У контрабанді звинуватили кращого перевізника України’2007, або Декого при одному слові "Барва" так і тягне напакостити

Чергову сенсацію про затримання контрабанди, яку ніби то перевозила машина фірми «Барва-Авто», минулого тижня смакували преса та політикани. Хоча конкретних повідомлень, що ж затримали, на яку суму, в чому полягав факт контрабанди чи бодай порушення митних правил не було жодних. Зрештою, декому вони й не потрібні — головне зловити, хай і «сухоребру рибку у мутній воді». Що ж відбулося реально, закарпатська газета «Старий Замок «Паланок» з’ясовувала в причетних до цієї історії.

У контрабанді звинуватили кращого перевізника України’2007, або Декого при одному слові "Барва" так і тягне напакостити

Прикордонники та митники обмежились сухим формулюванням: на митному посту «Ужгород» Ужгородської митниці з 17 по 23 березня з боку цього перевізника не було зафіксовано жодного факту переміщення через митний кордон України вантажів з порушенням митного законодавства.

Однак документ за вихідним номером 130 від 21.03.08, а саме скарга прокурору міста Ужгород, свідчить про зовсім інше: «17.03.2008 року, працівниками Чопського прикордонного загону, було затримано вантажний автомобіль, що належить ДП «Барва-Авто» держ. № АО 2861 АІ /н/причіп АО 4413 XX, що перевозив вантаж за маршрутом Відень-Іллічівськ. До сьогоднішнього дня автомобіль знаходиться на території МП «Ужгород». Водія автомобіля, Чубірка Т.М., примусово тримають на території МП «Ужгород». На наші неодноразові звернення, працівниками Чопського прикордонного загону не було дано жодних пояснень, щодо даної ситуації та не було надано жодного документа, щодо затримання автомобіля. За словами водія, вантажівку було затримано капітаном Мудрик за наказом п. Бопкова. Прошу розібратися в даній ситуації та надати їй належну правову оцінку. Директор ДП «Барва-Авто» Шкріба М. В.».

Як стало відомо директору фірми-перевізника, усе почалося з вказівки так званої контрозвідки Чопського прикордонного загону, яка наполягала на прискіпливому огляді вантажу. Коли ж нічого підозрілого у машині не знайшли, вирішили «доколупатися» до цін на товар. Однак і з цим нічого «вимудрувати» не вдалося і машину відпустили. Щоправда, «шукали» аж 6 днів, при цьому, тримаючи водія мало не заручником на території митниці.

У цьому зв’язку варто зазначити ще два аспекти. По-перше, Ужгородська митниця у цьому випадку виступала як транзитна, а оформлення вантажу здійснюють митниця-відправник та митниця-отримувач. А ні та, ні інша, як показало те, що вантаж, зрештою, було доставлено і розвантажено у пункті призначення, ніяких претензій не мали. По-друге, «Барва-Авто» — компанія-перевізник, яка лише надає послуги з перевезення і транспорт на замовлення власників вантажів, згідно з угодами про міжнародні перевезення. Відтак у будь-якому разі вантаж, який був у машині, не належить фірмі «Барва».

Крім того, саме ця компанія за результатами роботи у минулому році Асоціацією міжнародних перевізників України (АсМАП)визнана кращою у категорії за кількістю від 11 до 30 авто. Цікаво, що на це звання номінуються лише претенденти, які відповідають наступним вимогам: не менше трьох років дійсного членства в АсМАП України, дотримання вимог конвенції про міжнародні перевезення — відсутність неврегульованих претензій, відсутність дорожньо-транспортних пригод, нещасних випадків з тяжкими наслідками, відсутність заборгованості перед бюджетами усіх рівнів, Пенсійним фондом, з виплати зарплати, виконання зобов’язань за укладеними договорами, відсутність демпінгу на ринку транспортних послуг. Визначення переможців проходить за порівнянням наступних показників: забезпечення високого технічного рівня, оновлення рухомого складу (у «Барви-Авто» перше місце); зростання обсягів перевезень (перше); отримано доходів на один автомобіль (друге); середньомісячна заробітна плата одного працюючого (перше); платежі до бюджету у розрахунку на 1 працюючого (друге місце).

Разом з дипломом і невеликою премією компанія-перевізник отримує наклейки на кожне авто, які є підтвердженням професійності та надійності для вітчизняних та іноземних замовників перевезень і знаковими для колег-перевізників на наших та європейських шляхах.

Можливо, саме успішна і прозора діяльність перевізника з Мукачева комусь «скалкою» в оці? Хоча більше скидається на те, що саме слово «Барва» засліплює окремих політиків і можновладців та викликає неконтрольовані здоровим глуздом дії. Хоча і за них, вочевидь, таки доведеться відповідати…

Тетяна Чернів, "Старий Замок "Паланок"
03 квітня 2008р.

Теги:

Коментарі

д 2008-04-04 / 13:23:00
знаємо ми ваші прозорі перевізки!

Діма 2008-04-03 / 18:35:00
!У контрабанді звинуватили кращого перевізника України’2007, або Декого при одному слові "Барва" так і тягне напакостити".

Форма і зміст заголовку статті змахує на не прикриту рекламу конкретної комерційної фірми. А тому Адмін порушує закон України "Про рекламу".

$ 2008-04-03 / 17:00:00
Прямо в ціль. Контробандистам СТОП ! Ваша мета -$

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 6
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 21
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини