Голова Закарпатської облради розв’язував людські проблеми

Голова Закарпатської обласної ради Михайло Кічковський цього понеділка відповідно до утвердженого графіку провів прийом громадян з особистих питань.

Михайло Кічковський
Михайло Кічковський

    Житель Міжгірщини Іван С. звернувся з проханням допомогти розібратися у ситуації, яка склалася у нього з односельцем щодо користування земельної ділянки. Спірні земельні питання привели в обласний центр на прийом до голови облради й інших краян, у т.ч. жительку Берегівського району Марію К. , жителя Іршавського району Василя З. Уважно вислухавши людей, голова облради розтлумачив їм чинне законодавство України та порекомендував звернутися до суду.
    Мукачівки Оксана С. та Калина С. поділились з головою облради своїми проблемами. Калина клопотала щодо матеріальної допомоги на оздоровлення, а Оксана – про вирішення житлової проблеми. Михайло Кічковський тут же зателефонував в.о. міського голови Зостану Ленделу й попросив вивчити ситуацію та винайти можливість допомогти жінці.
    Ужгородці Іван М., Галінда К., а також мати сина – інваліда військової служби Миколи Д. та інші просили матеріальної підтримки Усім їм на основі підтверджуючих документі про необхідність оздоровлення було підписано заяви і направлено на адресу головне управління праці та соціального захисту населення ОДА.
    Мешканець м. Тячева Іван К. прийшов подякувати голові облради за допомогу і підтримку його сім’ї. Напередодні Великодніх свят у рамках акції „ І у вас, і у нас хай буде гаразд“ голова облради подбав про те, аби багатодітна сім’я мала святкову Паску і до неї.
    Того дня завітала до голови і група ветеранів Вітчизняної війни, які вирішили поспілкуватись з ним на предмет святкування Дня Перемоги. У ході розмови голова облради насамперед подякував сивочолим захисникам Вітчизни за активну участь у акції „Депутатська толока“, в рамках якої ветерани майже в кожному районі разом із іншими озеленювали наш край, та інформував про діяльність керівництва області щодо соціального захисту ветеранів. У рамках програми „Турбота“, наголосив він, у 2008 р. з обласного бюджету для надання матеріальної допомоги жертвам нацизму та реабілітованим, на відшкодування інвалідам, ветеранам війни та праці витрат, пов’язаних із санаторно–курортним лікуванням, передбачено 253, 2 тис.грн. На 1 травня ц.р. фактично профінансовано 33,2 тис. грн.. За 2007 рік 3 тис. 868 інвалідам та ветеранам надано допомогу в поліпшенні побутових умов проживання. Протягом І кварталу ц.р. – 71. У 2007 р. було встановлено 256 квартирних телефонів ветеранам війни, за І 2008 р. – 44. Крім того, з обласного бюджету виділено 600 тис.грн. на пільгові медикаменти і 500 тис. грн.. – на пільгове зубопротезування. Виділялись інвалідам і автомобілі. Протягом 2007 р. через головне управління праці та соціального захисту населення було забезпечено автомобілями 53 інвалідів війни. У 2008 році вже отримали автомашини 4 інваліди війни.
    Як живуть учасники ветеранських організацій, які питання вирішують, з якими проблемами і труднощами доводиться їм стикатися щодня та, найголовніше, що і як можливо зробити, аби згадані осередки краю якнайповніше відповідали своєму призначенню? Про це йшла мова, далі вів Михайло Кічковський, і на засіданні президії обласної ради, яке відбулося 31 січня ц.р. в малому залі облради. До розмови були запрошені керівники обласної державної адміністрації, очільники ветеранських організацій краю, начальники відділів виконавчого апарату обласної ради. З метою поліпшення зв’язків з громадськими ветеранськими організаціями, створено при голові облради Координаційну раду громадських ветеранських організацій області. Обласній, районним, міським радам рекомендовано при перевиконанні дохідної частини місцевих бюджетів, розглянути питання щодо можливості збільшення фінансування Програм діяльності районних та міських організацій, які займаються соціальним захистом своїх членів. Органам місцевого самоврядування і виконавчої влади усіх рівнів рекомендовано посилити увагу до повсякденних потреб учасників війни, сприяти своєчасному одержанню ними матеріальної допомоги, яка виділяться цільовим призначенням з державного бюджету.
    – Ми працюємо з усіма ветеранськими організаціями, персонально з ветеранами війни, – зазначив голова облради, – бо вважаємо, що вирішення людських проблем, особливо ветеранських, є ознакою якості життєдіяльності суспільства.
    На завершення зустрічі ветерани подякували голові облради за турботу і запевнили, що всі добрі починання влади вони підтримуватимуть і надалі.

Анна Романенчук, сайт Закарпатської обласної ради
08 травня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 8
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
11:12
В Ужгороді у середу проведуть в останню земну дорогу полеглого захисника Мілана Бабілу
» Всі новини