальником одного із земельних відділів у гірському райцентрі, мабуть міркував: якщо вже брати купюри, то такими сумами,  аби розбагатіти за короткий час. Про те, що існують відповідні статті Кримінального кодексу, котрі за подібні злодіяння передбачають реальне покарання,  молодик вочевидь не задумувався. Розроблені схеми швидкого і легкого збагачення просто закрутили голову.  Які там кодекси, яке покарання, коли гроші можуть текти рікою в кишеню. Тим більше,  посада, яку займав службовець передбачала оборудки із землею.  Словом, чиновник вирішив працювати із значною вигодою для себе. І, варто сказати, розпочав свою кримінальну діяльність з неабияким успіхом.

...Ще в кінці минулого року приватний підприємець, котрий проживає в одному з сіл району, клопотав про виділення йому земельної ділянки у престижному місці, виготовлення на них технічної документації та видачу державного акту на цю землю. Олександр одразу  погодився, заодно  дав зрозуміти опоненту, що без певної мзди він палець об палець не вдарить. Свою працю  чиновник оцінив "всього" у п’ять тисяч доларів.  Та пройшов певний час і Олександр став вимагати від підприємця подвоїти суму.

Тим часом оперативна інформація про “апетит”  районного чинуші  надійшла до працівників відділу протидії хабарництву управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС. Звісно, правоохоронці вирішили ретельно перевірити цей факт. Після низки оперативних заходів, котрі вони провели спільно з районними колегами, інформація знайшла своє підтвердження. Коли "безівці" довідалися про місце і час передачі  суми, було вирішено  липкорукого посадовця затримувати. 

...В обумовлений час у визначеному місці підприємець зустрівся з вимагачем у його авто і передав суму, котру той вимагав додати до попередньої – 5 тисяч доларів. Отримавши гроші, земельний начальник  сховав їх у сумочку, і запевнив, що "крига скресла". У цей час до них підійшло декілька “безівців”.  Візит правоохоронців Олександр сприйняв спокійно, думаючи, що оперативники зустрілися з ним у якійсь іншій справі. Та коли працівники міліції попросили показати вміст його сумочки, чиновник зрозумів, що “влип”. Під час огляду оперативники у присутності  свідків виявили та вилучили 10 тисяч доларів. Затриманому не залишалося нічого, як  визнати факт отримання грошей  від підприємця.

Варто сказати й те, що свого часу за скоєння службового злочину Олександра вже притягали до кримінальної відповідальності. Однак, уроком це для нього не стало.

– За фактом отримання хабара прокуратура Закарпатської області порушила кримінальну справу, – розповідає начальник УДСБЕЗ УМВС Іван Гульпа. – Олександра заарештовано. Не виключено, що крім згаданого сільського підприємця, затриманий посадовець брав хабарі й від інших осіб. Поки що з'ясовуємо походження решти 5 тисяч доларів, котрі вилучено під час проведення спецоперації. Остаточну оцінку діяльності земельного чиновника повинна дати Феміда.

Як зазначив у своєму виступі міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, цього року МВС зафіксувало 1657 замахів на отримання або дачу хабара.

Іван Ладжун, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області
04 липня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 3
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 7
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
11:45
/ 6
Водій "смертельної" Audi Q5 у 2022 році був позбавлений прав через рух п'яним за кермом по зустрічній смузі руху
20:59
"Ухилянт", що прямував у Румунію, 6 днів бродив засніженими горами, зустрів рись, а по ночах чув вовків
11:22
/ 1
На Закарпатті передали до суду справу ОЗУ, що ввозило з-за кордону наркотики та торгувало ними в області
10:59
У Вонігові на Тячівщині житель Буштина під час пиятики штрикнув ножем у живіт приятеля по чарці
» Всі новини