Націонал-демократи пікетували Закарпатську облраду з вимогою припинити антиукраїнські сепаратистські прояви (Резолюція і Заява)

Як уже повідомляло "Закарпаття online", вчора, 12 березня, в Ужгороді на площі Народній біля Закарпатської облдержадміністрації та обласної Ради представники українських національно-демократичних сил Закарпаття – ВО „Свобода”, УНП, НРУ, УРП „Собор”, КУН та крайове товариство „Просвіта” – провели пікетування Закарпатської обласної Ради та ОДА з вимогами припинити антиукраїнські сепаратистські дії в області. Зібралося на мітинг-пікет понад 500 чоловік.

Націонал-демократи пікетували Закарпатську облраду з вимогою припинити антиукраїнські сепаратистські прояви (Резолюція і Заява)

Купка сепаратистів під російськими прапорами, очолювані Головою Закарпатської ОО КПУ Іваном Миговичем та колишніми партійно-господарськими діячами намагалася перешкодити проведенню пікету, але дістали гідну відсіч від патріотичних сил і через 10 хвилин під крики «Ганьба» покинули Народну площу.

Пікетувальники звернулися до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради, Депутатів Закарпатської обласної Ради та Голови ОДА з наступними вимогами: засудити політичне русинство, як руху спрямованого проти територіальної цілісності України; демонтувати угорсько-імперські пам’ятники – монументи: у мукачівському замку (орел Турул) та на Верецькому перевалі; негайно зняти з державних установ Закарпаття прапори та демонтувати інші чужоземні символи; негайно усунути у місцях компактного проживання національних меншин порушення чинного законодавства щодо не позначення назв окремих населених пунктів державною мовою; за дії, які шкодять національно-державним інтересам України, приниження національної честі і гідності українців Закарпаття оголосити недовіру голові Закарпатської ОДА Олегу Гаваші. Жоден з представників владних структур і депутатів обласної Ради до пікетувальників не виходили.

Президенту України В.А. Ющенку

Прем’єр - міністру України Ю.В. Тимошенко

Голові Верховної Ради України А.П. Яценюку


РЕЗОЛЮЦІЯ

Ми представники національно-демократичних сил, учасники пікету Закарпатської облради та Закарпатської ОДА обурені фактом будівництва чужинського символу на Закарпатті – пам’ятника, який символізує ідею «великої Угорщини» та встановили в Мукачівському замку, який є національним пам’ятником українців, символу мадярської династії Арпадовичів – степового орла – Турула.

Такі дії органів місцевої влади є наругою над пам’яттю мільйонів українців, які поклали своє життя на вівтар свободи та соборності України.

Напередодні святкування 70 річчя Карпатської України будівництво зазначених символів є блюзнірством над пам’яттю 600 розстріляних бійців Карпатської Січі, які в 1939 році захищали незалежність Карпатської – України і які першими в Європі вчинили збройний опір фашистським загарбникам.

З огляду на зазначене вимагаємо:

1. Засудити і відмінити рішення щодо політичного русинства як руху, спрямованого проти територіальної цілісності України.

2. Прийняти рішення про демонтаж антиукраїнських символів.

3. Прийняти рішення про негайне зняття з будинків державних установ Закарпаття прапорів та інших символів іноземних держав.

4. За дії, що можуть спричинити міжнаціональну ворожнечу та дестабілізацію в регіоні – розпустити Закарпатську обласну раду.

5. Президенту, прем’єр – міністру, голові ВРУ негайно втрутитись в ситуацію, що склалась на межі Закарпатської та Львівської областей, аби не допустити антиукраїнських провокацій, пов’язаних із спорудженням символу чужої держави.

Учасники Пікету



ДЕПУТАТАМ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ

Національно-демократичні сили Закарпаття, а саме Закарпатські обласні організації УНП, РУХу, УРП „Собор”, КУНу, ВО „Свобода” та Крайове Товариство „ПРОСВІТА” від імені пікетувальників вимагають: 1. Прийняти рішення про засудження політичного русинства, як руху спрямованого проти територіальної цілісності України, зокрема з приводу екстремістських, антидержавних заяв громадянина Дмитра Сидора, які проголошені ним 22.02.2008 року у м. Москва (Росія) та притягнути до відповідальності активістів сепаратистських організацій Закарпаття.

2. Прийняти рішення про демонтаж всупереч чинного законодавства України пам’ятників – монументів: у мукачівському замку (орел Турул) та на Верецькому перевалі - з нагоди завоювання угорцями нової батьківщини, котрий будується на місці розстрілу у березні 1939 року сотень карпатських січовиків – оборонців Карпатської України від угорсько-фашистської навали.

3. Прийняти рішення про негайне зняття з будинків державних установ Закарпаття прапорів та інших символів іноземних держав.

4. Негайно усунути у місцях компактного проживання національних меншин порушення чинного законодавства щодо не позначення назв окремих населених пунктів державною мовою.

5. За дії, які шкодять національно-державним інтересам України, приниження національної честі і гідності українців Закарпаття оголосити недовіру голові Закарпатської ОДА Олегу Гаваші.

12.03.2008 року



Голова Закарпатської обласної організації Української народної партії Габор І.І.

Голова Закарпатської обласної організації Народного Руху України Черепаха О.Л.

Голова Закарпатської обласної організації Української республіканської партії «Собор» Ясінський Є.М.

Голова Закарпатської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Ференц П.П.

Голова Закарпатської обласної організації ВО «Свобода» Куцин О.І.

Голова управи крайового товариства «Просвіта» Федака П.П.




Президенту України В.А.Ющенку

Прем’єр - міністру України Ю.В.Тимошенко

Голові Верховної Ради України А.П.Яценюку


ЗВЕРНЕННЯ

Національно-демократичних сил Закарпатської області

Впродовж останнього часу на Закарпатті посилилися сепаратистські, антиукраїнські, антидержавні тенденції. Сили, які роздмухують вогонь антиукраїнства знаходять підтримку у владних структурах області. Такі дії принижують національну честь і гідність корінного українського населення краю, загрожують територіальній цілісності та національній безпеці України.

З великим обуренням сприйняла українська громадськість Закарпаття встановлення за сприяння влади чужоземної символіки.

ВИМАГАЄМО:

Терміново втрутитись в ситуацію, яка склалася в Закарпатській області, припинити сепаратистські, антиукраїнські, антидержавні дії та притягнути до відповідальності голову Закарпатської обласної державної адміністрації Гаваші О.О.

12.03.2008 року



Голова Закарпатської обласної організації Української народної партії Габор І.І.

Голова Закарпатської обласної організації Народного Руху України Черепаха О.Л.

Голова Закарпатської обласної організації Української республіканської партії «Собор» Ясінський Є.М.

Голова Закарпатської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Ференц П.П.

Голова Закарпатської обласної організації ВО «Свобода» Куцин О.І.

Голова управи крайового товариства «Просвіта» Федака П.П.

Прес-служба Закарпатської ОО УНП
13 березня 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини