Ужгород: Депутати заслухали звіт голови облради та прийняли рішення з найактуальніших питань соціально-економічного розвитку Закарпаття

12 березня 2008 року під головуванням Михайла Кічковського відбулася п’ятнадцята сесія Закарпатської обласної ради V скликання, в роботі якої взяв участь і виступив голова облдержадміністрації Олег Гаваші. ЇЇ порядок денний склала низка питань стосовно економічного і соціального розвитку краю. Та перш, ніж приступити до обговорення проектів рішень, депутати прийняли заяву, в якій висловили свою позицію щодо оприлюднення в деяких засобах масової інформації заяв від імені «національно-демократичних сил Закарпаття», у яких висунуті безпідставні звинувачення на адресу органів місцевої влади Закарпатської області, яка нібито проводить на теренах краю «антиукраїнську, антинародну політику, підживляє сепаратизм».

Ужгород: Депутати заслухали звіт голови облради та прийняли рішення з найактуальніших питань соціально-економічного розвитку Закарпаття

У прийнятій депутатами заяві, зокрема, сказано: «Закарпатська обласна рада V скликання, як і депутати попередніх скликань, завжди одностайно засуджувала і засуджує будь-які спроби і прояви сепаратизму, українофобії, найменші намагання у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі чи непорозуміння, що серед населення благословенної Срібної Землі завжди було тяжким гріхом.
    Обласна рада У скликання й надалі послідовно та наполегливо, злагоджено і результативно працюватиме в інтересах неподільної, соборної України, всебічного розвитку отчого краю, піднесення добробуту усіх мешканців багатонаціонального Закарпаття і докладатиме максимум зусиль задля збереження суспільно-політичної стабільності, традиційної міжнаціональної злагоди і спокою на теренах древньої Срібної Землі, - невід’ємної частки Української держави».
    Відтак, згідно статті 55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» було заслухано звіт голови обласної ради. (Виступ М.Кічковського додається).
    З метою широкого ознайомлення депутатів, громадськості краю про виконану роботу, у газеті «Новини Закарпаття» (від 07.03.08) у рубриці «На трибуну сесії» було вміщено розлогий матеріал «Найперше завдання влади – дбати про добробут людей». У ньому охоплені всі аспекти діяльності голови обласної ради у звітному періоді. Крім цього в постійних депутатських комісіях відбулось обговорення детальної інформації з цього питання. У своєму виступі на пленарному засіданні Михайло Кічковський коротко зупинився на окремих напрямках спільної з депутатами роботи і, зокрема, своєї, як керівника ради протягом минулого періоду скликання та деяких питаннях, котрі необхідно вирішити.
Депутати вирішили звіт голови обласної ради про проведену роботу взяти до відома.
    Згідно із порядком денним далі вони ухвалили рішення про внесення змін до: Регіональної програми впровадження молодіжної, дитячої та гендерної політики на 2006-2010 роки, Програми створення та накопичення регіонального резерву матеріально-технічних засобів для попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків на 2007-2010 роки, Програми розвитку системи зв’язку, оповіщення та інформатизації цивільної оборони Закарпатської області та ряду інших, прийнятих раніше Програм. Внесено також необхідні зміни до рішення обласної ради від 12 січня 2008 року «Про обласний бюджет на 2008 рік», а проект рішення «Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2007 рік» схвалено.
    На сесії прийнято 6 нових галузевих Програм. Серед них: Обласна програма підготовки кваліфікованих робітничих кадрів на 2008-2012 роки, Програма додаткових невідкладних заходів щодо створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб із обмеженими фізичними можливостями, Програма створення транспортно-логістичних центрів на території Закарпатської області на 2008 рік та створення індустріальних парків на території Закарпатської області на 2008-2012 роки.
    П’ять розглянутих депутатами проектів рішень стосувалися питань про використання надр, вісім – про майно.
    Про активність і результативність роботи депутатів обласної ради свідчить і те, що на пленарному засіданні прийнято ряд звернень до вищих владних структур держави з найгостріших економічних, соціально-культурних питань, для вирішення яких потрібна підтримка з боку Верховної Ради та Кабінету Міністрів України.

Прес-служба Закарпатської обласної ради
13 березня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини