Рок-музиканти з Мукачева кандидують на участь в The Global Battle of the Bands-2006

Фестиваль “Бути почутим!” у рамках The Global Battle of the Bands-2006 минулого четверга закінчив реєстрацію груп з усієї України.

Рок-музиканти з Мукачева кандидують на участь в The Global Battle of the Bands-2006Ця музична подія вже встигла завоювати своїх прихильників не лише серед українських гуртів, а й серед слухачів. Адже завдяки фесту наша держава відразу опинилася рівною серед рівних на Всесвітньому фіналі найбільшого молодіжного рок-фестивалю The Global Battle of the Bands у Лондоні. Так, якщо 2004 року гурт “Оркестр Янки Козир” став фаворитом лише глядачів, то 2005-го на гурт “ТОЛ” звернули увагу вже й члени представницького міжнародного журі. Нагадаємо, група посіла на “Глобальній битві” четверте місце. Активно відреагували на виступи українських команд і європейські ЗМІ.

2005 року заявки на участь подали понад 250 колективів з усіх усюд нашої країни. Натомість цьогоріч їхня кількість становить наразі лише трохи більш ніж 120. Але це, сподіваємося, найкращі з найкращих. Та й організатори фесту обіцяють цього сезону зробити відбірні концерти якіснішими та кориснішими для гуртів. Завдяки партнеру “Бути почутим!” – студії “Хот Джем Рекордз” – створено відеофільм про всі події довкола фестивалю, зокрема й про попередній музичний досвід.

Українська дирекція фестивалю отримала попередню згоду від регіональних представників з Одеси, Запоріжжя, Донецька, Сімферополя, Кривого Рогу, Чернівців, Дніпропетровська, Полтави, Мукачевого, Луганська, Харкова та Києва, з якого найбільше колективів беруть участь у події.

Схема проведення українського представництва фестивалю “Бути почутим!” у рамках щорічного світового музичного проекту GBOB складається з чотирьох етапів. На першому проводять відбірні концерти в містах, де цей фестиваль має представників. До журі входять ті люди, котрі представили своїх учасників. Кількість – не менш ніж троє суддів. Згідно з правилами, під час відбірного концерту до балів журі додають голоси глядачів за пропорцією 50 до 50.

До другого етапу виходять учасники в таких представницьких пропорціях: один гурт із кожної зареєстрованої п’ятірки. Цей етап відбуватиметься у знімальному павільйоні Національної телерадіокомпанії України, де триватиме зйомка конкурсної програми з подальшою трансляцією в ефірі. Оцінюватимуть конкурсантів за формулою: постійний склад журі + телеаудиторія.

Національний фінал стане третім етапом фестивалю. До боротьби за головний приз залучать п’ять найкращих гуртів попереднього сезону та переможців другого туру. Ну, а завершальним етапом є вже Всесвітній фінал, який відбуватиметься в Лондоні за участі гурту-переможця.

У GBOB можуть брати участь гурти, котрі грають “на живо” та виконують музичні твори, яких ніколи не використовували інші виконавці, будь-якою мовою світу. “Прафестиваль” теперішнього світового музичного дійства народився 1979 року на скандинавській землі. З 2004-го конкурс набув світового масштабу та залучив до участі Україну.

Фестиваль “Бути почутим!” дає змогу талановитим і маловідомим гуртам розвинути свою музичну діяльність, а переможцеві – погастролювати світом у пошуках слави. Фінал The Global Battle of the Bands-2006 відбудеться 10-12 грудня 2006 року в столиці Великобританії. Головний приз – світове турне на 100000 доларів 24 країнами світу.



Надія Федаш, "Львівська газета"
04 вересня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини