Чергова сесія Закарпатської облради відбулася в Ужгороді

Минулої п’ятниці в Ужгороді відбулося пленарне засідання шістнадцятої сесії обласної ради У-го скликання, яке провів голова облради Михайло Кічковський. Після затвердження порядку денного, він оприлюднив депутатські запити з актуальних для населення області питань: Миколи Рішка, Миколи Ковача, Чабо Пейтера, Юрія Дупка, Олександра Антала, Василя Дряшкаби, звернення Віктора Бирковича.

Відтак, депутати заслухали інформацію голови ОДА Олега Гаваші «Про звіт обласної державної адміністрації щодо здійснених повноважень, делегованих їй обласною радою».
    Детальний аналіз про виконану роботу за звітний період, конкретні показники по всіх напрямках діяльності виконавчої влади регіону депутати отримали в інформаційно-аналітичних матеріалах, підготовлених відділами та управліннями ОДА.
    Звіт очільника облдержадміністрації рішенням сесії взято до уваги як такий, що засвідчує про взаєморозуміння й активну, результативну роботу двох гілок влади, спрямовану на економічне піднесення краю та зростання добробуту і успішне вирішення соціальних проблем населення області.
    Про те, що питання розвитку медичної галузі - одне з пріоритетних для виконавчої і самоврядних влад свідчить розгляд цілої низки проектів рішень щодо внесення змін до діючих програм. Зокрема, таких як Обласна програма «Цукровий діабет на 2006-2008 роки», «Протидії захворюванню на туберкульоз в області на 2007-2011 роки», «Репродуктивне здоров’я населення Закарпатської області на період до 2015 року».
    З урахуванням звернень населення стосовно підвищення цін на товари першої необхідності, в т. ч. на ліки, внесено зміни та доповнення до «Програми медикаментозного забезпечення ветеранів Великої Вітчизняної війни на 2006-2010 роки».
    Розглянуто проекти рішень і внесено зміни і доповнення до низки програм, які стосуються екології Закарпаття, убезпечення населення від наслідків стихійного лиха тощо. З особливою увагою підійшли депутати до розгляду проектів рішень стосовно удосконалення Програми розвитку транскордонного співробітництва.
    В порядку контролю за виконанням ухвалених радою програм голова обласного фонду інвестування об’єктів соціальної сфери та промисловості Микола Андрусь звітував про хід виконання обласної цільової програми «Власний дім на 2006-2011 роки», а начальник головного управління зовнішньо-економічних зв’язків, європейської інтеграції та туризму облдержадміністрації Ернест Нусер інформував депутатів про хід виконання «Програми формування позитивного інвестиційного іміджу області на 2007-2008 роки».
    На пленарному засіданні затверджено звіт про виконання обласного бюджету за 1 квартал 2008 року та внесено зміни до рішення обласної ради від 12 січня 2008 року «Про обласний бюджет на 2008 рік».
    На сесії ухвалено також низку рішень стосовно ефективного використання надр, корисних копалин.
    Прийнято ряд звернень до Верховної Ради, Кабінету Міністрів України. Серед них - зміни щодо статусу та соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, фінансування регіональних програм «Власний дім» з державного бюджету, внесення змін до чинного законодавства в частині поширення пільг для суб’єктів господарювання - фізичних осіб, які працевлаштували інвалідів та ін.
    Незважаючи на неодноразові звернення обласної ради, обласної державної адміністрації в Кабінет Міністрів України щодо вкрай важкої ситуації на Солотвинському солеруднику - однак потрібної невідкладної фінансової допомоги цьому підприємству, чітких дій з докорінного поліпшення становища до цього часу немає. Депутати прийняли рішення провести виїзну позачергову сесію обласної ради у смт.Солотвино, адже зволікання загрожує не лише колективу солерудника, але й усьому населенню селища та навколишніх населених пунктів.

Сайт Закарпатської обласної ради
27 травня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини