Закарпаття: За "різдвяне" згвалтування нелюди отримали по кілька років тюрми

Існує певна категорія людей, для котрих будь-яке релігійне свято є приводом добряче напитися. А там, як правило, і до біди недалеко. Підтвердженням цього стала історія, яка трапилася два роки тому в селі Великі Лучки на Мукачівщині.

Святкування  Різдва Христового 17-річний (на той час) житель с. Великі Лучки Володимир Балог та його приятель Василь відзначали по-своєму. На відміну від тих людей, котрі пішли на  ранкову службу в церкву, хлопці  заходилися “причащатися”  спиртним. Гостина затягнулася до пізньої ночі. Будучи добряче напідпитку, приятелі вирішили навідатися на дискотеку. Підійшовши до Будинку  культури, молодики побачили, як на вулицю з приміщення клубу вийшла Сільвія (ім'я з етичних міркувань змінено). У захмелілих головах майнула  похітлива думка: добре було б з цією кралею порозважатися. Підійшовши до Сільвії, "тепленькі" кавалери запропонували їй... зайнятися з ними коханням. Дівчина зневажливо глянула на хлопців і відповіла категоричною відмовою.  Це ще більше розпалило молодиків. Вони схопили Сільвію за руки і  потягнули  через городи.  Та з усіх сил пручалася, щосили гукала на допомогу, але у відповідь отримала кілька ударів  по голові. Аби  ніхто не почув,  зловмисники  стали закривати їй  рот рукою. Затягнувши бідолашну у закинутий  будинок, повалили її на долівку. Напасники вдарили кілька разів дівчину, щоб була "слухняною", і  стали силоміць зривати з неї одяг. Нещасна у сльозах благала залишити її у спокої, не безчестити і  відпустити додому. Але на її  благання похітливці не зважали. Здолавши опір жертви, напасники по черзі задовольняли свою похіть...
Трохи віддихавшись, потягнули зацьковану та перелякану дівчину до будинку приятеля, котрий знаходився неподалік. Сільвія зрозуміла:  її просто так не відпустять, а продовжуватимуть знущання,   тому відмовилася заходити до помешкання і  знову стала кликати на допомогу. Кілька потужних ударів змусили бідолашну  замовкнути і покірно зайти в оселю. Молодий газда лише здивовано глипав на мовчазну дівицю, котра трусилася від страху, та її п'яних кавалерів. Далі спокійно зібрався у кафе, залишивши  їх удома самих. Зловмисники, затягнули бранку до  іншої кімнати і  знову домагалися плотських утіх. У разі відмови погрожували нещасній фізичною розправою. Залякана, зацькована та знесилена від тривалого знущання Сільвія вже не мала сил чинити опір. Врешті-решт, зробивши свою мерзенну справу, Володимир з приятелем  залишили  дівчину успокої.
Через якийсь час у помешкання, де знаходилася потерпіла, зазирнув "на вогник" місцевий житель, 28-річний Дмитро Лелик ще з одним знайомим. Крізь сльози Сільвія розповіла їм про ту наругу, що їй довелося пережити. Дівчина  просила чимшвидше відвести її додому. Та Дмитро  похапцем  відпровадив свого товариша,  мовляв:  не переживай, іди собі, я сам проведу її.  Зачинивши за ним двері, молодик похітливо посміхнувся і став зухвало приставати до дівчини. Вона благала її не чіпати, але непроханий гість, котрий також був напідпитку, став погрожувати розправою. Чинити  кавалеру найменший опір перелякана та зламана Сільвія  вже не мала  жодних  сил...
Кілька годин нелюдського знущання  здалися  потерпілій  вічністю. Вирвавшись і таки добравшись додому, дівчина розповіла про все рідним, а згодом  у чергову частину Мукачівського райвідділу УМВС.
Підозрюваних у ганебному злочині затримали через три дні. Зрозумівши, що працівники міліції вже знають про їхні неправедні діяння, усі троє зізналися у скоєнні згвалтування, хоча й намагалися виправдовуватися.  Зрозумівши, що за скоєний злочин "світить" цілком реальний термін ув'язнення, Василь кинувся у біги. Поки що він знаходиться у розшуку, але його затримання це  -- справа часу.
Після завершення слідства справу розглянув Мукачівський міжрайонний суд. На судовому засідання Дмитро Лелик  намагався виправдовуватися, мовляв, він вступив у статеві зносини із Сільвією з її волі, а його нібито обмовили. Крім того, у нього  хвора мати та  на утриманні маленька дитина.  Але  ці аргументи під час судового процесу не знайшли  жодного  підтвердження.
Обираючи міру  покарання, суд врахував щире каяття Володимира Балога, часткове відшкодування потерпілій  моральної шкоди у розмірі 20 тисяч гривень, а також те, що він скоїв злочин, будучи на той час неповнолітнім. Враховано і  його хворобу. Обтяжуюча обставина --  скоєння злочину у  стані алкогольного сп'яніння.
І ось вирок: Балог Володимир засуджений на чотири  роки позбавлення волі, а Дмитро Лелик  відповідно на 3 роки позбавлення волі.  Цивільний позов потерпілої задоволено повністю. Ухвалою Закарпатського апеляційного суду вирок залишено без змін.

Іван Ладжун, ВЗГ УМВС України в Закарпатській області
19 квітня 2008р.

Теги:

Коментарі

pfr 2008-04-20 / 21:07:00
Нічо, за 3-4 роки на зоні, якщо відсидять весь термін, їх так виїбуть, що їм більше нікли не встане... виродки...

Урзус 2008-04-20 / 13:51:00
Мушу погодитись із Лєвим - ото і є справжнє обличчя села, до якого закликають повернутись лицем усілякі "відроджувачі духовності" типу Литвина. На різдво кілька покидькив гвалтують дівчину, і ніхто не прагне допомогти.



Згадую випадок у гірському селі, де троє виродків гвалтували хлопця, знімали на мобілку і показували відео УСЬОМУ селу. Теж духовні, йоб їх мать...

Катюша 2008-04-19 / 20:16:00
3 и 4 года и всё?!!! почему бы насильников не кастрировать, например? то чтто был пьяный - его проблемы, пить надо меньше... за насилие надо жестоко карать

Святий реаліст 2008-04-19 / 19:18:00
Для таких і тих хто при владі краде мільйони необхідно негайно відновити смертну кару! Саме таких категорій падаль її і відмінила!

Нині діє тільки право і правда сильних і грошовитих, як в Украдині так і у всьому світі!

Не випадково символом Украдини є Крав Чук! Але ж я ніколи не крав, як і більша частина населення колишньої соціально-справедливої країни. То чому ж яі мої діти та внуки мають терпіти подібне бандерівське варварство?

Левый 2008-04-19 / 19:06:00
я знаю историю о том, как один человек изнасиловал малолетку, а потом в лагере (случайно) в конвое служил прапорщик с той же деревни и имел его во все дыры в течении нескольких лет каждое свое дежурство. кто -то хочет защитить насильника???

Левый 2008-04-19 / 19:03:00
ну скажите, как после этого можно говрить, что ЗАПАД - это цвет нации и лицо Украины??? хотя ублюдков везде хватает

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 2
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини