Ігор Кріль стверджує, що БЮТ діє у змові з Партією регіонів

Народний депутат України, голова Єдиного Центру Ігор Кріль заявив про те, що Блок Юлії Тимошенко активно співпрацює з Партією регіонів, що загрожує існуванню Коаліції демократичних сил.
Про це йдеться у переданій УНІАН заяві народного депутата.

Ігор Кріль
Ігор Кріль

“Вчора на засіданні фракції БЮТ у Верховній Раді оголошено про плани цієї політичної сили, які йдуть у розріз із коаліційними домовленостями, вказують на її зрадницьку позицію стосовно демократичної більшості у парламенті, створюють передумови до виникнення нових протистоянь із Президентом Віктором Ющенком, загрожують різким загостренням суспільно-політичної ситуації в країні”, – наголошує Кріль.

Він зазначає, що “інформація про ці плани стала відома від одного з депутатів фракції БЮТ, який виступає проти відходу цього блоку від виконання передвиборчих обіцянок і не може миритися з відверто кон’юнктурною позицією керівництва цієї політичної сили”.

“Отже, на засіданні йшлося про одноголосну підтримку депутатами від БЮТ кандидатури від фракції Партії регіонів Нестора Шуфрича на посаду першого заступника голови Верховної Ради. Наголошувалося, що саме об’єднання голосів “бютівців” і “регіоналів” забезпечить стовідсоткове обрання цього діяча з команди Віктора Медведчука другою особою в парламенті. Це питання вноситиметься до порядку денного вже цього вівторка (15 квітня – ред.)”, – заявляє Кріль.

За його словами, таким чином, за кілька днів вся країна одержить черговий приклад парного голосування БЮТ і опозиційної Партії регіонів. “Вкотре буде засвідчено факт тісної співпраці “сердечних” з командою, яка творила беззаконня у пізньокучмівський період. Наочно підтвердиться лобіювання БЮТом Шуфрича – діяча, якого вже відкрито називають зв’язковим між Тимошенко і Медведчуком”, – констатує голова Єдиного Центру.

Також Кріль стверджує, що БЮТ разом із Партією регіонів вирішив забезпечити внесення змін до Конституції, для чого вони планують створити у парламенті спеціальну конституційну комісію.

“Сьогодні лідерка БЮТ публічно, з парламентської трибуни підтримала цю ідею, яка спрямована проти Національної конституційної ради, створеної Указом Президента. Причому для БЮТ не має значення, які будуть ці зміни. Важливо відкинути конституційний процес, ініційований главою держави, і забезпечити домінуючу роль БЮТ у трансформації Основного Закону. Цю цинічну змову БЮТ і ПР слід розцінювати не інакше, як відкриту, демонстративну зраду, обман своїх виборців, відмову від демократичних поглядів”, – переконаний Кріль.

Крім того, за його словами, БЮТ підтвердив готовність разом із “регіоналами” готувати підґрунтя для визнання Верховної Ради недієздатною та нових виборів.

“За розрахунками БЮТ, це допоможе їм вирішити низку стратегічних і тактичних завдань. Дійсно, у разі оголошення наступних виборів БЮТ зберігає за собою представництво у ВР (а отже, і ресурс для ведення агітаційної роботи за державні гроші), та контроль над урядом, через який зміцнюватиметься фінансова база блоку”, – вважає він.

“Таким чином, ясно одне: коаліція втратила для БЮТ будь-яку цінність. Основним союзником для “тимошенківців” вже стали “регіонали” та їхні сателіти з СДПУ(о). Мета БЮТ лише одна: забезпечити собі панівні позиції у владі. Це загрожує згортанням демократичних процесів в країні, підпорядкуванням державного механізму одній політичній силі. В Україні цілком можливе встановлення авторитаризму”, – підкреслив Кріль.

Гарт
11 квітня 2008р.

Теги:

Коментарі

Зайчег 2008-04-16 / 09:54:00
Це Кріль так заГАРТовує совість, щоб не гризла, скоро вона в нього зовсім здохне від такого ГАРТу. Хай краще згадає балогівську коаліцію НУ з ПР в Закарпатській обласній раді й перемовини Балоги з Колесніковим про ширку після виборів, призначення половини фракції ПР в РНБО тощо.

Voluvchanyn 2008-04-12 / 12:08:00
Kril-Molodeccc!!!!

SL_3000 2008-04-12 / 10:17:00
Цікаво, наскільки треба загубти совість, щоб Воно (Кріль) отак-то гавкало?..


І це те Воно, що саме не заперечує коаліції з регіоналами.

Юрій Ялтинський 2008-04-11 / 20:05:00
Рупор Балоги діє з успіхом та слова не плутає. Молодець Кріль!!!

Коли такі крилі в парламент попадати не будуть та грати ролі нібито самосійних політиків?

Як же тяжко Юлії боротися с тими, що нібито прикривають спину!

aleksei 2008-04-11 / 19:50:00
Давно пора БЮТ и ПР объедениться и навести порядок в стране.

НОВИНИ: Політика

15:00
/ 5
Уряд погодив звільнення голови Ужгородської РДА Гузинця і призначення його на посаду "гуманітарного" заступника голови Закарпатської ОВА
13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини