Закарпатські мільйонери за версією газети "Комментарии"

Газета «КОММЕНТАРИИ» опублікувала рейтинг впливових людей України, де є і представники Закарпаття.

Закарпатські мільйонери за версією газети "Комментарии"

1. Віктор Балога, статки $550 млн. Контролює ТОВ «Закарпатська продовольча група» і ТОВ «Корона-Люкс», основними видами діяльності яких є оптова торгівля алкогольними напоями, тютюновими виробами, а також торгівля продуктами харчування через власну мережу магазинів й оптових баз. Компанії мають десятки магазинів і кілька торговельних центрів в області. Також до групи Балоги входять компанії різних профілів діяльності — від продажу бензину до будівництва: ТОВ «Барва», ТОВ «Торговий дім «Октан», «Мукачівська автобаза», ТОВ «Авто М», ТОВ «Мукачівський інститут меблів», ТОВ «Матрікс Мукачево», ТОВ «Гарт» тощо. Всі фірми зареєстровані на дружину. До призначення головою Секретаріату Президента України Балога займав посаду міністра МНС (2005–2006), був народним депутатом четвертого скликання. Протягом 1998–2001 років і в 2005-му очолював Закарпатську ОДА. Брат Балоги Іван є депутатом Закарпатської облради.
2. Олег Боярин, статки $290 млн. Контролює автомобільну групу «Атол Холдинг». ЗАТ «Атол Холдинг» — створена в грудні 2000 року управляюча компанія групи, на сьогодні об’єднує понад 40 компаній, що займаються випуском автомобілів, комплектуючих і запасних частин, імпортом і продажем автомобілів і мотоциклів, технічним обслуговуванням автомобілів; лізингом, страхуванням, а також будівельними й інвестиційними проектами — СК «Українська страхова група», компанія «ЄвроЛізінг», ЗАТ «Формула Мотор Україна» (імпорт автомобілів Seat), компанія «Віпкар» (імпорт автомобілів Bentley) тощо. Головний виробничий актив «Атол Холдингу» — ЗАТ «Єврокар» (річний обіг понад 1,3 млрд. грн.), що збирає автомобілі марки Skoda. В 2008 році завод має намір збільшити продажі машин на 40% — до 32 тис. од., а також вивести на ринок нові моделі Fabia Combi, Superb і оновлену Octavia A5.
3. Герберт Фінк, статки $250 млн. Контролює концерн «Ено» — одну з найбільших в Україні деревообробних груп (виробляє меблі з масивної деревини, м’які меблі, деревостружкові плити і т.д.). Головні активи: «Ено меблі», ЗАТ «Довжанський лісокомбінат», ТОВ «Новодовжанський лісокомбінат Лтд», ЗАТ «Ужгородський фанерно-меблевий комбінат», ЗАТ «Мукачівський меблевий комбінат» тощо. Понад 90% продукції експортується до більш ніж 20 країн світу. З моменту заснування співпрацює зі шведською меблевою групою Ikea. Ще три роки тому компанія експортувала приблизно 99% своєї продукції, але останнім часом взяла курс на зміцнення позицій на внутрішньому ринку.
4. Месроп Сарданян, статки $180 млн. Співзасновник ТОВ «Вест-Сервіс-Ужгород», що займається оптово-роздрібною торгівлею паливно-мастильними матеріалами (у тому числі населенню), нафтопродуктами, газом для комунально-побутового використання й автомобільного транспорту на газонаповнюючих станціях у Закарпатській області та за її межами. Компанії належать майже два десятки автозаправних станцій, магазин-офіс і три склади паливно-мастильних матеріалів. Навесні 2006 року АМКУ дозволив ТОВ «Вест-Сервіс-Ужгород» купити автозаправні комплекси в Закарпатській області в ТОВ «ВКФ «Вектор» — 11 АЗС і ТОВ «СК Петроліум» — 4 АЗС.
5. Роман та Іван Романюки, статки $170 млн. Співзасновники ТОВ «ЗакарпатЄвроТранс», якому належить ВАТ «Мукачівське автотранспортне підприємство 12106». Компанія є одним з найбільших регіональних експедиторів, здійснюючи перевезення автомобілів і вантажів в Україні, а також у країнах Європи, Азії й СНД. Транспортний парк підприємства налічує 22 вантажні тентові автопоїзди Mercedes-Benz Actros і 30 автовозів Mercedes-Benz 1844. Крім цього, «ЗакарпатЄвроТранс» є торговельним представником виробника напівпричепів Fliegl на території Західної України й сертифікованим сервісним центром італійської фірми ROLFO. До складу групи як окремий напрямок бізнесу входить продаж імпортних автомобілів. Компанія володіє понад десятком автосалонів у Закарпатській області.
6. Іштван Гайдош, статки $95 млн. Контролює фірму «Нумінатор», що займається виробництвом виробів з деревини. Також «Нумінатор» є акціонером ВАТ «Іршавське ремонтно-механічне підприємство», співвласником створеного разом із чеськими фірмами підприємства «Тандем-Іршава», фірми «Силікат» та інших активів, зокрема пилорам і кількох АЗС. Гайдош обирався народним депутатом четвертого скликання від СДПУ(о). Зараз займає посаду міського голови Берегова.
7. Євген Острейко, статки $83 млн. Контролює ВАТ «Перечинський лісохімічний комбінат» — основний актив компанії «Поліпром», яке зареєстроване в Дніпропетровську. Комбінат є найбільшим виробником етилацетату в Україні (60 т на добу), виробляє деревне вугілля, карбамідоформальдегідні смоли (50 т на добу) для склеювання при виробництві меблів, ДСП, ДВП і фанери. Також має у своєму складі цех з випуску деревного вугілля і деревинно-вугільних брикетів. До складу «Поліпрому» входять також компанії «Укрхімекспорт», «Свалява», «Полістар» і ще один великий виробничий актив — ВАТ «Пологівський хімічний завод «Каагулянт» (випуск реагентів для очищення води).

16 травня 2008р.

Теги:

Коментарі

андрей юля-тимошенко 2010-11-25 / 10:08:00

******** шо пишуть!я сам с закарпатья!і з половиною з цими сидів за столом пили в мене дома ! через чур!виросли іхнє состояние скоро!як мак на полях! тоди соро будуть по словам андрея борд....!милиардери!трильонери !квадрильонери!и сикстильонери! я можу поспоритися не один з них немає в жебі дажи 500тис доларів!а виходить тоди шо банда "*******" ви назвите трильонери!

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 8
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 7
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини