Два творчі колективи Мукачева відзначили 10-річний ювілей

„Браво! Браво!" - такі вигуки під бурхливі оплески глядачів лунали в переповненому залі Мукачівського будинку культури, де проходив концерт з нагоди 10-річного ювілею Народного хореографічного колективу „Валері" та Зразкового дитячого колективу „Оленка".

Прекрасне шоу не відпускало глядачів із залу майже чотири години. Народні, бальні, естрадні та сюжетні танці змінювалися один за одним. А виступ Агенства моди „Стиль" засвідчив, що столичні моделі можуть й поступитися нашим як у дефіле, так і в фантазії представлених костюмів. Кожним своїм номером колективи засвідчували, що талантів у нашому місті вистачає, тільки з ними потрібно працювати. І хто це робить - той досягає успіхів.
Не залишились осторонь і наші спонсори. Протягом майже чотирьохгодинного дійства кількість бажаючих привітати колективи не зменшувалась. Мабуть, і примадонни позаздрили би величезній кількості букетів квітів та численних теплих побажань, виголошених юним артистам у цей святковий вечір.
Громадські і політичні організації, спонсори, меценати, державні установи - всі вважали за честь привітати НХК „Валері" та Взірцевий дитячий колектив „Оленка" з цією знаменною датою.
Від імені Закарпатського обкому компартії та Мукачівського міськкому з теплими привітаннями виступив секретар міськкому Ардаліон Федоров, який вручив керівнику НХК „Валері" пам'ятний дарунок - магнітолу „Сатурн". А батьки і діти під бурхливі оплески залу від усієї душі дякували керівникам дитячих колективів Тетяні Черненко та Валерії Черненко за їхній благородний і такий потрібний, хоч і важкий, труд.
Я сидів у залі, дивився на цю красу і думав: „Як же потрібно любити свою справу, яке мати терпіння, скільки треба докласти знань і зусиль, щоб виліпити з цих маленьких і великих „незнайомок" (з З до 30 років) вправних танцюристів, співаків, справжніх естрадних зірок. А найголовніше - зробити з них добрих, порядних і талановитих людей.
Треба визнати, що Тетяні і Валерії Черненко це вдається на славу, за що їм честь і хвала. Але є запитання: чи справедливо і належним чином оцінюється їхня невтомна праця? Ні, не завжди, про що свідчать численні проблеми дитячих колективів. Та нехай це залишається на совісті тих людей, які зобов'язані бути сподвижниками. Але, не дивлячись ні на що, ці дві обдаровані, прекрасні жінки продовжують творити те, що називається творчістю. їм вдалося згуртувати багато добрих і талановитих однодумців, які допомагають у всіх творчих задумах. І всі разом вони творять шедеври художньої самодіяльності, які називаються вагомим словом „мистецтво".
Багато разів протягом святкового концерту Тетяна Черненко повторювала слова подяки за підтримку дитячих колективів Мукачівському міськкому компартії, а також меценатам і спонсорам за фінансову допомогу. Особлива подяка була висловлена фірмі „Аудит", кондитерській, швейній фабрикам, бізнесменам Олександрові Пересті, Валерію Печорі, Марії Попінчак та директору ресторану „У цімбора" Марії Бисазі і багатьом іншим, які намагаються допомогти дитячим колективам виживати в цей важкий для них час. А юні артисти, в свою чергу, бажають віддячити їм своїми виступами, концертами.
Хочеться від усього серця побажати НХК „Валері", ВДК „Опенка" та Агентству „Стиль" великих творчих успіхів, натхнення і здоров'я всім членам колективів, їх керівникам.

Валерій Степанов, президент літературного клубу "Пегас"
13 травня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини