Закарпаття: "Лівий" трамадол до наркоманів не потрапить

Є чимало медичних препаратів, котрі мають наркотичну дію. Серед них такі, як морфій, дімедрол, теофедрин, трамадол та інші. Тож любителі "кайфу", почали закуповувати їх в аптеках під приводом лікування. Трамадол -- наркотичний лікувальний засіб, до того ж отруйний, який відпускають в аптеках лише за рецептом суворої звітності. Як стверджують фахівці, після двох-трьох вживань людина, котра прагне гострих відчуттів, може звикнути до нього. Тому останнім часом правоохоронні органи взяли лікарські установи під особливий контроль.

Закарпаття: "Лівий" трамадол до наркоманів не потрапить

Нещодавно у поле зору хустських правоохоронців потрапила старша медсестра однієї з лікарень району. Під час перевірки у сейфі  цього медичного закладу виявили  та вилучили 21 ампулу трамадолу, котрий незаконно зберігали та використовували в медичних цілях без відповідного внесення в журнал предметно-кількісного обліку сильнодіючих та отруйних речовин.

Не вдалося приховати наркотичні препарати від працівників служби боротьби з незаконним обігом наркотиків і жительці одного з сіл Виноградівщини. У своєму помешканні  жінка незаконно зберігала  чотири ампули аміназіну,  стільки ж  ампул димедролу та одну ампулу трамадолу. Як з'ясувалося під час розстеження, ці ліки їй  незаконно відпустив головний лікар амбулаторії. За цим фактом порушено кримінальну справу.

У міліцейські сильця потрапив і ужгородець Євген. На одній з вулиць його зупинили працівники ВБНОН УМВС і провели огляд, під час якого було виявлено та вилучено  чотири ампули трамадолу та пігулки дімедролу. А працівники Рахівського райвідділу міліції, котрі  перевіряли одну з лікарень району, встановили, що старша медсестра,  порушуючи вимоги відповідного наказу, не внесла в журнал предметно-кількісного обліку 40 ампул трамадолу та передала їх у терапевтичне відділення для лікування.

Вирішила заробити на трамадолі й 48-річна ужгородська ромка, котра збула п’ять ампул цього препарату місцевому жителю. Та під час оборудки працівники міліції затримали обох на гарячому. За цим фактом порушено кримінальну справу.

Робота щодо виявлення незаконного збуту трамадолу та інших наркотичних препаратів знаходиться на постійному контролі у закарпатських правоохоронців.

-- В області немає жодного виробника трамадолу, – розповідає заступник начальника Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів у Закарпатській області. – Відсутні  також і суб'єкти господарювання, котрі завозять лікарські засоби з-за кордону. Трамадол у нас реалізує лише обмежене коло аптек. З комерційних аптечних магазинів і кіосків цим   ніхто не займається, тому що не мають відповідної ліцензії. Досі ми не виявили жодних порушень щодо реалізації цього медпрепарату.  Тепер  постійно спільно з міліцією здійснюватимемо перевірки районів.

“Віднесення урядовою постановою від 4 червня ц.р. трамадолу до Переліку наркотичних засобів  дасть змогу не лише контролювати обіг цього препарату, а й змусить виробників дотримуватися квот на його випуск”, -- заявив під час прес-конференції в Кабміні міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. - “Починаючи з 2005 року Міністерство внутрішніх справ неодноразово зверталося з подібною пропозицією, однак отримувало відмови. А тим часом випуск трамадолу збільшувався щорічно і розповсюджувався по всій території держави.  Відсутність чітко визначених заходів контролю за даною категорією ліків, починаючи з ввезення на територію держави сировини для їх виготовлення, визначення кількості, необхідної для забезпечення хворих, і закінчуючи безрецептурною реалізацією, дозволяє створювати тіньові структури, внаслідок чого крупні партії трамадолу відпускаються фіктивним комерційним фірмам та безконтрольно потрапляють на нелегальний ринок”, -- наголосив Юрій Луценко.

Іван Ладжун, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області
13 червня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини