Ярмарка антикорупційних ініціатив відбулася в закарпатському Виноградові

9 червня у м. Виноградів відбулася виїзна антикорупційна інформаційна акція на тему „Ефективність антикорупційних ініціатив у подоланні корупційних проявів у сфері державної служби на селі”. Акцію організував Івано-Франківський Регіональний Інформаційно-ресурсний центр проекту «Гідна Україна» у співпраці з громадською організацією «Карпатське Агентство прав людини «ВЕСТЕД» та районною радою м. Виноградів.

В заході взяли участь представники органів місцевого самоврядування, закладів освіти, громадського сектору міста та району, ЗМІ, інших представників громади.
Метою заходу було презентувати учасникам результати проведеного у лютому-квітні 2008 року проектом «Гідна Україна» Загальнонаціонального дослідження стану корупції у сфері вищої освіти обговорити можливості використання методики «6 принципів» протидії корупції у стосунках між представниками влади та громадянами задля подальшої популяризації цього досвіду серед малих міст та сіл регіону.
Нагадаємо, що згідно із результатами національного дослідження «Стан корупції в Україні», яке проводив проект «Гідна Україна» навесні 2007 року:
67% опитаних українців, котрі мали справу з державними посадовими особами упродовж останніх дванадцяти місяців, зазначають, що були безпосередньо втягнуті в корупційні дії у тій чи інші формі. В Закарпатській області цей показник сягнув 74%.
Тільки 28,9% опитаних мешканців Закарпатської області вважають, що корупція є виправданою у більшості ситуацій для вирішення різних питань. Це найменший показник в Україні. Найбільший зафіксовано в Запорізькій області, де 74,5 % респондентів виправдовують корупцію. Загальнонаціональний показник склав 52%.
69,3% опитаних мешканців Закарпатської області вважають, що з 2004 року рівень корупції лишився незмінним або підвищився (загалом по Україні – 77%).
Тоді в Закарпатській області було опитано 410 осіб, а вибірка по всій Україні становила понад 10 тис. осіб.
Учасники поділилися власними поглядами на ситуацію з корупцією в Україні та в Закарпатській області зокрема, вони також змогли отримати інформаційні матеріали за результатами досліджень.
Також РІРЦ повідомив про стан справ у проекті «Гідна Україна» стосовно досліджень у сфері регуляторної політики та дозвільних процедур, а також коротко ознайомив присутніх з результатами та висновками дослідження стану корупції у митних процедурах України.
Проект «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна» започатковано в грудні 2006 року за підтримки Агентства США з Міжнародного Розвитку (USAID). Проект розрахований на два роки і має на меті знизити рівень корупції у державному секторі України. Діяльність проекту зосереджується головним чином на питаннях посилення судової реформи; моніторингу виконавчої влади, запровадження етичних адміністративних стандартів; розробки та впровадження регуляторних процедур; боротьби з корупцією у сфері вищої освіти. Проект здійснює компанія менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) у партнерстві з Фундацією Україна - США, Інтерньюз Україна, Творчим центром Каунтерпарт, Київським міжнародним інститутом соціології та Українським освітнім центром реформ.
Регіональний ресурсно-інформаційний центр (РІРЦ) проекту «Гідна Україна» поширює свою діяльність на Івано-Франківську, Закарпатську, Чернівецьку та Тернопільську області. РІРЦ діє на базі громадської організації «Агентство з розвитку приватної ініціативи» та є одним з дев’яти подібних центрів, які працюють у тісній співпраці з проектом „Гідна Україна” для досягнення стратегічних цілей проекту, направлених на активне залучення населення до захисту своїх прав для розвитку демократичної ринково-орієнтованої України.
Контактна особа: координатор РІРЦ в Івано-Франківській, Чернівецькій, Закарпатській та Тернопільській області Оксана Федорович, тел. 0342 504605, e-mail initiative@sbedif.if.ua, веб-сторінка: www.rirc.if.ua, адреса: вул.Дністровська 26, офіс 12, м.Івано-Франківськ.

11 червня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини