Голос ужгородця В’ячеслава Корсака зачарував Наталію Могилевську

«Секс, нахабство, губи, цицьки – усе покажіть!», – так Наталка Могилевська вчила поводитися на сцені одну з потенційних «фабриканток». А хлопці, що прийшли на кастинг, не втрачали нагоди позалицятися до відомої співачки...

В’ячеслав Корсак з Ужгорода
В’ячеслав Корсак з Ужгорода

19-річний Стен, студент Львівського державного технікуму дизайну, від 7-ї ранку крутиться біля клубу “Метро” – він уже вдруге пробуватиме пробитися на реаліті-шоу “Фабрика зірок”. Одноліток Стена Іван Волківський приїхав на львівський кастинг до телепроекту із Коростеня Житомирської області. Каже, братиме журі “душею”. А неподалік цих хлопців на сходах сидить білявка у коротеньких шортиках і... порваних колготках. Це – 21-річна Олена Михно із Пустомит Львівської області. “Я і торік хотіла потрапити на “Фабрику”, але ревнивий хлопець не дозволив мені пройти відбір, - жаліється дівчина. – Цього року у мене вже інший хлопець...”.
... Київ-Харків-Донецьк-Одеса-Львів-Дніпропетровськ – за таким маршрутом проїхалася команда “Нового каналу” і компанії “Стар Медіа” у пошуках талантів для другої української “Фабрики зірок”. Музичним продюсером цього сезону проекту є відома співачка Наталка Могилевська, яка за п’ять років роботи у програмі “Шанс” неабияк набила продюсерську руку. “Залізна леді” українського шоу-бізнесу має чітку мету – знайти серед народу й “розкрутити” мегазірку. І головне для неї – талант. “Якщо знайдемо “Елтона Джона” – він піде на “Фабрику”, - каже Могилевська, - навіть якщо зовні це буде Фредді Крюгер...”.
Стовідсоткових двійників Елтона Джона чи Фредді Крюгера на львівському кастингу не було. А от віддалено схожі (і на першого, і на другого) “екземпляри” були... Хтось підкоряв журі вокалом чи танцями, хтось – харизмою, а хтось – оригінальним виглядом (як-от крильця за спиною чи піонерський галстук). Дехто ж розраховував виключно на фарт, бо несміливо переступав із ноги на ногу й шепотів у мікрофон (як співала одна із учасниць, “Я бы песню тебе пропела, но мой голос сегодня молчит…”). Не бракувало й далеко не сценічних костюмів: у однієї дівчини внизу призбиралися колготки, в іншої – розійшлася позаду спідниця – в найцікавішому місці...
Потенційних “фабрикантів” Наталя Могилевська роздивлялася наче під мікроскопом. На столі перед співачкою стояв монітор, на якому вона і її помічники бачили, як той чи інший учасник виглядає у кадрі. Декому співачка-продюсер приділяла по десять хвилин часу, намагаючись розкрити людину й її талант. А декому – лише п’ять секунд, виносячи суворий вердикт: “Дякую! Я усе зрозуміла. У цій “Фабриці” не хочу бачити такої зірки!”.
“Ти кохав! Зваб мене!”, - фліртувала Могилевська із хлопцями, провокуючи їх до емоцій на сцені (представників сильної половини людства на кастинг прийшло приблизно стільки ж, як і дівчат). Одну із дівчат досвідчена зірка повчала: “Секс, нахабство, губи, цицьки – усе покажіть!”. Іншій, яка ніяк не реагувала на її команди, вичитала по повній програмі: “Не хочу працювати з такими людьми! Сидіти! Лежати! Стояти! Роздягнутися!.. Я усе це зроблю, бо я – артистка, пластилін у руках режисера”. Час від часу Наталка Могилевська вставала, показуючи учасникам відбору, як треба співати чи рухатися. 21-річному Андрію Білоусу із Чернівців демонструвала, як правильно оголюватися, танцюючи елементи стриптизу... Декілька разів співачка просила ді-джея запустити імпровізовану дискотеку – й усі пускалися в танці. Так зірка розряджала атмосферу, адже рівень хвилювання зашкалював – у багатьох хлопців і дівчат руки тряслися не на жарт...
“Біцуха є?”, – ковзала Могилевська поглядом по одному хлопчині. “Є! І навіть шість кубиків пресу!”, – додав той. Ще один учасник, озброївшись звабливою усмішкою, пішов у наступ: “Полюби меня таким, полюби меня таким, Наташ, полюби”... До столичного кастингу співачка порадила хлопцеві урізноманітнити репертуар, зауваживши: “Бо з такими піснями хіба що у мене вдома будеш співати”. “А що - запрошуєте?”, – не розгубився брюнет.
Загалом за вісім годин кастингу його учасники переспівали усе, що можна було: від народних пісень – до авторських, від Таїсії Повалій – до Вєрки Сердючки, від Селін Діон – до Rammstein… “Челентано не співаєш? Шкода, бо на нього схожий”, - перепитувала одного із хлопців Могилевська.
Завершувався кастинг без Наталки Могилевської – вона полетіла до Києва, де увечері брала участь у програмі “Свобода Савика Шустера”. Перед тим, як покинути клуб “Метро”, співачка-продюсер зауважила: “У Львові – кожен другий талановитий. Навіть не знаю, як бути далі...”. Серед понад двох сотень тих, хто прийшов на львівський кастинг до “Фабрики зірок”, засвітилося декілька відомих співачок. Одна із них – лауреат багатьох пісенних конкурсів Людмила Москаль, яка певний час була вокалісткою Гурту Олега Кульчицького. Схоже, журі забракувало її. “Я не на “Фабрику” пробувалася, - наче виправдовувалася Людмила перед кореспондентом “ВЗ”. – Мене запросили із компанії “Стар Медіа”. Можливо, для якогось зі своїх майбутніх проектів”... Ще одній співачці зі стажем - Олені Корнєєвій - журі сказало: “Дякуємо! Ми вас знаємо”... А львівській виконавиці Наталії Яцків таки вдалося покорити Наталку Могилевську. Щоправда, не обійшлося без критики на її адресу: “До відбору у Києві скинути 3-4 кг. І що за “старперський” репертуар?”. А коли продюсерка дізналася, що її тезка півроку тому стала мамою, захитала головою. “Жодних проблем із дитиною не буде, - заспокоювала Могилевську Наталя Яцків. – Няня є - моя мама”.
На фото: У 21-річного В’ячеслава Корсака з Ужгорода на львівському кастингу був один із найпотужніших голосів. Працювати над іміджем хлопця Наталка Могилевська розпочала, не відходячи від каси, - ґудзики на сорочці розстебнула, рукави підкотила.

Галина Гузьо, "Високий Замок"
17 червня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
10:12
/ 1
У четвер відбудеться концерт Закарпатського народного хору "Загуди ми, гудаченьку"
11:08
Закарпатська філармонія запрошує на концерт "Музичне мереживо бароко"
05:09
У коледжі мистецтв ім.А.Ерделі провели конкурс дитячого малюнку
17:34
/ 1
В Ужгороді відбудеться "вуличний" поетичний марафон
20:11
До Дня Валентина в Ужгороді відбудеться романтичний вечір "Любов в опері"
03:44
/ 2
Кошиці, Пряшів і Михайлівці
11:06
У Румунії вийшла книжка про князя Корятовича
18:00
В Ужгородському замку "камерно" виставили "Художню спадщину Імре Ревеса на Закарпатті"
17:48
/ 2
"Жадан і Собаки" відвідають Ужгород і Мукачево в межах Благодійного зимового туру
» Всі новини