Закарпаття приділяє велику увагу розвитку Чопсько-Соломонівського промислово-транспортного вузла

У понеділок, 14 квітня, при голові облдержадміністрації Олегові Гаваші відбулася нарада про перспективи розвитку Чопсько-Соломонівського промислово-транспортного вузла, хід реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке» та будівництва під’їзних шляхів до вантажного терміналу «Ужгород». У нараді взяли участь керівники профільних управлінь та служб облдержадміністрації, керівники організацій та установ області, голови Чопа та Соломонова.

Найближчими роками перспективи розвитку Чопсько-Соломонівського промислово-транспортного вузла будуть пов’язані з ходом реалізації кількох проектів, серед яких – створення індустріального парку «Соломоново» в межах території спеціальної економічної зони «Закарпаття». Володимир Приходько, генеральний директор Агентства із залучення інвестицій, повідомив, що передбачається будівництво об’єктів інженерної, транспортної інфраструктури та виробничих потужностей, вихід відгалуження 5-го транспортного коридору в напрямку Чоп – Соломоново з будівництвом  моста через р. Тиса, ділянки автодороги та об’єктів прикордонної інфраструктури, реалізації міждержавних домовленостей щодо створення транспортно-логістичних комплексів на українській, угорській, а в перспективі – і на словацькій стороні для забезпечення обслуговування вантажопотоків, відновлення передпроектних робіт по створенню річкового порту на р. Тиса.
Індустріальний парк «Соломоново» створюватиметься з орієнтацією на підприємства автомобілебудівної та автоагрегатної промисловості. Наразі основним завданням подальшої реалізації проекту індустріального парку залишається підведення інженерних комунікацій. Також слід узгодити схему проходження автомобільних доріг та підведення залізничної гілки на територію парку. За словами Володимира Приходька, ця проблема потребує детального обговорення та вироблення узгодженого рішення на рівні облдержадміністрації, а можливо, і підготовки окремого звернення до центральних органів влади.
Для створення сприятливих умов, які б сприяли залученню іноземних інвестицій в область загалом та в індустріальний парк «Соломоново» зокрема, слід максимально ефективно використовувати всі наявні ресурси і можливості. Тому за результатами розгляду цього питання буде видано доручення голови облдержадміністрації відповідним управлінням облдержадміністрації, організаціям та установам області максимально сприяти вирішенню всіх проблем навколо розвитку Чопсько-Соломонівського промислово-транспортного вузла.
Також на нараді розглядалося питання про хід реконструкції міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке» та будівництво під’їзної дороги до вантажного терміналу «Ужгород». Вже з 1 травня цього року митний контроль та митне оформлення транспортних засобів, що здійснюють міжнародні перевезення товарів, має проводитись на новозбудованому вантажному терміналі пункту пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке». До завершення робіт по будівництву під’їзної автомобільної дороги зі словацької сторони до пункту пропуску «Ужгород – Вишнє Нємецьке», з метою перенаправлення транспортних потоків за тимчасовою схемою, досягнуто принципової домовленості між представниками митної та прикордонної служб України та Словацької Республіки  про формування тимчасового стику доріг та адаптації технологій пропуску вантажів під тимчасову схему руху. Загальна вартість робіт по будівництву під’їзної дороги становить близько 19 млн. гривень. Досі Кабінет Міністрів України не виділив кошти на завершення дороги. Тому Олег Гаваші доручив Службі автомобільних доріг розглянути всі можливі варіанти виділення коштів у повному обсязі для вчасного завершення будівництва дороги.

Управління інформації та зв’язків із громадськістю Закарпатської ОДА
16 квітня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 1
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини