ТРК "Україна": Закарпаття крок Президента сприйняло спокійно

Закарпаття крок Віктора Ющенка назустріч антикризовій коаліції сприйняло спокійно, навіть з розумінням. До цього краян, так би мовити, привчила обласна рада, яка три з половиною місяці тому створила велику коаліцію.

ТРК "Україна": Закарпаття крок Президента сприйняло спокійноЗ 90 депутатів Закарпатської обласної ради до "коаліції" увійшли 70: представники “Нашої України”, Партії регіонів, соціалісти, двох угорських партій і навіть половина бютівців. Усі коаліціянти сподівалися на повторення подібної конфігурації в Парламенті.

Ласло Брензович, заступник голови Закарпатської обласної ради: "Дії з одного боку несподівані, з другого боку сподівані, тому що Україна довела на виборах, що вона є демократичною країною. І зараз в процесі становлення нового уряду також довела, що вона є демократичною країною, тому що ніхто із фігурантів цієї історії не виходив за рамки чинного законодавства".

За словами депутатів, помаранчеві й біло-блакитні конструктивно разом співпрацюють не лише в обласній раді , а й в Ужгороді та Мукачеві.

Віктор Феєр, депутат Ужгородської міської ради, фракція Партії регіонів: "Щиро від себе я завдячую президенту, що у нього вистачило, мудрості, сили й волі зробити дане призначення, яке було запропоноване Верховною Радою. Янукович - це лідер партії, а за Януковичем серйозна команда, яка працювала в Кабінеті міністрів, яка працювала на всіх рівнях регіональної та державної влади. Ця потужна команда брала на себе багато зобов’язань, які не встигла довести до логічного завершення".

Відколи в Парламенті сформувалася антикризова коаліція, фракція БЮТ в обласній раді вимагала на позачерговій сесії розглянути політичну ситуацію в країні, й, можливо, переформатувати закарпатську більшість. Але більшість на це не пішла. Планове сесійне засідання відбудеться у вересні. Низка партій досі не розрахувалася за виконану роботу з членами виборчих комісій, спостерігачами, агітаторами, захопленими перспективою нових виборів.

Іван Дорогій, мешканець м. Ужгород: "Якби Ющенко розпустив Верховну Раду, це надмірно великі витрати для держави. А результат виборів міг бути точно такий же. Затяжні рішення нічого б не дали. Так що краще з першого разу прийняти правильне раціональне рішення, що Ющенко і зробив".

Коментувати нову ситуацію на владному Олімпі відмовилися представники фракції “Наша Україна” в обласній раді. Пояснили: вони у глибоких роздумах. Багато закарпатців теж переживають психологічний шок.

Андріана Шомоді, мешканка м. Ужгород: "На мій погляд, Ющенко просто немає вибору, а Янукович добився, чого хотів. Це зрозуміло. Союзу не буде. Тому що це як кішка із собакою, союзу ніяк не буде.

Мирослава Добош, мешканка м. Ужгород: "Це його другий шанс попасти у владу, а зараз став союзником Ющенка, його наставником. Можна так сказати. Майже на 50 відсотків добився того, чого хотів, Янукович. Янукович потім далі буде прагнути свого, добитися стати президентом".

Керівник секретаріату Закарпатської обладміністрації Михайло Попович уже заявив: через обрання прем”єром Віктора Януковича іде у відставку. Більшість чиновників сподівається на порозуміння з новою владою.

Оксана Кардаш, мешканка м. Ужгород: "Розумієте, що би не зробив зараз Ющенко, він все рівно був би винен. Я думаю, що, може, це й кращий вихід. Може, спокій настане в такому житті буденному і в економічному. Нехай покаже себе Янукович, що він може, ще раз. За ним весь схід, південь, а ми – захід. Я думаю, нехай працюють.

Учасники акції “Схід і Захід разом”, що відбулася цими днями, побажали Віктору Ющенку та Віктору Януковичу не лише об’єднати країну, а й привести її до Європи.
04 серпня 2006р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини