На Закарпатті відзначили 16-у річницю від дня створення СБУ

25 березня виповнилося 16 років від дня утворення такої повноважної державної інституції, якою є Служба безпеки України.
Саме на працівників цієї Служби покладено надзвичайно відповідальні завдання щодо захисту державного суверенітету України, конституційного ладу, територіальної цілісності, економічного науково-технічного та оборонного потенціалу країни, законних інтересів держави, прав і свобод її громадян від підривної діяльності іноземних спецслужб, корупційних посягань та розкриття злочинів проти людства, захисту від тероризму, організованої злочинності тощо.

На Закарпатті відзначили 16-у річницю від дня створення СБУ

З честю та гідністю сповна виконують ці почесні обов’язки і співробітники управління служби безпеки України в Закарпатській області, колектив якого зустрів своє професійне свято вагомими здобутками в оперативно-розшуковій, профілактичній та аналітичній діяльності.
Лише за 2007-2008 роки до державної казни за матеріалами УСБУ повернуто близько 16 млн. грн., а також 1,5 млн. валютної виручки, що незаконно знаходилась за межами України. В рамках операції «Цунамі» ліквідовано канал контрабанди тютюнових виробів. В результаті вжитих заходів їх вилучено на суму понад 1 млн. грн.
Здійснення експертно-аналітичною групою управління моніторингу механізмів контрабандних операцій з лісоматеріалами дозволило викрити низку схем контрабанди в цій сфері.
У ході реалізації Концепції подолання корупції в Україні «На шляху до доброчесності та інших антикорупційних ініціатив» Президента України викрито 11 злочинів у сфері службової діяльності, за вказаними фактами порушено ряд кримінальних справ стосовно держслужбовців, співробітників правоохоронних і контролюючих органів.
Виявлено механізми протиправної діяльності суб’єктів господарської діяльності на ринку лікеро-горілчаних виробів. Зокрема, встановлено біля десяти приватних підприємців області, які під прикриттям легальної торгівлі алкогольними напоями здійснювали збут фальсифікованої горілки з підробленими акцизними марками.
Ліквідовано злочинне угрупування, що спеціалізувалося на організації каналів незаконної міграції. Протягом 2007-2008 років - щодо організаторів та посібників «нелегального бізнесу» розслідувалось 72 кримінальні справи стосовно 86 осіб; до суду скеровано 40 справ стосовно 54 громадян.
У ході розслідування кримінальних справ вилучено грошей, цінностей та інших товарів на суму близько 17, 2 млн. грн. За постановами слідчих і вироками судів звернуто в дохід держави валюти, товарів і цінностей на суму 1 млн. 680 тис. грн. Про це, зокрема, йшлося у виступі начальника УСБУ в Закарпатській області, генерал-майора Юрія Рахівського на урочистому зібранні з нагоди професійного свята.
Зі щирими словами вітання до співробітників УСБУ також звернулися заступник голови, керівник апарату ОДА, депутат облради Михайло Попович, заступник голови обласної ради Василь Брензович, прокурор області Юрій Бенца, голова обласного Апеляційного Суду Сергій Демченко.
До таких же теплих вітань також долучилися і колеги з правоохоронних органів Закарпаття – керівники Мукачівського та Чопського прикордонних загонів, УМВС в Закарпатській області, Ужгородської митниці, державної податкової адміністрації, обкому профспілки держустанов, облуправління МНС, представники громадськості та творчої інтелігенції.
Великій групі співробітників УСБУ в Закарпатській області за високі досягнення в службі були вручені почесні відзнаки облдержадміністрації та обласної ради, чимало з них отримали нові офіцерські звання, цінні подарунки та спеціальні відзнаки.

Владислав Бильов, офіційний сайт Закарпатської обласної ради
26 березня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:22
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 5
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
» Всі новини