Віктор Балога закидає Тимошенко вигадування міфів і створення ширм для народу

Керівник Секретаріату Президента України Віктор Балога заявляє, що уряд не подавав до Верховної Ради антиінфляційного пакету законопроектів.
Про це йдеться у коментарі Балоги, переданому УНІАН прес-службою глави держави.

Віктор Балога закидає Тимошенко вигадування міфів і створення ширм для народу

Балога зазначив, що два із трьох зареєстрованих у Верховній Раді проектів законів, які, згідно із заявами керівника уряду, спрямовані на подолання високого рівня інфляції, насправді випливають із зобов`язань України в рамках вступу до Світової організації торгівлі і можуть мати лише дуже незначний протиінфляційний ефект. За його словами, прем`єр-міністр і очолюваний нею блок явно блефують, вимагаючи першочергового ухвалення цього пакету законопроектів.
«Вони придумали міф, красиву ширму для досягнення зовсім інших цілей, які віддалені на космічні відстані від інтересів суспільства та держави», – наголосив Балога.
Як заявив глава Секретаріату, Тимошенко говорила очевидну неправду про те, що так званий «антиінфляційний пакет» кілька місяців блокується у Верховній Раді. Він зауважив, що ці документи зареєстровані зовсім недавно, а їх розгляд планувався на поточний пленарний тиждень, тому не було жодної необхідності створювати натовп біля парламентської трибуни саме в день виступу Президента зі щорічним посланням до Верховної Ради.
«Після того, як глава держави залишив будівлю парламенту, войовничий запал БЮТ до розгляду цих законопроектів раптово охолов до температури абсолютного нуля. Це переконливо свідчить, що здійнятий у сесійній залі галас про необхідність боротися з інфляцією в режимі «саме отут і саме зараз» був лише приводом, синтезованим бютівськими технологами та їхніми наставниками з команди Медведчука», – переконаний глава Секретаріату Президента.
Балога також звернув увагу на той факт, що від Кабінету Міністрів поданий лише законопроект про зміну закону «Про Митний тариф України» відповідно до норм СОТ. Інші два – щодо регулювання реалізації окремих продуктів харчування та безмитного ввезення в нашу країну деяких видів продовольства – вносилися народними депутатами з фракцій БЮТ і комуністів. Таким чином, заяви Тимошенко про наполегливість уряду в законодавчих ініціативах із приборкання інфляції є, принаймні, лукавством, переконаний керівник президентського Секретаріату.
Балога роз`яснив, що законопроект про внесення змін до закону про Митний тариф є суто формальним актом, оскільки з 16 травня в нашій країні і без того запроваджуються тарифи, які діють в рамках СОТ. На його думку, лише з дуже великою натяжкою можна припустити, що це призведе до зниження інфляції. Пропонований законопроект про фіксацію надбавки в торговельних мережах також не дасть швидкого антиінфляційного результату, тому що Кабмін та місцеві адміністрації, згідно із законом про ціни та ціноутворення, й без того мають у своєму розпорядженні інструментарій регулювання цін у роздрібній торгівлі. До того ж плани обмежити верхню планку цін на продовольчі товари, які продаються в крамницях, є антиринковим засобом і вкотре підтверджують сталі намагання нинішнього Кабміну регулювати економічні процеси в ручному режимі, зауважив Балога.
Однак, на переконання глави Секретаріату, найбільший ризик для вітчизняної економіки приховують у собі наміри уряду ввезти в Україну сотні тисяч тонн м`яса і цукру, причому без сплати мита.
Балога повідомив, що законопроекти про торговельні надбавки та безмитний імпорт продовольства одержали чіткий висновок Головного науково-експертного управління Верховної Ради – «відхилити». Отже, коли керівник уряду наполягала на невідкладному розгляді цих документів, вона добре розуміла неможливість прийняття парламентом позитивного рішення. Це також вказує на те, що «антиінфляційний пакет» – тільки маскувальна сітка для справжніх намірів БЮТ.
«Ця політична сила затято домагається зміни керівництва Фонду державного майна для того, аби швиденько пустити з молотка близьким структурам Одеський припортовий завод. Саме питання ФДМУ спочатку було оголошено причиною блокування, але корисливість цього приводу була настільки явною, що його замінили на так званий «антиінфляційний пакет» і гасла турботи про людей. Навіть депутати з фракції БЮТ плуталися у своїх коментарях про те, що вони роблять біля парламентської трибуни! Втім, придумана легенда не спрацювала, БЮТ не вдалося ошукати суспільство», – вважає керівник Секретаріату Президента.
Балога звернув увагу на заяву Тимошенко про те, що в парламенті знаходяться ще 30 важливих законопроектів від уряду. «Сподіваюся, прем`єр-міністр мала на увазі серед них і проект закону «Про Кабінет міністрів України», який згідно з коаліційною угодою мав бути прийнятий ще до її обрання на посаду керівника уряду, а також зміни до державного бюджету, що мали бути ухвалені ще в березні», – сказав він.
На думку глави Секретаріату Президента, БЮТ має негайно розблокувати роботу Верховної Ради і приступити до виконання положень коаліційної угоди, під якою стоїть підпис Тимошенко. «Це – єдиний на сьогодні і на перспективу запобіжник для виникнення парламентських криз», – підкреслив Балога.

14 травня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини