Сепаратисти чи патріоти – роздуми про поводирів закарпатського русинства та їх патронів

Закарпатська земля – для корінних мешканців "Срібної Землі" - русинів, іногородніх - депортувати, багатства краю – на благо пересічного мешканця краю, відрахування за транзит газу, нафти, електроенергії – все простому русину. Ці та ще більш захмарні обіцянки лунають з вуст русинських глашатаїв нашої держави, близького та далекого зарубіжжя.

Димитрій Сидор
Димитрій Сидор

Яка мотивація їх дій та в чиїх інтересах вони надривають свій голос - задають запитання думаючі закарпатці - громадяни незалежної України. Невже є патріоти на закарпатській землі, які не думають про свій "жеб" та не прагнуть добратися до владного корита? Можливо і є, але їх мало, і вони мовчать, прагнучи чесною працею зберегти та примножити багатства рідного краю.
Досить влучно пише про лжепатріотів русинський письменник Володимир Фединишинець "… не треба брати огляд на самодурство міні- лідерів. Бо єдному ся снять даремні талярі, другий творить русинські малоефективні міні центри…Інший пише молитву за Україну, а православним кадилом помахує у бік Кремля – мавзолею. Іще котрийсь за прикладом Української народної ради пробує творити русинську. Але то не є найгірше. Мож би било і угорську, словацьку, румунську, швабську, жидівську…".

Сидор Димитрій – голова Сойму підкарпатських русинів, священик, журналіст, українофоб, який називає себе русином. В Інтернет – мережі можна знайти дуже багато цікавого про московського батюшку – підполковник колишнього КДБ СРСР, полковник – ФСБ чи іншої бе-бе-бе Росії, член масонської ложі, який в інтересах останніх (краще б братів росіян) проводить діяльність спрямовану на відокремлення Закарпаття від України з тим, щоб в подальшому передати її в руки міжнародного масонства. Заяви про історичну любов і єдність з Російською Федерацією - це є чиста брехня, яка здійснюється ним виключно задля залучення коштів …. ні не будівництва Православного Собору, а власної хати (вже третьої) по вул. Володимирській, що в обласному центрі. Знаючі люди кажуть, що він отримав від Росії, русинів Північної Америки та Європи, 9 мільйонів еврів, з яких 3 мільйони відкат, 3 – витратив на власні потреби та всього 3 – на будівництво Собору. Ледь не забув – батюшка купив також апартаменти в м.Празі.
За організацію приїзду Посла Росії в Україні Черномирдіна В.С. в область та публічну "челобитну" (послані попередні донесення про "бідарства" русинів в рахунок не беруться) до батюшки царя - президента В. Путіна, вже перехована відповідна сума з багатьма нулями на рахунок о. Димитрія в "Мосгорбанку".
Про те, скільки отримав "лаве" отець Димитрій за Декларацію та анти – русинську провокацію в Москві, страшно подумати. Однак, нехай йому буде на хосен та використає брудні гроші на богоугодні діла.
Батюшка дуже професійно вміє зіграти на протиріччях та мати з цього неабиякий матеріальний зиск. Так, незважаючи на те, що де – юре, керівником т.зв. Координаційної Ради Русинів Закарпаття є депутат, голова НРРЗ Євген Жупан, де – факто - Д.Сидор. Останній підступно штовхає Є.Жупана на здійснення кардинальних дій – проголошення незалежної держави (за прикладом Косово), створення військових формувань з числа молодих русинів, русинської партії тощо. При цьому Сидор Д.Д. як справжній єзуїт, намагається зіграти на його людських почуттях та кинути Закарпаття у вир дестабілізації та хаосу в інтересах однієї з масонських лож США.
В ефемерній Пудкарпатській державі бачить себе президентом (священик Августин Волошин був президентом, а о. Димитрій чим гірший?) та по сумісництву патріархом Помісної православної церкви Пудкарпатії.

Жупан Євген – депутат, номінальний керівник Народної Євген ЖупанРади Русинів Закарпаття. Чим "дохтори" не такі, чому і вони не можуть використати русинство собі та власній "файті на хосен". Чесний і порядний "фатюв", який дуже хоче перебрати лаври від "май шустрого" та головного русина Пудкарпаття Сидора Дмитра. Грає так, як треба і тільки тому хто більше платить. Дуже любить похвалитися знайомством із знаними в українській державі краянами, однак стоїть йому поїхати за кордон, як починає заявляти перед могучими русинами американтошами, що йде "великими темпами асиміляція, українізація. Особенно тревожним є українізація церкви, найбулше греко-католицької. У школах наші діти не мавуть возможность учитися свою русинську історію, культуру, обичаї – тут тоже йде посилена українізація. Продовжують завозитися у наш край на руководящі посади люди із інших областей України, не позиравучи на то што таких кадру є доста із числа корінних національности што проживають у рідному краї" (з виступу на 9 Світовому Конгресі Русинів в Румунії).
В Русинії буде головним доктором, благо конкурентів з числа русинів у нього поки - що на горизонті нема.

Туряниця Іван – пинзіяш, проффесор, колишній голова Тимчасового уряду Пудкарпатської Русі, який будувався за принципом, "я, ты, он, она – вместе целая страна". Після слідства, живе в "еміграції" (на мадярах чи словаках) та чекає свого часу, коли сурми заграють. Чиї - без різниці, лиш би заграли. Ходить з поклоном до мадярів та просить: дайте форинти, багато форинтів, а я віддам клаптик "Сріберної Землі".
На Словаках дуже любить попити пиво з найбільшим "меджинародним" русином Павлом Магочієм та поговорити, де і скільки можна вкрасти грошей та як просльозити американтошських руснаків та розвести на "доляри".
За те, що "биват" (живе) за кордоном – мріє стати міністром "іностранним".

Шарга Михайло – досить поважний чоловік у віці із варіша, якому сняться лаври май великого ніж всі русинські сподвижники борця за історичну правду (читай проти возєднання з ненькою Україною). Не дивлячись на клятви у відданості Димитрію Сидору, любить інколи за "американтошські пеньонзи" отримані від Магочі та Чепи, налити такого бруду на русинського духівника (Сидора), що аж …аж… аж.
Під час проведення зборів русинів та членів організації Закарпатське народне об’єднання, в приватних бесідах з місцевими газдовами, М.Шарга, як Ленін з броньовика проголошує: вся влада русинам, але земля та мінеральна вода – любимим спонсорам. Так що, русини, хочете їсти - напийтеся води.
М.Шарга - голова обласного товариства "Знання", русин, "права та ліва рука" "товарища" капітана М.Бурака, за звичкою, яка залишилася з радянських часів, любить писати статі про любов до рідного краю в ідеологічному дусі. Незважаючи на це, люто ненавидить "совєтів" (читай росіян) за "освобождєніє" Пудкарпаття та думає, як повернути "время вспять". Думи мої думи горе мені з вами….. .
У Пудкарпатській Русинії, хоче очолити крісло "докус" головного глашатая (читай Геббельса).

Гецко Петр – наш фатюв з Іршавщини, однак за час свого навчання вПетро Гецко Московії став імперським патріотом. Нині очолює організацію "Зайнятість" та "Русиніяінформ", засновник ряду сайтів в Інтернет - мережі. Дідове русини, з технікою на Ви, а він пише, пише і пише. Однак чомусь лиш під псевдонімами. Важко відвикнути, звичку важко викорінити !
Офіційно ніде не працює, рахується безробітним, однак живе дай боже. Можливо тяжко робить на лугоші…? Ні, дуже часто мінять російські рублі на ненависні гривні. Так само як і пензіяш Бурак, їздить до білокам’яної за подачками, які з часом треба буде відробити.
Він є єдиним молодим русином так, що чекає його крісло міністра молоді та спорту.

Бурак Микола - керівник Закарпатського народного об’єднання (Субкарпатія), колишній працівник служби зовнішньої розвідки Росії, після виходу на пенсію повернувся на Закарпаття, з тим, щоб будити русинів, як Герцен декабристів, а також отримувати преміальні за антинародну діяльність. Про русинів згадує лише тоді, коли дається команда "фас" та фірми, які він очолює не дають дивідендів (нічого, незабаром їх активізує перевірка податкової).
Невдовільнившись лаврами "куклукскланівця", який люто ненавидить тих хто прийшов чи планує прийти до нас із-за Карпат, марить стати на захист всіх знедолених слов’ян та для цього реанімувати русинську партію на яку падатимуть рубльові дощі.
Не забуває рідну Московію, щомісяця їздить в білокам’яну для отримання вказівок, як на словах допомогти русинам, особливо заробітчанам, яких як рабів експлуатують російські олігархи - малі та май великі.
Хоче очолити безпеку в ефемерній Пудкарпатській державі, однак має серйозних конкурентів.
Р.S. Одне забули русинські вороженьки, що історія не терпить радикалів та провокаторів. Згадайте революцію у Франції та жовтневий переворот у Росії. Є над чим задуматись.

Іван Русин
13 травня 2008р.

Теги:

Коментарі

?aai Oo?a?a. 2008-05-23 / 18:16:00
Камуфляжник:) 20/05/2008 11:53

Что, глупота русинская у-у-укающая, соскучились по мне?

Не переживайте, я вас всегда под присмотром держу. Вы когда даже шаг делаете - помните, что это с моего разрешения...




У ВАС КУЛЬТУРА ЯКАСЬ Є??

ІСЕ ВАШ ПОСТ!!

СРАМ!!

Камуфляжник:) 2008-05-23 / 14:05:00
Камуфляжник:) у у у, 23/05/2008 12:06



Хорошо, я АЗІАТ-БІЛЬШОВИК (я правильно написал с прописных букв?), а вы - идиот-даун.




Теперь-то вы, надеюсь, довольны, и сможете перейти к цивилизованной дискуссии?..:)

Камуфляжник:) у у у 2008-05-23 / 12:06:00
Іціцькый-піціцькый "наш" Камуфляжник с хвостом, перекручуєте и робите камуфляж вашої Шароварної культури, котра є дуже великов інтегральнов частинов вашої свідомої и от о булше, здичавилої душі. Вы НЕ йсте азіат, вы йсте АЗІАТ-БІЛЬШОВИК!!! А то є дуже велика діференція! Японець-азіат ма дуже високу культуру в додержовані законів, дисциплини, працелюбності, зодповідальності. Каждый добрі знає, ош японська висока культура роботи є суперіорна во світі, яку украйинці, особенно шароварники, никда-шуга не досягнуть, ани за 1000 рокув. Як ся говорить, японці в культурі мавуть цівілізачних цінностів булше в гузиці, як украйинці в душі и голові.

Камуфляжник:) 2008-05-22 / 22:53:00
Камуфляжник:) у у у 22/05/2008 11:16



Я - азиат, вы - идиот... Довольны?



Это большая "русинская" победа?..:)

Камуфляжник:) у у у 2008-05-22 / 11:16:00
Гм, американський паціент и бумажка?! А іціцький-піціцький "наш" шароварник - Камуфляжник:) фурт сидить в державі азіатських більшовиків, як то боло за часів великих українців - Нікіти Хрущова з Донбасу и Леоніда Бржнева з Днепропетровська. Найголовніше - контрольовати инакомислящих бумажков и псіхіатрійов. А кідь кажеме, ош Камуфляжник с хвостом є більшовицький азіат, пак ся иштьи ай сердить "наш" іціцький-піціцький шароварник за правду.

Іван Фургів. 2008-05-22 / 09:00:00
Што за копканя копкайте собі пса ане русинів.


Камумуфляжника тоже мош..

май русин 2008-05-21 / 23:09:00
Но, видите, знов укопкали"сьме "русину" з сього сайта і маєме покуй! Были туй "русинські" коменти - виділося, ош є якісь "русини". А як йих утсідь укопкали"сьме, знов розумієме, ош нияких "русину" не было, ниє и не буде.

Но ци знавуть задурити голову чоловікови?!.

Камуфляжник:) 2008-05-21 / 18:12:00
Господин, подменяющий совесть ником!

Если под старость вам начала изменять память, потрудитесь либо записывать свои посты в блокнотик для собственных гадостей, либо, хотя бы, перечитывайте свои предыдущие посты здесь на форуме.


Умнее вы от этих упражнений уже, однозначно, не станете, но память, возможно, потренируете...:)

Совість. 2008-05-21 / 16:35:00
Камуфляжник:)



ВЫ пане залізете без вазеліна.

А про вкусові якості я не писав навчіться читати!!!!!!!!!!!.

І дурню гнати..

Камуфляжник:) 2008-05-21 / 12:57:00
У вас, господин американский пациент, есть справка о том, что вам разрешено присутствовать на этом форуме? :)

Камуфляжник:) у у у 2008-05-21 / 12:49:00
Іціцький-піціцький "наш" шароварник! Озвав ся на у-у-у-каня як дикий звірь, бо м добре знав, што як агент СБУ, його душа уже давно мусіла озвірити. З позіціі СБУ, наш Камуфляжник:)-шароварник цпе та цпе шароварну культуру до Центральної Європи на Пудкарпаття, як типичний представитель шароварної культури більшовицьких азіатів. Зато він не чує и не видить, што амбасадор Німеччини пан Шеферс каже о свідомуй політичнуй еліті Окрайини, што є в ХХ віку. Тобто зустала повністю в азіатській шароварнїй культурі більшовиків.

Камуфляжник:) 2008-05-21 / 12:12:00
Господин, подменяющий совесть ником!

Поскольку мне трудно залезть в то место, где уже находитесь вы, и описать вкусовые качества продукта, уже апробированного и прокомментированного вами, я


вынужден довериться вашему восприятию этих вещей.:)

Совість. 2008-05-21 / 09:11:00
Камуфляжник:)




Ты може й в гузицю залізеш і прокоментуеш яка кака буде??

Што ты лізеш там де нетреба.

Выказавись свою мысль тай може доста.

Як на ДЗ хочеш гризню ропалювати ты провокатор добрый.

Хочеш войну ,гризню,сваду,гріх такое робити...

Укравись чужий логін та петушисся..

Смайлики наклавись клонику ти Фокубітський....

Вуйко 2008-05-20 / 22:34:00
Білогвардійські та власовські недобитки прикидаються русинами. Щось остатньо їм це все важче і важче вдається! :)

Камуфляжник:) 2008-05-20 / 11:53:00
Что, глупота русинская у-у-укающая, соскучились по мне?


Не переживайте, я вас всегда под присмотром держу. Вы когда даже шаг делаете - помните, что это с моего разрешения...:)

Камуфляжник:) у у у 2008-05-20 / 10:58:00
Іціцький-піціцький наш Камуфляжник:)-шароварник! Ось, що говорить посол Німеччини:"У політиці дуже важлива послідовність, і я повторюю це багато разів. Ми вважаємо, що економіка й суспільство в Україні вже знаходяться в ХХI сторіччі, а політичний клас, політикум України ще не ввійшов у це сторіччя."

Пудмочарськый 2008-05-19 / 19:52:00
Камуфляжник:) у:я не беру за статтю бацуриня ,висловлюю лем свуй назор.І не претендую быти істинов у посліднюй інстанції як писака якый з апломбом пудписався русин.Улавлюєте різнацю?

Камуфляжник:) у у у 2008-05-19 / 11:09:00



Запануємо ми в нашій Європі:``Дискримінація за статевою ознакою в Україні наближається до показників арабських країн, заявив на засіданні круглого столу в Запоріжжі експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Максим Борода!``

http://ua.korrespondent.net/ukraine/465735

ОД Посторонньoґо

Камуфляжник:) у у у 2008-05-19 / 10:50:00
ОД Посторонньoґо

19.05.08 (00:27)

Іціцькі-піціцькі шохери-шароварник. Як ся ви творите о блаґо русинув и жителюв Пудкарпаття. Так ня вразили ваші кріпацькі блаґодарні чувства к русинам и пудкарпатцям, што м ся аж розплакав! Мадярізація и совєтізація боли а типирь маєме борделізацію, за што отвічавуть москалі, Європейска унія, ерзац-русини як каже аґент-впливу. Лем украйинські свідомі кріпаки за нич не можуть. Кріпацька Украйина уже давно мала боти на чолі Європейскої унії, лем тоті злі вороґи їй не давуть! Зґинуть наші вороженькі а ми по кріпацьки запануємо в цівілізованній Європі так, што будуть мати украйинський бордак в цілій Європі!

Камуфляжник:) 2008-05-18 / 23:40:00
"Автору:Ти неборе бых-ся мух свойим іменем пудписатися - шо за псевдо прятатися?"Страна мусит знати свойих герою!"(с)




А вы, пан Пудмочарский, о своём "погоняле" не забыли случайно? Или это ваша настоящая фамилия?

Не надо прятаться: страна должна знать своих героев...:)

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини