Під час профілактичних заходів на дорогах співробітники закарпатської ДАІ виявили 12 п'яних водіїв автобусів

Пасажирський автотранспорт - зручний і відносно дешевий. Тисячі закарпатців щодня добираються на роботу й додому автобусами та “маршрутками”, нерідко наражаючись на небезпеку загинути чи травмуватися.

Під час профілактичних заходів на дорогах співробітники закарпатської ДАІ виявили 12 п'яних водіїв автобусів

За інформацією УДАІ УМВС краю протягом 2007 року на території Закарпатської області з вини водіїв автобусів було скоєно 4 автопригоди, в яких 3 особи загинули і 7 отримали тілесні ушкодження.

Щотижня на автошляхах краю за участі водіїв пасажирського транспорту стаються 1-2 дорожньо-транспортні пригоди.

І така ситуація характерна фактично для всіх регіонів України. Останнім часом намітилася тенденція до збільшення кількості ДТП, зокрема за участі пасажирського транспорту. З метою стабілізації аварійності та підвищення рівня безпеки дорожнього руху на автошляхах держави торік Президент України видав Указ «Про невідкладні заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху», в якому перед керівництвом МВС України поставлено чіткі завдання щодо активізації роботи з профілактики аварійності.

На виконання цього Указу керівництво департаменту ДАІ МВС України організувало проведення загальнодержавних профілактичних заходів, які розпочалися 10 січня поточного року і продовжуються досі.

Під час цих заходів працівники ДАІ виявили та задокументовали 2870 порушень правил дорожнього руху, які допустили водії пасажирського транспорту, з яких 12 -- керування автобусами у нетверезому стані, 7 – невиконання вимог працівників ДАІ про зупинку, 455 - створення аварійної ситуації, 452 – порушення правил проїзду перехресть, 180 - виїзд на смугу зустрічного руху, 69 – проїзд на заборонний сигнал світлофора, 1562 – порушення правил перевезення пасажирів (перевищення кількості пасажирів). Тільки протягом одного дня відпрацювання, яке проводилось в Ужгороді 31 березня 2008 року, працівники ДАІ виявили 84 порушення правил дорожнього руху, допущених водіями пасажирського транспорту, в тому числі були затримані 3 водії, які здійснювали перевезення пасажирів, знаходячись у нетверезому стані.

Однією з причин значного погіршення дисципліни серед водіїв пасажирських транспортних засобів є те, що більшість приватних підприємців, які надають послуги з перевезення пасажирів, не забезпечує виконання обов’язків із створення належних умов безпеки дорожнього руху. З боку таких підприємців фактично відсутній контроль за роботою водіїв на лінії, за зберіганням транспортних засобів, за їхнім технічним станом та умовами експлуатації. Значно збільшилась кількість випадків, коли приватні підприємці залучають до перевезення пасажирів водіїв, які не мають необхідного досвіду керування автобусами та мікроавтобусами, не проходять необхідної підготовки та стажування, не оформляються на роботу в установленому порядку. Близько 90 відсотків від всієї кількості ДТП, що сталися за участі пасажирських транспортних засобів, скоюють саме такі водії. Тож працівники ДАІ разом з іншими зацікавленими службами запровадили систему регулярних перевірок роботи пасажирського транспорту. За підсумками таких перевірок, у поточному році до замовників пасажирських перевезень було підготовлено та направлено 36 подань на розірвання договорів з перевізниками, які допускали грубі порушення правил перевезення пасажирів. 16 перевізників уже позбавлені такого права, 14 -- взагалі позбавлені ліцензії на право надання послуг з перевезення пасажирів автомобільним транспортом.

Робота підрозділів ДАІ із забезпечення належної безпеки пасажирських перевезень, підвищення рівня безпеки дорожнього руху під час здійснення таких перевезень і надалі знаходитиметься на постійному контролі керівництва УМВС України в Закарпатській області та керівництва Державтоінспекції краю.

ВЗГ УМВС України в Закарпатській області
15 квітня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини