Торік на "телефон довіри" КРУ в Закарпатській області 34 рази звернулися по темі, і ще 25 разів – не зовсім за адресою

Для забезпечення конституційного права громадян на звернення контрольно-ревізійна служба в Закарпатській області проводить систематичну роботу – кваліфікований, неупереджений і своєчасний розгляд звернень громадян, оперативно реагує на порушені в них проблеми.

Торік на "телефон довіри" КРУ в Закарпатській області 34 рази звернулися по темі, і ще 25 разів – не зовсім за адресою

Питанням звернень громадян особлива увага приділяється на обласних  колегіях, воно перебуває на особливому контролі в керівництва КРУ, адже звернення громадян – це в першу чергу барометр довіри громадян України до здійснення такої важливої роботи, як ревізії використання державних коштів.
Уся ця важлива робота здійснюється в порядку та відповідно до положень, визначених Законом України „Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні”, Законом України „Про звернення громадян”, а також згідно з Положенням про порядок розгляду звернень та організацію особистого прийому громадян в органах державної контрольно-ревізійної служби, затвердженому наказом ГоловКРУ України, а також у рамках нового  Указу Президента України Віктора Ющенка „Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування” та, безперечно, Конституції України.
З метою комплексного підходу до розгляду звернень громадян контрольно-ревізійне управління в Закарпатській області працює в кількох напрямах: здійснюється особистий прийом громадян керівництвом управління та керівниками структурних підрозділів у містах та районах області, функціонують „телефони довіри” в управлінні та кожному контрольно-ревізійному відділі, а також відбувається розгляд письмових звернень громадян.
Якщо проаналізувати роботу зі звернень громадян до Служби протягом 2007 та попередніх років, то слід відзначити, що довіра до роботи КРУ зростає, і лише торік на адресу КРУ в регіоні та КРВ у районах і містах надійшло 46 звернень громадян. Якщо детально, то з загальної кількості 5 звернень стосуються питань, що чинним законодавством не віднесені до компетенції органів ДКРС чи стосуються непідконтрольних об'єктів, 9 направлені працівниками КРУ за належністю з повідомленням автора; 12 звернень містять прохання провести ревізію, 22 звернення стосуються роз'яснення законодавства.
Працівниками КРУ в Закарпатській області розглянуто звернення  в установлені законодавством терміни, при цьому особлива увага приділялася питанням тих осіб, котрі потребують соціального захисту та підтримки.
Результати роботи зі зверненнями громадян такі: із їхньої загальної кількості щодо 6 звернень ухвалені рішення про включення питань, що в них порушені, до програм планових ревізій. Що стосується інших звернень, то 28 особам надані роз’яснення з питань Бюджетного кодексу щодо заробітної плати,  щодо здійснення ревізій органами ДКРС, порядку використання коштів спецфонду місцевого бюджету. За результатами такої роботи з громадськістю три звернення направлені до правоохоронних органів.
Серед прикладів можна навести такий. Приміром, до КРУ звернувся громадянин Ц., за результатами його листа здійснено ревізію в окремому підприємстві. За результатами ревізії встановлено факт зловживання керівництва цього підприємства, звернення надіслано в прокуратуру для розгляду та відповідного реагування, про що повідомлено громадянина.
Крім того, протягом минулого, 2007 року, при ДКРС активно працюють «телефони довіри». Торік до КРУ в Закарпатській області за «телефоном довіри» надійшло 34 звернення, з них 9 про порушення чинного законодавства при витрачанні бюджетних коштів, державного та комунального майна, та, нажаль, ще 25 про порушення, розгляд яких не входить до компетенції органів ДКРС. Із 9 інформацій про порушення чинного законодавства при витрачанні бюджетних коштів, державного та комунального майна, 6 перевірено в ході ревізій, з яких факти викладені в інформаціях в 3 випадках не підтвердилася та у 3 випадках підтвердилися.
КРУ в Закарпатській області були надані  доручення районним та міським контрольно-ревізійним відділам при проведенні планових контрольних заходів врахувати інформації, що надійшли за «телефоном довіри». На виконання зазначених доручень контрольно-ревізійні відділи встановили факти недооплати фінансових ресурсів, індексацій, що призвело до недоотримання фізичними особами заробітної плати на суму 4,3 тис. грн.
Також дуже позитивно зарекомендувала себе практика повідомлення в засобах масової інформації переліку окремих об’єктів контролю, на яких будуть проведено ревізії з пропозицією щодо надання громадянами інформації про можливі порушення фінансово-бюджетної дисципліни зазначеними об’єктами. Така робота здійснювалася при перевірці використання державних коштів управліннями праці та соціального захисту населення, і звернення громадян ще до початку проведення ревізії дали змогу контролерам-ревізорам акцентувати свою роботу на тих ділянках роботи, які, на думку громадян, найпроблемніші.

Прес-служба КРУ в Закарпатській області
20 лютого 2008р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Кримінал

10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
21:42
/ 1
Детективи БЕБ вилучили в двох ужгородців 3000 контрафактних електронних сигарет на 2,5 млн грн
19:48
/ 3
Наркоторговцеві з Рахова присудили понад 7 років тюрми з конфіскацією майна
» Всі новини